02 / 05 / 2024

çöpten enerji mi üretilir

çöpten enerji mi üretilir

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Eman Enerji Limited Şirketi işbirliğince yapılan Entegre Katı Atık Değerlendirme, Geri Dönüşüm ve Bertaraf Sistemi'nin 1. Etabı olan Elektrik Enerjisi Üretim Sistemi'nin açılış töreni gerçekleştirildi.

Kış yaklaşırken gözler doğalgaza çevrildi! Doğalgaza zam gelecek mi? Gaz fiyatları için uyarı geldi

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) dünyadaki gaz talep artışına yönelik raporunu açıkladı. Rapora göre gaz talep artışında düşüş görülüyor. Rapor sonucuna göre uzmanlardan uyarı geldi. Kış yaklaşırken doğalgaza zam mı gelecek? Doğalgaza zam gelecek mi?

Elektriğe Ekim'de zam gelecek mi? Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve patronlar buluştu! Son dakika! 

"1 Ekim’de elektriğe zam yapılacak mı?" sorusunun yanıtı merakla araştırılıyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve patronlar dün Ankara'da bir araya geldi. Peki elektriğe Ekim'de zam gelecek mi?

Kartlı sayaç kullananlar doğalgaz ücreti ödeyecek mi? Bakan Dönmez resmen açıkladı!

Doğalgaz faturaları bu ay itibariyle ücretsiz olacak. Peki kartlı sayaç kullananlar doğalgaz ücreti ödeyecek mi? Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, açıkladı.

Samsung VC07R302MVP 750 W 3A Enerji Sınıfı Toz Torbasız Elektrikli Süpürge ne kadara satılıyor? Özellikleri neler? 

Samsung elektrikli süpürge gelişmiş motor gücü sayesinde minimum enerji harcayarak maksimum güçte çalışır. 5 kademeli filtre sistemi ve 3 farklı çıkarılabilir aparatıyla temizlik işlemini gerçekleştirir. 

Doğalgaz ve elektriğe zam gelecek mi? Bakandan bomba zam açıklaması geldi!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Elektrik ve doğalgaza zam yapılacak mı?" sorusunu yanıtladı. Peki elektrik ve doğalgaza zam gelecek mi? İşte merak edilen o sorunun yanıtı...

Enerji Bakanlığı'ndan dikkat çeken açıklama

Gaza zam gelecek mi? Doğal gaz yardımı yapılacak mı? Kimler yararlanacak? soruları kafaları meşgul ederken Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.

BM: Dünya en ciddi gıda, enerji ve ekonomik krizin eşiğinde

Birleşmiş Milletler 105 gün önce 24 Şubat Perşembe tarihinde başlayan Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle tüm dünyanın en ciddi gıda, enerji ve ekonomik krizin eşiğinde olduğunu açıkladı. Krizden dünyadaki hiçbir ülkenin etkilenmemesinin mümkün olmadığı ifade edildi.

Türk yatırımcılardan Haiti'ye inşaat ve enerji yatırımı!

Haiti Dışişleri Bakanı Claude Joseph yaptığı açıklamada, Türkiye'nin gelişmiş ve cömert bir ülke olduğuna değinerek, ülkesine inşaat ve enerji gibi birçok sektörde Türk yatırımcıların geldiğini söyledi.

Enerji kimlik belgesi 2017 ertelenecek mi?

Enerji Verimliliği Kanunu ve yönetmeliğine göre eski ve yeni binalarda enerji kimlik belgesinin alınması zorunlu oluyor. Peki, enerji kimlik belgesi 2017 ertelenecek mi?

Niğde'de 4 bin konutun enerji ihtiyacı çöpten karşılanacak!

Niğde Belediyesine ait düzenli katı atık depolama tesisinde toplanan evsel atıklardan üretilen elektrik enerjisinin 4 bin konutun enerji ihtiyacını karşılayacağı bildirildi.

Enerji Bakanlığı'na imar değişikliği yetkisi mi verilecek?

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Elektrik Piyasası Kanunu'nda değişiklik yapan yasa ile Enerji Bakanlığı'na kapsamlı bir imar değişikliği yetkisi devredileceğini öne sürdü.

Mersin’de çöpten enerji üretilecek!

Entegre Katı Atık Değerlendirme, Geri Dönüşüm ve Bertaraf Sistemi’nin 1. Etabı olan Elektrik Enerjisi Üretim Sistemi’nin açılış törenine, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da katıldı...

Akkuyu Nükleer Enerji Santrali'nin yapımı riske mi girecek?

Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Akkuyu Nükleer Enerji Santrali yapımına ilişkin, "Rusya Federasyonu ticari bir iş yapıyor. O yüzden bu projenin riske girebileceğini çok düşünmüyorum" dedi.

çöpten enerji mi üretilir Haberi

çöpten enerji mi üretilir

Eman Enerji Yönetim Kurulu Üyesi Cihan Yürekli, projenin ilk etabında Mersin merkez katı atık depolama sahasında metan gazının tamamını toplayabilmek için organik atıklardan 10 kilometre borlama ağı tesis edildiğini belirterek, "Sahada toplanan gaz istasyonundan ana kolektöre ve santral sahasına kendiliğinden vakumlama sistemiyle taşınacak. 


Sonrasında yıkama tesisinde soğutulup ulusal elektrik şebekesine verilecek. Şu ana kadar 20 milyon TL yatırım yapıldı 2. ve 3. etapla birlikte projenin toplam yatırım bedeli yaklaşık 40 milyon TL'yi bulacak. İkinci etapta Mersin merkez sahasında sızıntı suyu arıtma tesisi, katı atık ayrıştırma tesisi, oksijensiz çürütme ünitesi olacak. Ayrıca Tarsus ve Silifke katı atık sahalarında da elektrik üretimi olacak" şeklinde konuştu. Yürekli, proje tamamlandığında tesisin saatte 10 megawatt kurulu güce sahip olacağını, 87 milyon 600 bin kilovatsaatle 43...