26 / 07 / 2024

Coface Sigorta inşaat sektörü

Coface Sigorta inşaat sektörü

Coface Sigorta Genel Müdürü Belkıs Alpergun, Türkiye’de inşaat ve bu sektörle iş yapan sektörlerdeki şirketlerde sorunlar gözlendiğini söyledi. Coface, son 1.5 yılda Türkiye’deki şirketlerin ödeme kapasitelerinde sorunların arttığını gözlüyor.

Ataşehir Modern inşaatında son durum ne?

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Muhiddin Gülal, inşaatı devam eden Ataşehir Modern projesi hakkında bilgi verdi. 

İnşaat sigortası neleri kapsıyor?

İnşaatta işini ciddi tutan ülkelerde ve firmalarda, küçük-büyük bütün faaliyetler sigorta teminatı altına alınır. İnşaat ve inşaatın sebep olacağı bütün riskler/sonuçlar sigortalanabilir.

İnşaat üzerinden prim ödeyenler dikkat!

Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliği'ne göre düzenleme kapsamında, özel nitelikteki inşaat işleri ve ihale konusu işlerde asgari işçilik tutarının tamamlanması gerekiyor.

Dev inşaat projelerine sigorta desteği!

Mapfre Sigorta Genel Muñoz, büyük inşaat projelerinin gerçekleşmesinde önemli rol oynadıklarını söyledi. Muñoz, "Vauk Tüneli, İstanbul Başakşehir-Kayaşehir Metrosu, Gelibolu-Eceabat Karayolu, Marmaray deniz altı geçişi sigorta desteği verdiğimiz projeler arasında" dedi. 

'Acemi inşaat şirketlerini devlet yönetsin' önerisi!

Sompo Japan Sigorta Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Özer Şimşek, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Meclis gündeminde konuşulan inşaat tamamlama sigortasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Zorunlu inşaat tamamlama sigortasına sektör ne kadar hazır?

Sompo Japan Sigorta Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Özer Şimşek, mecliste görüşmeleri devam eden zorunlu inşaat tamamlama sigortası kapsamında değerlendirmeler yaptı. 

Chubb, inşaat projelerinde çözümler sunuyor!

Dünyanın lider inşaat ve mühendislik sigortacılarından Chubb, Türkiye'de inşaat ve mühendislik projeleri için özel ve esnek sigorta çözümleri sunuyor. 

Dumankaya'nın inşaatı durdurulan projeleri TBMM'de!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun kayyım olarak atandığı Dumankaya'nın inşaat faaliyetlerinin durdurulduğu konut projeleri meclis gündeminde konu oldu..

Kefalet sigortasına en çok talep inşaat sektöründen!

Euler Hermes Türkiye CEO'su Özlem Özüner, "Kefalet sigortası, sigorta sistemimize girmesinden bu yana, özellikle inşaat, enerji, savunma sanayi, imalat, alt yapı ve lojistik projelerinde kullanılıyor." dedi.

En hızlı büyüyen sektör yüzde 19,3 ile inşaat oldu!

Türkiye'de 2016'da cari fiyatlarla bir önceki yıla göre hızlı büyüyen sektörler yüzde 21,1 ile finans ve sigorta faaliyetleri, yüzde 19,3 ile inşaat oldu.

TMSF'ye devredilen inşaat şirketlerine ait 3 bini aşkın gayrimenkul satılacak!

TASARRUF Mevduatı ve Sigorta Fonu (TMSF), 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında kayyum olarak atandığı inşaat şirketlerine ait gayrimenkulleri satışa çıkarıyor.

JLT İnşaat Sektörünün Sigorta Riskleri semineri 17 Mayıs'ta!

JTL, inşaat sektörünün sigorta risklerine yönelik 17 Mayıs 2016 tarihinde Ankara'da önemli bir seminer düzenleyecek. Seminerde Türkiye inşaat ve müteahhitlik sektörünün dünya genelinde geldiği nokta da detaylarıyla tartışılacak.

Emre Özer: Ekonomideki yavaşlama inşaat sektörünü etkiledi!

Coface Sigorta Genel Müdürü Emre Özer, "Ekonomideki yavaşlama inşaatı etkiledi. Alt sektörlerinde de problem oldu. Türkiye'de biraz para kazanan hemen inşaat işine girdi." dedi.

Coface Sigorta inşaat sektörü Haberi

Coface Sigorta inşaat sektörü

Türkiye’ye 2006 yılı sonunda giriş yapan dünyanın önde gelen alacak sigortası şirketi Coface, son 1.5 yılda Türkiye’deki şirketlerin ödeme kapasitelerinde sorunların arttığını gözlüyor. 


Coface Sigorta Genel Müdürü Belkıs Alpergun, şirket olarak her yıl ortalama yüzde 30-40 bandında bir büyüme yaşadıklarını belirterek, “Alacak sigortasına ilgi her geçen gün artıyor. Türkiye çok dinamik bir ülke fakat iç pazarın ödeme kapasitesinde azalma, kötüleşme var” dedi. 


Coface Sigorta Genel Müdürü Belkıs Alpergun, alacak sigortasının Türkiye’deki geldiği noktayı ve Coface Sigorta’nın hedefl erini DÜNYA ile paylaştı. Coface Türkiye olarak Türk alıcılar üzerinde bugün itibariyle 7,4 milyar euro risk taşıdıklarını söyleyen Alpergun, “Veri tabanımızda şu anda 98.000 firma var. Bunların 45 bin 500 tanesinin üzerinde limit taşıdığımız aktif alıcı olduğunu söyleyebiliriz. Müşteri sayımızın ise 600 civarında. Tüm...