04 / 05 / 2024

çorum sanat evi

çorum sanat evi

Çorum’a modern bir sanatevi’ ve sanat sokağına kavuşturulması için çalışmalar aralıksız sürüyor. 2012 yılında İl Özel İdaresi ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) tarafından alt yapısı tamamlanan ev ve sokak için son aşamaya gelindi.

Nazan Şoray Ohio'dan göl evi satın aldı!

Türk sanat müziğinin başarılı isimlerinden Nazan Şoray gayrimenkul yatırımına yöneldi. Şoray Amerika'nın Ohio eyaletinden göl evi satın aldı.

Hulusi Kentmen'in İzmit'teki evi restore edilecek!

Yeşilçam'ın usta oyuncularından Hulusi Kentmen'in Kocaeli İzmit'te bulunan evi restore edilecek. Ev, restore çalışmalarının ardından sanat evi olarak hizmet verecek. 

Mudanya Tirilye Sanat Evi'nde sona doğru!

Bursa Mudanya Belediyesi’nin tarih, kültür ve turizm kenti Tirilye’de yapımı süren “Sanat Evi” projesinde çalışmalar hızla tamamlanıyor.

Hattuşa'daki 350 yıllık konak 'anı evi'ne dönüştü!

Çorum'un Boğazkale ilçesinde kaymakamlıkça yenilenen 350 yıllık konak "anı evi"ne dönüştürüldü.

Büyükçekmece'deki tarihi Rum evleri restore edilecek!

Büyükçekmece ilçesinde yok olma tehdidi bulunan tarihi Rum evleri, çocuk ve kadın sanat evi olarak restore edilecek.

Kemal Sunal'ın 'Gülen Adam' filmi gerçek oldu, evi kamyonla taşıdı!

Çorum'un Bahçelievler Mahallesi, Mehmet Akif Ersoy Caddesi'nde, sürücüler ve mahalleli, ev yüklü kamyonu görünce şaşkına döndü. Ahşap prefabrik evi kamyonun kasasına yükleyen şoför, çevredekiler tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi...

Çorum'da inşa edilmeyen kreş için 477 bin TL mi ödendi?

Çorum Belediyesi 2017'de bir caminin alt katına Gündüz Bakım evi (kreş) yaptırmak için 477 bin TL bedelli ihale açtı. İhaleyi kazanan firma, iddialara göre kreş inşaatına başlamadı.

Tarihi Siyavuşpaşa Köşkü sanat evi oluyor!

1571 yılından Mimar Sinan tarafından yapıldığı tahmin edilen Siyavuşpaşa Köşkü sanat galerisi ve atölyesi olarak hizmete açılacak. 

Yavuz Bingöl'ün evi 1.5 milyon TL'ye icradan satılıyor!

Ünlü sanatçı Yavuz Bingöl 2016 yılında boşandığı Öykü Gürman'a ödemediği 200 bin liralık tazminat nedeniyle icralık oldu. Yavuz Bingöl'ün Ayvalık'taki evi 1 milyon 525 bin TL'ye icradan satışa çıktı.

Kartal Soğanlık Sanat Evi ve Gençlik Merkezi'nin inşaatı yükseliyor!

Kartal Belediyesi tarafından hayata geçirilen Soğanlık Sanat Evi ve Gençlik Merkezi'nin inşaatı yükseliyor.

Soğanlık Sanat Evi ve Gençlik Merkezi’nin inşaatı son sürat!

Kartal Belediyesi tarafından hayata geçirilen Soğanlık Sanat Evi ve Gençlik Merkezi’nin inşaatı son sürat devam ediyor.

Çorum Sanat Sokağı’nda kiralara zam yok!

ÇESOB) Pir Baba Parkı'nda faaliyet gösteren Sanat Sokağı esnafını makamında ağırladı. Toplantıda, can güvenliği ile ilgili sorunlar ve kira bedelleri ile ilgili talepler konuşulduç

Artvin Gençlik Kültür Sanat Evi açıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Artvin Belediyesi, Artvin Gençlik Kültür Sanat Evi'ni hizmete açtı.

çorum sanat evi Haberi

çorum sanat evi

Çorum Valisi Ahmet Kara tarafından her aşaması yakından takip edilen, proje 260 bin TL’ye mal olacak. Ağustos ayı sonunda Projeyle kente Sonat Sokağı’nın yanı sıra bir de sanatevi kazandırılacak.

Geçtiğimiz yıllarda hizmete giren ancak zamanla kaderine terk edilen ve yaşanan asayiş olayları nedeniyle sık sık gündeme gelen Sanat Sokağı proje ile birlikte modern bir görünüme kavuşurken, unutulmaya yüz tutan el sanatlarının tanıtım ve pazarlanmasının yapılacağı bir merkez haline kavuşacak.

Bahçelievler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yanında bulunan DOSİM Uygulama Atölyesi’nin sanatevine dönüştürüleceğini açıklayan Vali Ahmet Kara, atölyenin okul bahçesine yapılacak olan yere taşınacağını açıkladı. Vali Kara, Sanatevi’nde Çorum’un sahip olduğu kültürel değerlerin tanıtımının yapılacağını açıkladı.

Sanat Sokağı’nın ise alt yapı çalışmaları ile birlikte Pirbaba Parkı ile bütünleşeceğini anlatan Vali Kara, “Buraya Esnaf...