30 / 04 / 2024

Çöp vergisi ne zaman ödenecek

Çöp vergisi ne zaman ödenecek

Büyükşehirlerde su faturası üzerinden metreküp başına 24 kuruş olarak alınan Çevre Temizlik Vergisi ne zaman ödenecek 2015!

Çöp vergisi 2018!

Çöp vergisi için ödemeler 1 Mart itibari ile başlıyor. Peki, çöp vergisi 2018 ne kadar? Kimler ne kadar vergi ödeyecek?

5 soruda dükkanların emlak ve çöp vergisi!

Kasım ayı itibari ile 2. taksit dönemi başlayan dükkanların emlak ve çöp vergisi nasıl ödenir? Dükkanların emlak ve çöp vergisi ne kadar?

Çöp vergisi 2. taksiti ne zaman 2017?

Çöp vergisi olarak bilinen çevre temizlik vergisi belediyeye senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Peki, çöp vergisi 2. taksiti ne zaman 2017?

Çöp vergisi nasıl hesaplanır 2017?

1 Mart'ta başlayan çöp vergisi dönemi 31 Mayıs'ta sona erecek. Peki, konut kullanıcıları ne kadar çöp vergisi ödeyecek? İşyeri kullanıcıları ne kadar çöp vergisi ödeyecek?

Çöp vergisi 2017 tutarları!

Halk arasında çöp vergisi olarak bilinen çevre temizlik vergisi, konut ve işyerleri için ödeniyor. Peki, çöp vergisi 2017 tutarları ne kadar?

2017 çevre temizlik vergisi ne zaman ödenecek?

Halk arasında çöp vergisi olarak bilinen çevre temizlik vergisini işyeri kullanıcılarının belediyeye giderek ödemeleri gerekiyor. Peki, 2017 çevre temizlik vergisi ne zaman ödenecek?

Çöp vergisi son ödeme tarihi 2016!

Çöp vergisi, belediyelerin sunduğu temizlik hizmeti için ödeniyor. Bu vergiyi mesken ve işyeri kullanıcıları ödüyor. Peki, senede iki eşit taksit halinde ödenebilen çöp vergisi son ödeme tarihi 2016 ne zaman?

İndirimli çöp vergisi 2016!

Çöp vergisi, mesken ve işyerleri için ödenen vergiler arasında yer alıyor. Bu vergi için ödenecek bedel, taşınmazın türüne ve grubuna göre hesaplanıyor. Peki, indirimli çöp vergisi 2016 nedir, ne kadardır?

Çöp vergisi ne zaman ödenir 2016?

Gayrimenkullerden ev ve işyerleri için ödenmesi gereken çöp vergisi, arsa ve araziler için ödenmiyor. Her sene, senede iki eşit taksit halinde ödeme yapılıyor. Peki, çöp vergisi ne zaman ödenir 2016?

Çöp vergisi 1. taksiti ne zamana kadar ödenir?

Taşınmaz mallar için ödenmesi gereken vergiler arasında çöp vergisi de yer alıyor. Çöp vergisinin 1. taksit dönemi 1 Mart itibariyle başlamıştı. Peki, çöp vergisi 1. taksiti ne zamana kadar ödenir?

2016 çöp vergisi ödemeleri ne zaman yapılacak?

Çöp vergisi ödemeleri konut ve işyeri ile diğer şekillerde kullanılan taşınmaz malların kullanıcıları tarafından ödeniyor. Peki, 2016 çöp vergisi ödemeleri ne zaman yapılacak? İşte yanıtı..

Emlak ve çöp vergisi ne kadar?

Emlak ve çöp vergisi, aynı dönemlerde gayrimenkuller için ödenen vergiler olarak karşımıza çıkıyor. Vergi ödemeleri senede iki eşit taksitte yapılıyor. Peki, 2015 yılı emlak ve çöp vergisi ne kadar?

İşyeri çöp vergisi 2. taksiti ne zamana kadar ödenir?

İşyeri çöp vergisi belediyeye iki eşit taksitte ödenebiliyor. 2015 yılı çöp vergisinin ilk taksiti en son Haziran ayının başında ödendi. Peki, işyeri çöp vergisi 2. taksiti ne zamana kadar ödenir?

Çöp vergisi ne zaman ödenecek Haberi

Çöp vergisi ne zaman ödenecek

Çöp vergisi ne zaman ödenecek 2015!

Taşınmaz mal sahiplerinin belediyeye ödemesi gereken vergiler arasında çöp vergisi de yer alıyor. Çöp vergisi, belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve belediyelerin çevre temizlik hizmetleri için ödeniyor.


Vergiyi ödemesi gerekenler,  konut, iş yeri ve diğer şekillerde kullanılan binaların kullanıcıları oluyor. Buna göre yapıda kiracı olması halinde vergiyi kiracının ödemesi gerekiyor.


Çevre ve temizlik vergisi olarak da bilinen çöp vergisi, su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle hesaplanıyor. Çöp vergisi ödemeleri konutlarda su faturaları üzerinden yapılıyor. Ancak işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için verginin belediyeye ödenmesi gerekiyor. 


Vergi iki eşit taksit halinde ödeniyor. Verginin 1.taksit 2015 ödemeleri Mart ayı itibarıyla başlıyor. 31 Mayıs'ta sona eriyor. İkinci taksit ödemeleri ise Kasım ayında yapılıyor.


1. Konutlara Ait Çevre Temizlik...