22 / 12 / 2024

çökme tehlikesi

çökme tehlikesi

İstanbul Aydın Üniversitesi Afet Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kubilay Kaptan, Galatasaray Üniversitesi binasının çökme tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu söyledi...

Marmara Denizi'nde tsunami tehlikesi! Tam 2 bin bina çökme riskiyle karşı karşıya!

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Bal yaptığı açıklamada olası bir İstanbul depreminde Marmara Denizi'nde tsunamiyi tetikleyebilecek üç büyük çukur olduğunu söyleyerek, 2 bin binanın çökme riski olduğunu kaydetti.

Çeşme'de hem denize sıfır hem tarım alanındaki Gücücek Koyu rezidans tehlikesi altında!

İzmir Çeşme Ovacık’taki Gücücek Koyu rezidans tehlikesi altında. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Biva Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Yılmaz’a ait şirket halk plajına da içine alacak biçimde yeni bir proje hazırladı.

Çölleşme tehlikesi kapımızda! 32 yılda 7,5 İstanbul büyüklüğünde tarım arazisi kaybettik!

Küresel iklim krizi, kentleşme ve bilinçsiz kullanım nedeniyle tarım arazilerimiz hızla azalırken, çölleşme tehlikesi de giderek artıyor. Son 32 yıl içerisinde 4 milyon hektar, yani yaklaşık 7,5 İstanbul büyüklüğünde tarım arazimizi kaybettik.

Trabzon'da heyelan tehlikesi devam ediyor: Evlerin altından su fışkırıyor!

Trabzon'da Çubuklu Mahallesi'nde 2019'dan beri devam eden heyelanlar nedeniyle evlerin altından su fışkırıyor. Hasar gören evlerin boşaltıldığı mahallede yaşayanlar, her yağmurda evlerinin çökme riskiyle karşı karşıya olduklarını belirtiyor.

Deri sektöründe tehlike çanları çalıyor! Düşük kur yüzünden pazarı kaybetme tehlikesi kapıda!

Türkiye Deri Konfeksiyoncuları Derneği Başkanı Gürkan Gözmen, “Düşük kur nedeniyle uluslararası piyasada rekabet gücümüz zayıflıyor. Eldeki pazarları da kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya bir durumdayız” dedi.

İstanbul'un surlarında büyük tehlike! Surlardaki derin çatlaklar korku yaratıyor!

İstanbul surlarının çökme tehlikesi ile karşı karşıya olduğu yeniden gündeme geldi. Güvenlik sorunu sebebiyle insanların gezmeye çekindiği tarihi surların turizme kazandırılması için ise çalışmalar ise tüm hızıyla sürüyor.

Büyük İstanbul depreminde tsunami olacak mı? Senaryo hazırlandı! İstanbul'un tsunami tehlikesi belli oldu!

İstanbul'da olası bir depremin 7'nin üzerinde olması halinde 'çökme' ile yaşanacak tsunami senaryosu hazırlandı. İstanbul'un tsunami tehlikesi belli oldu. 

Türkiye'de deprem tehlikesi olmayan yer yok! Prof. Dr. Süleyman Pampal tek tek açıkladı: Şimdi buralara dikkat edilsin!

Meydana gelen büyük depremler sonrasında ülke genelinde resmen göç başladı. Türkiye'de deprem tehlikesi olmayan yer yok! Prof. Dr. Süleyman Pampal tek tek açıkladı: Şimdi buralara dikkat edilsin!

İstanbul'da 318 binada durduk yere çökme tehlikesi var! Acil önlem alınmalı!

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökçe, İstanbul’da öncelikli olarak dönüşmesi gereken 318 bina olduğuna dikkat çekti ve binalar için 'durduğu yerde çökebilir!' açıklamasında bulundu. İşte ayrıntılar...

Twitter çöktü mü? Twitter’a erişim sorunu düzeldi mi? 14 Temmuz Twitter çökme sorunu...

Sosyal paylaşım platformu Twitter'da meydana gelen erişim sorunu gündeme oturdu. Twitter çöktü mü? Twitter’a erişim sorunu düzeldi mi? İşte 14 Temmuz Twitter çökme sorununun detayları...

Gökçeada'da yapılaşma tehlikesi!

Gökçeada’ya bağlı Yıldızkoy yapılaşma tehlikesi ile karşı karşıya bölge sakinleri söz konusu iddialar nedeniyle tepki gösteriyor. 

Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerini bekleyen tsunami tehlikesi!

TBMM'de oluşturulan araştırma komisyonu son raporuna göre; Türkiye’de deprem sonrasında oluşabilecek tsunami tehlikesi bulunuyor. Peki, Türkiye'de tsunami konusunda en tehlikeli bölgeler neresi?

Sultangazi'deki iki bina çökme tehlikesi sebebiyle boşaltıldı!

İstanbul Avrupa Yakası Sultangazi'de inşaat kazısı yapılan iki bina çökme tehlikesi sebebiyle boşaltıldı.

çökme tehlikesi Haberi

çökme tehlikesi
Galatasaray Üniversitesi binasında çıkan yangın sonrasında incelemeler yapan Kubilay Kaptan; "Elektrik kablolarının ek yerlerinden bile bir kıvılcım çıkar, Kablolar dışarı korumasız konuşmuşsa yangın bu sebepten meydana gelmiştir. Oyma işçilikler, özel eserler, kütüphaneler, eski ahşap eserler ve döşemeler küle dönmüş. Sadece dış cephe duruyor. Dış cephenin de çökme tehlikesi bulunuyor. Şayet kalabalık bir basın grubu görüntü almak için içeri girerse bina çökebilir. Yetkililer dışında binaya kimsenin girmemesi lazım. Bire bir restore etmek için her şeyin envanterinin çıkarılmış olması lazım."...