30 / 04 / 2024

çözüm yolları

çözüm yolları

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz'ın mütekabiliyet tapu karmaşası ve çözümleri hakkındaki düşünceleri haberimizin içerisinde yer alıyor...

Vatandaş nakit avans çözümünü bakın böyle hallediyor!

Son zamanlarda bankaların nakit avans hizmetlerini kapatmasıyla birlikte, vatandaşlar kendilerine tamamen farklı bir çözüm buldu! Artık nakit ihtiyaçlarını karşılamak için alternatif yollar arayışına girdiler. İşte bu yeni yöntemlerin detayları haberimizde...

Giresun'da turizm yatırımı için imar sorunu çözülecek!

AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, kentin turizm sorunları ve çözüm yolları değerlendirdi. Sektör temsilcileriyle bir araya gelen Öztürk, turizm yatırım alanları için imar sorunun çözüleceğini söyledi.

Özcan Işıklar'dan alt geçit sorununa çözüm!

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Karayolları 1.Bölge Müdürü İbrahim Halil Akgündüz’ü ziyaret ederek Konutlar Bölgesindeki alt geçit sorununa alternatif çözüm yolları önerdi.

Çamlıca Tepesi Ulaşım Yolları projesi için kamulaştırma!

İstanbul Üsküdar Çamlıca Tepesi Ulaşım Yolları Projesi kapsamında bazı taşınmazların İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Elazığ'da kentsel dönüşüm master planına ihtiyacı var!

Elazığ Stratejik Araştırmalar Derneği (ELSAD) Başkanı Av. Murat Erdoğan, Elazığ’ın sorunlarının çözümü noktasında gerekti tüm projeleri ve çözüm yollarını dernek olarak ortaya koyduklarını söyledi.

Üzüm İnşaat hedef büyüttü!

İnşaat sektöründe faaliyet gösteren ve Konya'dan bu ekonomiye katkı sağlayan Üzüm inşaat, 'Gittiği Yere Değer Katar' sloganıyla birlikte hedeflerini bir bir yerine getirmenin ve yeni projeleriyle unutulmayacak bir marka olmanın mutluluğunu yaşıyor.

Özömür İnşaat Elektrik Metal ve Nakliye Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Özömür İnşaat Elektrik Metal ve Nakliye Ticaret Limited Şirketi, Zafer Karabulut tarafından 50 bin TL sermaye ile 16 Kasım'da Kartal, Cevizli Mahallesi, Fatih Caddesi'nde kuruldu.

Muhanver Gözüm: inşaatın Mercedes’iyiz!

MFZ Grup ortaklarından Muhanver Gözüm, Milliyet Emlak'ın sorularını yanıtladı. İşte sorulan sorular ve yanıtları...

Doka, 'endüstriyel kalıp' çözümü ile inşaat maliyetlerini düşürecek!

Doka Türkiye Genel Müdürü Ender Özatay, inşaat sektöründe küçük ya da büyük tüm projeler için 'endüstriyel kalıp' çözümü sunduklarını, şirketlerin maliyetlerini kısmalarına yardımcı olduklarını söyledi.

ANGIAD ve Müteahhitler Birliği inşaat sektörünün sorunlarını konuştu!

ANGIAD Başkanı Fatma Semiz, dernek üyeleriyle, Türkiye Müteahhitler Birliği'ni ziyaret etti. Toplantıda inşaat sektörünün yurt içinde ve yurt dışındaki sorunları ve çözüm yolları konuşuldu.

360 Kurtköy projesi metrekare hesabına yeni bir çözüm getirdi!

360 Kurtköy projesi, net-brüt metrekare hesabına yeni bir çözüm getirdi. Buna göre konut satışları net metrekare üzerinden yapılacak. Brüt metrekareye ise otopark ve sosyal alanlar dahil edilmeyecek

Kalekim kış inşaatlarına Wintertech ile çözüm sunuyor!

Yapı kimyasalları sektörünün lideri Kalekim, (-10) °C’de dahi yapılara uygulama imkanı sağlayan yenilikçi ürünü ‘Wintertech’ ile zorlu kış şartlarında bile inşaatların durmaması için mükemmel bir çözüm sunuyor.

Enzen Çözüm ve Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Enzen Çözüm ve Danışmanlık Limited Şirketi, Rahul Chorarıa Müdürler Kurulu Başkanlığı'nda 10 bin TL sermaye ile 7 Ekim'de İstanbul İl'i Şişli İlçe'sinde, Merkez Mahallesi, Hasat Sokak'ta kuruldu.

çözüm yolları Haberi

çözüm yolları

Mütekabiliyet yasası çıktı ve yabancılara mülk satmaya başladık. Tek taraflı olarak dünya ölçeğinde birçok ülkeye gayrimenkul satışının önündeki temel engeli kaldırmış olduk. Ancak mütekabiliyet yasası çıkmadan birkaç ay önce yapmış olduğumuz uyarılarda da olduğu gibi temel yasanın yanında yabancıların mülk almak için ihtiyaç duyduğu bazı düzenlemelerin yapılmamış olması yabancıların mülk alımlarında bizleri ciddi olarak sıkıntıya sokmaktadır. Yabancıların mülk alımlarındaki en büyük engeller ve bize göre de çözüm yolları şu şekildedir; 


1) İkamet sorunu ; Yabancılara mülk satışı önünde en büyük engellerden birisi de mülk satışı halinde yabancıların Türkiye’de ikamet edememesidir. Gayrimenkul satışı yapmış olduğunuz bir kişiye belli bir süre için dahi olsa ikamet hakkı tanımak (en az 6 ay) hem bu kişilerin gayrimenkul alımında bir güvence oluşturacak, satışları arttıracak...