04 / 05 / 2024

Çocuk Odaklı Kentsel Dönüşüm webinarı

Çocuk Odaklı Kentsel Dönüşüm webinarı

‘The Cities and Architecture for the Kids in the Light of COVID-19’ webinarı 3 Şubat'ta gerçekleştirilecek.

Beyoğlu Belediyesinin kentsel dönüşüm hazırlıklarına tepki: Afet yasası geri çekilsin!

Beyoğlu Belediyesinin rant odaklı kentsel dönüşüm hazırlıkları, vatandaşları tepkilerine neden oldu. Vatandaşlar, afet yasasının geri çekilmesine ilişkin çağrıda bulundu. İşte o açıklamalar...

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden 'Kentsel dönüşüm afet odaklı yapılsın' çağrısı! 

TMB Başkanı M. Erdal Eren, Marmara Depremi’nin 24. yıldönümü için yaptığı açıklamasında kentsel dönüşüme işaret ederek, yapılaşmada ‘doğru planlama, doğru proje, ehil müteahhitlik ve sıkı denetim’ hususlarına dikkat çekti. 

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden son dakika açıklaması: Afet odaklı kentsel dönüşüm acil ihtiyaç!

Türk inşaat sektörünün en köklü sivil toplum kuruluşları arasında yer alan Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), kentsel dönüşüm sürecinin,  afet odaklı ele alınarak acilen tamamlanması gerektiğini söyledi.

Türkiye Müteahhitler Birliğinden kentsel dönüşüm çağrısı!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren yaptığı açıklamada Türkiye'de deprem gerçeği ve hızlı şehirleşme olgusuyla kentsel dönüşüm ihtiyacının afet odaklı bir şekilde ve vakit kaybetmeden gerçekleştirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Ali Öztunç: Yurttaş odaklı kentsel dönüşüm yapılmalı! 

Partisinin genel merkezinde gündem değerlendirmesi yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç kentsel dönüşüm projeleri hakkında açıklamalarda bulundu. 

İnsan odaklı kentsel dönüşüme ihtiyaç var!

İBB Aralık ayı meclisinde konuşan Başkan Volkan Yılmaz, İstanbul'daki deprem ve kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin bilgi verirken, tarım topraklarının korunmasına ve üretimi teşvik edecek kararların alınmasına dikkat çekti.

Haydar Alî Yıldız: Deprem odaklı kentsel dönüşüm esasıyla hareket edeceğiz!

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Beyoğlu'na dair tüm merak edilen konuları cevaplandırdı. Yıldız, "Deprem odaklı kentsel dönüşüm esasıyla hareket edeceğiz. Okmeydanı, Tarlabaşı, Dolapdere’de kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor." dedi...

Kentsel dönüşümde vatandaş odaklı yeni düzenleme!

Kentsel dönüşüm sürecinde vatandaşların mağdur olmaması için Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun'un uygulama yönetmeliğinde değişiklik yapıldı.

Deprem odaklı kentsel dönüşüm şart!

İstanbul'da meydana gelen depremin ardından inşaat malzemesi üreticilerinden, müteahhitlere, mimar ve mühendislerden yalıtımcılara kadar sektörün tüm kolları açıklamalarında aynı noktayı gösterdi...

Deprem odaklı kentsel dönüşüm zorunluluk!

İstanbul’da yaşanan son depremin ardından, Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün'ün açıklama yaptı. Yenigün “Deprem odaklı kentsel dönüşüm zorunluluk” dedi...

Bingöl'de kentsel dönüşüm mağduriyeti yaşanmayacak!

Kentsel dönüşüm projeleri ile ilgili açıklama yapan Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan; “Biz rant değil, hizmet odaklı çalışıyoruz. En büyük gayemiz de hak sahiplerini mağdur etmeden projeyi nihai sonuca ulaştırmaktır.” dedi.

Bakırköy'de 'insan odaklı kentsel dönüşüm' talebi!

Basın açıklaması yapan Bakırköy Kent Savunması, yerel yönetimlerden beklentilerini açıkladı. Kent Savunması, planlama, kentleşme ve kentsel dönüşüm konularında rant odaklı değil, insan odaklı projeler üretilmesini istediklerini söyledi. 

KİPTAŞ Eyüpsultan'da 4 projeye başlayacak!

Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, Eyüpsultan’da vatandaş odaklı kentsel dönüşümün yapıldığını ifade ederek, “Bu konuda biraz yavaş ama emin adımlarla ilerliyoruz. Vatandaşlarımızı mağdur etmeden, onların memnun kalacakları bir yöntem izlemeye çalışıyoruz” dedi.

Çocuk Odaklı Kentsel Dönüşüm webinarı Haberi

Çocuk Odaklı Kentsel Dönüşüm webinarı

‘The Cities and Architecture for the Kids in the Light of COVID-19’ webinarı 3 Şubat 2021 tarihinde saat 11:00'de gerçekleştirilecek.

Webinarda sosyal mesafelendirme, karantina uygulamaları ve online eğitim gibi nedenlerle pandemiden etkilenen çocuklar için salgın sonrasında şehirlerin yeniden nasıl tasarlanması gerektiği masaya yatırılacak.

Kentsel alanların ve doğanın daha da önem kazandığı, yaratıcı çözümlere her zamankinden fazla ihtiyaç duyulduğu ‘yeni normal’de çocuk odaklı kentsel dönüşüm, akıllı şehirler ve çevre konularının farklı açılardan masaya yatırılacağı Nordic Talks buluşmasında, Danimarka ve Türkiye için bu alanlardaki iş birliği fırsatları da...