11 / 05 / 2024

Çöp vergisi ilk taksiti

Çöp vergisi ilk taksiti

Çöp vergisi, belediyenin sunduğu temizlik hizmeti için ödeniyor. Bu verginin mükellefi konut ve işyerleri için olurken, arsa ve araziler için vergi ödenmiyor. Çöp vergisi için son 25 gün kaldı..

Emlak vergisi ne kadar? Emlak vergisi nasıl ödenir? Evi, arsası olanlar dikkat! 

1 Mart’ta başlayan emlak vergisi ilk taksit ödemeleri, 31 Mayıs günü sona erecek. Peki emlak vergisi ne kadar? Emlak vergisi nasıl ödenir? İşte ayrıntılar...

Kira vergisi ilk taksit ödemeleri için son 10 gün! 2024 kira geliri nasıl hesaplanır?

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın hiç beyanname vermeyenleri de takibe aldığı ve milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren kira vergisi ilk taksit ödemeleri için artık son 10 güne girildi.

Bahaş Harmony Üsküp geliyor! 2024'te teslim! 

Bahaş Holding, Üsküp’ün ilk ve tek lüks villa projesi için düğmeye bastı. Bahaş Harmony Üsküp'te 3+1 ikiz villalar bulunuyor. İşte Bahaş Harmony Üsküp ile ilgili merak edilenler...

Emlak vergisi muafiyeti şartları neler? Emlak vergisi ilk taksit ödemeleri ne zaman?

Emlak ve çevre temizlik vergisi birinci taksit ödemelerinin ne zaman yapılacağı merak edilirken, emlak vergisi muafiyeti şartlarının detayları da araştırılıyor. Peki, Emlak vergisi muafiyeti şartları neler? Emlak vergisi ilk taksit ödemeleri ne zaman?

Mutfak tüpüne dev zam! Büyük tüp bir rekor daha kırdı! Aygaz, İpragaz, Milangaz 12 Haziran 2022 fiyat listesi!

Akaryakıta ardı arkası kesilmeden gelen zamların ardından mutfak tüpüne dev bir zam geldi! Mutfak tüpünün yeni fiyatını gören vatandaşlar bir kez daha isyan etti! Mutfak tüpü fiyatları ilk kez bu kadar yükseldi! İşte Aygaz, İpragaz, Mogaz ve Milangaz 12 Haziran 2022 fiyat listesi

Çevre temizlik vergisi nereye ödenir? Çevre temizlik vergisini kimler öder?

Halk arasında çöp vergisi olarak da ifade edilen çevre temizlik vergisi konut, işyeri, fabrika ve benzeri taşınmazlar için ödenen bir vergi türü olarak karşımıza çıkıyor. Peki,  Çevre temizlik vergisi nereye ödenir? Çevre temizlik vergisini kimler öder?

Emekli çöp vergisi öder mi?

Emekliler bazı koşullarda emlak vergisi ödemelerinden muaf olabiliyor. Peki, çöp vergisinde muafiyet var mı? Emekli çöp vergisi öder mi?

TC ile emlak vergisi ödeme nasıl yapılır?

1 Mart'ta emlak vergisi ilk taksit dönemi başlıyor. Ödemesini belediyeye gitmeden online olarak gerçekleştirmek isteyenler "TC ile emlak vergisi ödeme nasıl yapılır?" sorusunun yanıtını araştırıyor. İşte merak edilenler...

Emlak vergisi ilk taksit ne zaman ödenir?

Emlak vergisi mükellefi olan vatandaşlar borcunu iki taksitte ödeyebiliyor. Peki, emlak vergisi ilk taksit ne zaman ödenir?

Değerli konut vergisi sorgulama e-Devlet!

Değeri 5 milyon 227 bin TL'yi aşan konutlar için alınacak değerli konut vergisi ilk taksit ödemeleri başladı. Peki değerli konut vergisi ne kadar? Değerli konut vergisi sorgulama e-Devlet üzerinden nasıl yapılır? İşte tüm merak edilenler...

Emlak vergisi ödeme yöntemleri 2021!

2020 yılında gayrimenkul satın alan kimselerin vergi sorumluluğu 2021 yılında başlıyor. Peki emlak vergisi ilk taksit ödemeleri ne zaman? Emlak vergisi nasıl ödenecek? İşte emlak vergisi ödeme yöntemleri 2021...

2020 emlak vergisi ödemelerinden kimler muaf?

2020 emlak vergisi ilk taksit ödemelerinin son günü yaklaşıyor. Emlak vergisi ödeyeceklerin çeşitli yasal hakları bulunuyor. Emlak Vergisi Kanunu’na göre; brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek konutu olan bazı kişiler vergiden muaf. Peki emlak vergisini kimler ödemez? Muafiyet şartları nelerdir?

Emekliler için emlak vergisi muafiyet koşulları 2020!

Emlak vergisi ilk taksit ödemeleri Mart'ta başlamıştı, 31 Mayıs'ta da sona erecek. İkinci taksiti ise Kasım ayı içinde olmak üzere iki eşit taksit şeklinde ödenecek. Emekli olanlar ise emekli oldukları tarihi izleyen yıldan bu yana sıfır oranlı emlak vergisi muafiyetinden faydalanabiliyor...

Çöp vergisi ilk taksiti Haberi

Çöp vergisi ilk taksiti

Çöp vergisi, belediyenin sunduğu temizlik hizmeti için ödeniyor. Bu verginin mükellefi konut ve işyerleri için olurken, arsa ve araziler için vergi ödenmiyor.


Ayrıca boş olan yapılar da vergi ödemesinden muaf tutuluyor. Ancak muafiyet için belediyeye bir bildirim veriliyor.


Verginin mükellefi ise taşınmazın sahibi değil kullanıcısı oluyor. Eğer taşınmazda kiracı varsa ödemelerden kiracı sorumlu oluyor. 


Çöp vergisini işyeri sahibi ya da kiracıları belediyeye giderek ödüyor. Meskenlerin vergi borcu su faturasına yansıtılıyor.


Çevre temizlik vergisi olarak da bilinen çöp vergisi senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Verginin ilk taksit ödemesi Mart, Nisan ve Mayıs aylarında yapılıyor. İkinci taksit ödemeleri ise Kasım ayı içerisinde yapılıyor.


Buna göre, çöp vergisi için son 25 gün kaldı. Vergi borcunu henüz ödememiş olan mükelleflerin en son 31 Mayıs'ta ödeme yapmaları şart.