19 / 05 / 2024

çöp gazından nasıl elektrik üretilir

çöp gazından nasıl elektrik üretilir

Malatya Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Malatya Belediyesi’ne ait olan Orduzu Yassıtepe ile Karamildan şehir çöplüğünde oluşan metan gazından 15 bin kişinin elektrik ihtiyacını karşılayacak miktarda 1.2 megawat elektrik üretiliyor...

Ev alıp 5 sene içinde satanlara vergi şoku! Rakam rakam hesaplandı! Değer artışı kazancı nasıl hesaplanır?

Gayrimenkul alıp 5 sene içinde satanlar, değer artış kazancı olarak elde ettikleri bu gelirler kapsamında vergi ödüyor. Peki değer artışı kazancı nasıl hesaplanır? İstisnalar var mı? İşte ayrıntılar...

İstanbul'da konut fiyatları 1988'den beri nasıl değişti?

Ev alacaklar ve yatırım yapacaklar, konut fiyatlarının düşüp düşmeyeceğini ve nasıl bir seyir izleyeceğini merak ediyor. Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman, X sosyal medya hesabından İstanbul’da konut fiyatlarındaki değişimi paylaştı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Binaların zemin katlarından kırılarak göçmesi nasıl engellenir? İnşaat Yüksek Mühendisi tek tek açıkladı!

Prof. Dr. İnş. Yük. Müh. Necdet Torunbalcı, X sosyal medya hesabından, binaların zemin katlarından kırılarak göçmesinin nasıl engelleneceğini açıkladı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...  

Plansız yapılaşma felaketi getiriyor: Dönüşüm bütüncül olarak nasıl yapılabilir?

TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Başkanı Pelin Pınar Giritlioğlu, dün ülke genelinde yaşanan sel ve fırtınaların ardından yapılaşma ve dönüşüm ile ilgili konuştu. Peki dönüşüm bütüncül olarak nasıl yapılabilir?

Yurtdışından nasıl ev alabilirim?

Son zamanlarda Türk vatandaşları, yurtdışından farklı amaçlarla ev almayı tercih ediyorlar. Bunun başlıca amaçlarından biri de yatırım düşüncesidir. Ayrıca ev alınan ülkede oturum izni almak için de ev almak mantıklı bir tercih olarak görülüyor. Peki yurtdışından nasıl ev alınır?

Sigorta nasıl sorgulanır? e-devlet ve 170 ile sigorta sorgulama yöntemleri nasıl?

Çalışan kişiler için önemli bir güvence olan sigorta, çalışılan kurumlar tarafından başlatılmalıdır. İşe yeni başlayan çalışanların, sigorta işlemlerinin başlatılıp başlanmadığını sorgulamak büyük önem kazanmaktadır. Bu noktada çalışanlar tarafından sigorta işlemlerinin nasıl sorgulandığı merak edil

Doların yarından sonra nasıl olacağı belli oldu! Amerika Merkez Bankası açıkladı! 1 dolarınız bile varsa acilen bakın

Amerika Merkez Bankası (Fed) faiz kararını 3 Mayıs günü açıklayacak. Fed kararı doların yönünü belirleyecek. Dolar yarından sonra nasıl olacağı belli oldu! Amerika Merkez Bankası açıkladı! 1 dolarınız bile varsa acilen bakın.

2023 İşsizlik maaşı şartları nedir? İşsizlik sigortasından nasıl faydalanırım?

AK Parti'li yetkililerin yaptığı açıklamada, seçimi almaları halinde işsizlik aylığını alma koşullarında değişiklik yapacağını ifade etti. Bu sene için en düşüğü  4 bin 3 TL, en çoğu ise 8 bin 6 TL. 2023 İşsizlik maaşı şartları nedir? İşsizlik sigortasından nasıl faydalanırım?

2023 TOKİ kura sonuçları! E-devlet TOKİ kura sonuçları nasıl öğrenilir? TOKİ çıkıp çıkmadığını nasıl anlarız?

TOKİ'nin 250 bin konut projesi için yapılan başvuruların sona ermesinin ardından kura çekimleri başladı. TOKİ başvuru sonucu sorgulama nasıl yapılır? E-devlet TOKİ kura sonuçları nasıl öğrenilir? TOKİ çıkıp çıkmadığını nasıl anlarız?

EYT e-Devlet emeklilik başvurusu nasıl yapılır? İşte adım adım yapılması gerekenler...   

EYT düzenlemesi nihayete kavuşurken emeklilik hakkı kazanan milyonlarca vatandaş sürecin nasıl ilerleyeceğini öğrenmeye çalışıyor. EYT başvurusu sürecinin başlayıp başlamadığı EYT’liler tarafından araştırılıyor.

Orta gelirliye konut kampanyasından kim, nasıl yararlanacak?

Dar gelirlilere sosyal konut projesinden sonra şimdi gözler orta gelir grubuna yönelik konut projesine çevrildi. Peki, Orta gelirliye konut kampanyasından kim, nasıl yararlanacak?

Destek paraları yatmaya başladı! Aile destek parası yattığını nasıl öğrenebilirim?

Aile destek parasının yatıp yatmadığı vatandaşlar tarafından sorgulanmaya başlandı. İşte onlardan biri “Aile destek parası yattığını nasıl öğrenebilirim?” sorusunun yanıtı!

Aile destek parasının yattığını nasıl öğrenebilirim?

Aile destek paralarının yatıp yatmadığı pek çok vatandaş tarafından araştırılmaktadır. Peki “Aile destek parasının yattığını nasıl öğrenebilirim?” İşte detaylar!

çöp gazından nasıl elektrik üretilir Haberi

çöp gazından nasıl elektrik üretilir


Malatya'da şehir çöplüğünde oluşan metan gazından 15 bin kişinin elektrik ihtiyacını karşılayacak miktarda 1.2 megawat elektrik üretiliyor.


Malatya Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Malatya Belediyesi’ne ait olan Malatya-Elazığ karayolunun 13. kilometresinde bulunan Orduzu Yassıtepe ile Karamildan tepeleri arasındaki katı atık alanı vahşi depolama yapılırken 8 ay önce başlatılan çalışmayla rehabilite edildi. Rehabilite edilen alanda oluşturulan sistemle metan gazından elektrik enerjisi üretimine başlandı. Proje maliyeti 5 milyon TL olduğu belirtilen çalışma yap-işlet modeliyle gerçekleştirildi. Malatya Belediyesi çöp alanından düzenli olarak kira geliri ile işletici firmanın cirosundan ayrıca pay alacak. Çöp sahasının rehabilitasyonu sonrasında doğaya karbon salınımı azaltıldı. Alanda oluşan kötü kokunun önüne geçildi ve metan gazından dolayı oluşan yangınlar bertaraf edildi. Hepsinden önemlisi de flare sistemi ile toplanan zararlı sülfür gazları yakılarak,...