30 / 04 / 2024

Elazığ'da kentsel dönüşüm master planına ihtiyacı var!

Elazığ'da kentsel dönüşüm master planına ihtiyacı var!

Elazığ Stratejik Araştırmalar Derneği (ELSAD) Başkanı Av. Murat Erdoğan, Elazığ’ın sorunlarının çözümü noktasında gerekti tüm projeleri ve çözüm yollarını dernek olarak ortaya koyduklarını söyledi.



Elazığ, sorunlar yumağı bir il. İlin sorunları, bu sorunların çözüm yolları belli. Lakin Elazığ’ın bu sorunlardan kurtulması adına hazırlanan projelere, çözüm yollarına maalesef konserlere, kermeslere, bayram mesajlarına ve açılışlara gösterilen ilgi gösterilmiyor..!


Elazığ’ın yerinde sayan bir il olmaktan kurtulması, gelişmesi, kalkınması var olan ‘büyük’ sorunlardan kalıcı olarak sıyrılması adına ne siyasilerden nede yetkililerden ciddi bir ‘hamle’ gelmiyor. Bu güne kadar bu sorunların çözümü adına en ciddi adımları proje bazında atan kuruluşunun birinci yılını tamamlayan ELSAD, 2015 yılında yaptığı faaliyetleri kamuoyuna duyurdu.


Elazığ Stratejik Araştırmalar Derneği (ELSAD) Başkanı Av. Murat Erdoğan, Elazığ’ın sorunlarının çözümü noktasında gerekti tüm projeleri ve çözüm yollarını dernek olarak ortaya koyduklarını, kamuoyunda ELSAD’ın çözüm önerileri ile projelerinin olumlu tepki aldığını söyledi.


ELSAD’ın 2015 yılında yaptığı çalışmalar ile projeleri kamuoyuna açıklamak için basın toplantısı düzenleyen Erdoğan, Elazığ’ın bir çok sorunu olduğunu, bu sorunları ELSAD olarak tespit edip çözümlerini kamuoyu ile paylaştıklarını belirterek, “Seçimler sonucu Elazığ’dan TBMM’ne 4 vekil gönderilmiştir. Sayın vekillerimizden beklentilerimiz var. Zaten onlarından vaatleri var. Biz siyasilerin, yöneticilerin ilimiz için yaptıklarını ve yapacaklarını kısa, orta ve uzun vadede bilmek istiyoruz. Bu nedenle aylık veya periyodik aralıklarla toplantılar yapılmasını talep ediyoruz. Geçtiğimiz günlerde Elazığ ile ilgili gerçekleştirilen sanatsal etkinliğe gösterilen ilginin aynısını bekliyoruz. ELSAD olarak ilimizin sorunlarını tespit edip ortaya koyduk. Ortaya koyduğumuz bu çözümler ayakları yere basan, mantıklı ve vizyoner olmuştur” dedi.


“PROJELER HAYATA GEÇİRİLİRSE ELAZIĞ ŞAHA KALKAR”

Elazığ’ın sorunlarını ELSAD bünyesinde oluşturdukları 9 kişilik bir heyetle tespit ettiklerini, bu sorunları ilgili kurumlara sunduklarını belirten Erdoğan, sorunların çözümü için ürettikleri projelerin hayata geçirilmesi durumunda Elazığ’ın şaha kalkacağını söyledi.


“ELAZIĞ SORUNLARI OLAN BİR İL”

Elazığ’ın bir çok sorunu olan bir il olduğunu, ancak bu sorunların çözülmeyecek sorunlar olmadığını ifade eden Erdoğan, bu sorunları ELSAD olarak tespit edip çözümlerini proje olarak açıklamalarına rağmen şu ana kadar ciddi bir adım atılmadığını belirterek şöyle konuştu: “Biz ELSAD olarak ‘Elazığ sanayi kenti olmalı’ dedik ve en büyük projelerimizden birisi de bu. Bizim Elazığ’ın sorunlarının çözümü noktasında ürettiğimiz projeler kamuoyunun takdirini topladı. Mantıklı projeler ürettik ve kamuoyunun takdirine sunduk. ELSAD olarak 2015 yılında yapmış olduğumuz çalışmalardan ziyade ürettiğimiz çözüm odaklı projelerin bir an evvel hayata geçirilmesi önemlidir. Çünkü bu projeler hayata geçirildiği zaman kısa vadede ve uzun vadede Elazığ’da ciddi bir gelişme ve kalkınma sağlanacaktır. Siyasilerimizin ve yöneticilerimizin bayram mesajı yayımlamaktan öte Elazığ’ın sorunlarını giderecek, Elazığ’ın önünü açacak projelere daha duyarlı olmalarını istemek tüm Elazığ halkının en doğal hakkıdır diye düşünüyorum.”

 

Erdoğan, “ELSAD kuruluşundan bu yana geçen 1 yıllık süre zarfında kurmuş olduğu komisyonlar ve deneyimli üyeleri ile ilimizin önemli sorunlarına çözüm bulmak ve ilimizin gelişimine katkı sağlamak için gece-gündüz deneden çalışarak projeler üretmiş ve bu projeleri kamuoyu ile paylaşmıştır. Bu bağlamda; Sanayi mahallesindeki küçük sanayi sitesinin taşınması projesi. Taşınacak olan sanayi sitesinin yerine Kültürparkbenzeri  Doğupark’ın yapılması. Keban Yolu Cazibe Merkezinin oluşturulması. Çevre Düzeni Planında “Elazığ Sanayi Bölgelerinin” oluşturulması. Serbest Bölge, Fuar Alanı, Lojistik Merkez, İkinci OSB, Tarım ve Hayvancılığa Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgeleri, Küçük Sanayi Siteleri, İŞGEM ve Çıraklık Eğitim Merkezlerinin vb sanayi kuruluşlarının kurulacağı 20.000 dönüm arazinin tespitini yaparak, yaklaşık 50 bin kişinin istihdam edileceği ve Elazığın işsizlik sorununu çözecek ve “Elazığın Çılgın Projesi “ olarak tanımlanacak projeyi şehrin ileri gelenleri ile değerlendirerek basın önünde kamuoyu ile paylaşmıştır. Ayrıca, Elazığ’ın Kentsel Dönüşüm ve İmar sorunlarına eğilerek, Elazığ’ın modern, yaşanabilir bir kent olabilmesi için Elazığ’ın “Kentsel Dönüşüm Mastır Planı’nın olması gerektiğini her fırsatta dile getirerek, bu alanda hazırladığı raporlar ve yapmış olduğu itirazlarla bu alanda hassasiyetini ortaya koymuştur. Elazığ’ın sosyal, kültürel, siyasi ve yönetimsel sorunlarına da eğilerek bu konudaki tavsiye ve görüşlerini uygun platformlarda dile getirmiştir.


“ELSAD OLARAK 2016 YILI BEKLENTİLERİMİZ”

ELSAD 2015 yılında yapmış olduğu projelerin gerçekleşmesi için bu güne kadar gösterdiği gayret ve çabayı bundan sonrada gösterecektir. Aynı hassasiyeti Elazığ’ın gelişmesine katkı sunacak olan siyaset, riyaset, idareci, bürokrat ve STK’lardan da beklemektedir. Özellikle siyasetçilerimizin ilimiz ile ilgili proje ve hedeflerini ortaya koymalarını ve bunlarla ilgili çalışma ve sonuçlarının belli aralıklarla kamuoyu ile paylaşılmasını bekliyoruz. Biz ELSAD olarak bu konularda yapılacak bütün çalışmalara deneyimli ekibimiz ile koşulsuz olarak destek vereceğimizi sizlerin vasıtasıyla kamuoyuna  ilan ediyoruz” dedi.

 

Erdoğan, konuşmasının sonunda ELSAD olarak toplumsal, kültürel, sosyal faaliyetlere de yöneleceklerini ifade etti.


Elazığ Haberkent Gazetesi


Geri Dön