05 / 05 / 2024

çöp vergisi hafta sonu ödenir mi

çöp vergisi hafta sonu ödenir mi

Çevre temizlik vergisi, belediyelerin temizlik hizmeti için konut ve işyeri kullanıcılarından tahsil ediliyor. Meskende su faturasına yansıtılan bu verginin işyerleri için belediyede ödenmesi gerekiyor. Peki, çevre temizlik vergisi hafta sonu ödenir mi?

A101 1 Şubat aktüel ürünler kataloğu! A101’de bu hafta Akıllı TV, Fırın, Blender, Dikey Süpürge satışta...

A101 aktüel ürünler kataloğunu açıkladı. 1 Şubat'ta başlayacak olan ve birbirinden avantajlı fiyatlarla çeşitli ürünler dikkatleri çekiyor. Bu hafta A101'de Kiwi Mikrodalga Fırın, Fantom Carbon DC1000 Dik Süpürge gibi elektronik ürünler cazip fiyatlara sunuluyor.

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken vergilere dikkat! Emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Ev, arsa, iş yeri, tarla alıp-satarken tapu harç ve vergilerinde değerinden farklı gösterilmesinin neye yol açacağı tek tek açıklandı. Peki emlak vergisi değerinde gösterilmezse ne olur?

Gram altın önümüzdeki hafta işte tam bu kadar olacak! Peş peşe açıklanan bu rakamı görenler çarpılıp kaldı! Hemen bakın!

Gram altın önümüzdeki hafta işte tam bu kadar olacak! Peş peşe açıklanan bu rakamı görenler çarpılıp kaldı... Hemen siz de bir bakın...

Dolar 2 hafta sonra bu rakamı görecek! Peş peşe açıklanan rakamı görenler çarpılıp kaldı! Hemen siz de bir bakın!

Dolar yatırımı dendiğinde akla gelen ilk isimler arasında yer alan Ekonomist Selçuk Geçer, doları olan vatandaşlara seslenerek, doların iki hafta sonra ne kadar olacağını açıkladı. Rakamı görenler çarpılıp kaldı... Hemen siz de bir bakın...

Çevre temizlik vergisi nereye ödenir? Çevre temizlik vergisini kimler öder?

Halk arasında çöp vergisi olarak da ifade edilen çevre temizlik vergisi konut, işyeri, fabrika ve benzeri taşınmazlar için ödenen bir vergi türü olarak karşımıza çıkıyor. Peki,  Çevre temizlik vergisi nereye ödenir? Çevre temizlik vergisini kimler öder?

Emekli çöp vergisi öder mi?

Emekliler bazı koşullarda emlak vergisi ödemelerinden muaf olabiliyor. Peki, çöp vergisinde muafiyet var mı? Emekli çöp vergisi öder mi?

Emlak vergisi 2. taksit ödemesi için son hafta!

Emlak vergisi son taksitini yatırmak için süre önümüzdeki hafta bugün sona erecek. Yetkililer, bu tarihten sonra vezneye gidecek olanların faiz ödemek zorunda kalacağını belirtti...

Emlak vergisi ödemeleri için son 2 hafta!

Kira geliri olan vergi mükellefler için emlak vergisi ödemeleri başladı. Konut, arsa, arazi ve bina gibi taşınmaza sahip olan tüm mükelleflerin 2 hafta içerisinde emlak vergilerini ödemeleri gerekiyor.

2019 çevre temizlik vergisi 1. taksiti ne zaman ödenecek?

Çevre temizlik vergisi, halk arasındaki yaygın tabiriyle çöp vergisi konut ve iş yeri sahiplerinden tahsil ediliyor. Peki, 2019 çevre temizlik vergisi 1. taksiti ne zaman ödenecek?

Emlak vergisi beyannamesinde son 2 hafta!

2018'de gayrimenkul satın alan kimselerin emlak vergisi sorumluluğu 2019'da başlarken, yıl sonuna kadar emlak vergisi beyannamesi verilmesi gerekiyor. Buna göre, emlak vergisi beyannamesinde son 2 hafta kaldı..

Çöp vergisi kime aittir?

Belediye Gelirleri Kanunu gereğince tahsil edilen çöp vergisi yalnız konut ve işyerleri için ödeniyor. Peki, çöp vergisi kime aittir? Vergiyi kim öder?

Emlak ve çöp vergisi ödemeleri nereden, nasıl yapılır?

1 Kasım itibari ile emlak ve çöp vergisinin 2. taksit dönemi başladı. Peki, emlak ve çöp vergisi ödemeleri nereden, nasıl yapılır?

Çöp vergisi Kasım 2018!

Çevre temizlik vergisi, belediye tarafından sunulan temizlik hizmeti için tahsil ediliyor. Vergide ikinci taksit ödemeleri Kasım ayı içerisinde yapılıyor...

çöp vergisi hafta sonu ödenir mi Haberi

çöp vergisi hafta sonu ödenir mi

Çevre temizlik vergisi hafta sonu ödenir mi?

Çevre temizlik vergisi, belediyelerin temizlik hizmeti için konut ve işyeri kullanıcılarından tahsil ediliyor. Meskende su faturasına yansıtılan bu verginin işyerleri için belediyede ödenmesi gerekiyor.


İş yeri ve diğer şekillerde kullanılan binalara ait çevre temizlik vergisi, belediyelerce binaların tarifedeki derecelere intibak ettirilmesi üzerine her yılın Ocak ayında yıllık tutarı itibarıyla tahakkuk etmiş sayılır.


İlk kez mükellefiyet tesisi durumunda 1 ay içinde ilgili belediyeye bildirim verilir.


Yeni mükellefiyet tesisi durumunda verginin ödenmesi taksit dönemleri itibarıyla farklılık gösterebiliyor.


Çevre temizlik vergisi, Mart-Nisan-Mayıs aylarında ilk taksiti; Kasım ayında ikinci taksiti olmak üzere toplamda 2 taksitte ödenebiliyor. Peki, Çevre temizlik vergisi ödenir mi?


Çevre temizlik vergisi hafta sonu ödeme

Çevre temizlik vergisi 2. taksit ödemeleri 30 Kasım'da sona eriyor. Bu süreçte kimi belediyeler tahsilat...