04 / 05 / 2024

Çukurova Havaalanı ne zaman açılacak

Çukurova Havaalanı ne zaman açılacak

Limak-Kalyon-Cengiz’in elenmesinden sonra Mart'ta iptal edilen ve Ulaştırma Bakanı’nı yiyen Çukurova Havaalanı ihalesi Ekim sonunda tekrar yapılacak. CHP milletvekili Burhanettin Bulut, “Gözümüz, bu ihalede. 500 milyon Avro harcanacağına mevcut havaalanı modernize edilsin” dedi.

Çukurova Bölgesel Havaalanı ne zaman açılacak?

Elazığ'da kapatılarak şehir hastanesine taşınan hastanelerin binalarının akıbeti meclis gündemine taşındı. MHP'li Klavuz, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çukurova Havaalanı 2019'da tamamlanacak!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Funda Ocak, bu ay içerisinde üst yapı ihalesi yapılacak olan Çukurova Havalimanı’nın en geç 2019 yılı içinde tamamlanacağını söyledi.

Esenler Havaalanı Mahallesi Rezerv Yapı Alanı 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Esenler İlçesi, Havaalanı Mahallesi, Rezerv Yapı Alanı’nın Bir Bölümüne İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Çukurova Belediyeevleri kentsel dönüşüm projesi ne zaman tamamlanacak?

9 defa Türkiye’nin En Başarılı Belediye Başkanı seçilen Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, "Belediyeevleri Kentsel Dönüşüm Projesini bu dönem içerisinde tamamlamak istiyoruz" dedi.

Çukurova Bölgesel Havaalanı inşaatında son durum ne?

CHP Tarsus ilçe örgütü 9 ihale, 3 temel atma töreni gerçekleştirilen, 7 bakan değiştiren ve 6 farklı bitiş tarihi açıklanmasına rağmen bir türlü bitirilemeyen Çukurova Bölgesel Havaalanı bölgesinde yazılı uçurtma uçurdu.

Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatında son durum ne?

Mersin'de devam eden Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Havalimanında ilk etap çalışmalarının 2022'de bitirilmesi planlanıyor.  

Bursa'nın Yunuseli Havaalanı'nda son durum ne?

Uzun zamandır Bursa'nın gündemi Yunuseli Havaalanı. Havaalanı tartışması beraberide imar tartışmalarını da getirdi. Peki Bursa'nın Yunuseli Havaalanı'nda son durum ne?

Bursa Yunuseli Havaalanı arazisinde ne yapılacak?

Bursa halkı son günlerde Yunuseli'ndeki eski havalimanı arazisinde ne yapılacağını merak ediyor. Peki Yunuseli arazisinde ne yapılacak? Bursalılar arazide ne istiyor?

Çukurova Havalimanı inşaatında son durum ne?

Çukurova Havalimanı, yarım kalan inşaatı ile hayal kırıklığı yarattı. İlk projenin sahibi Emre Arolat Mimarlık, proje üzerinde değişiklik yapılması konusunda bilgileri olmadığını, ortaya çıkabilecek yapısal güvenlik zafiyetlerinden dolayı sorumluluk kabul etmeyeceklerini açıkladı.

Niğde Havaalanı'nın ne zaman tamamlanacağı TBMM'de!

Niğde Havaalanı'nın ne zaman tamamlanacağı meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çukurova Bölgesel Havalimanı ihalesinde son durum ne?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun "İki yıl içerisinde Çukurova bölgesinde havalimanını hizmete alacağız" açıklamasında bulunduğu Çukurova Bölgesel Havalimanı ihalesi yılan hikayesine döndü.

Çukurova Havalimanı'nın maliyeti ne kadar?

İYİ Parti Adana Milletvekili Metanet Çulhaoğlu, Çukurova Havalimanı için yıllık 12 milyon yolcu garantisi verileceğini söyleyerek, "Bu filmi Zafer Havalimanı’nda gördük" dedi. Çulhaoğlu, “Yeni havalimanının maliyeti 500 milyon Euro'dan aşağı olmayacak" diye konuştu.

Çukurova Havalimanı arsaları kamulaştırıldı mı?

İhalesi sebep gösterilmeden yine ertelenen Çukurova Havaalanı bu kez kamulaştırmalar ile gündeme geldi. 

Çukurova Havaalanı ihalesi 26 Ekim'de!

Limak-Kalyon-Cengiz İnşaat Ortak Girişim Grubu’nun elenmesinden sonra iptal edilen Çukurova Havaalanı ihalesinde yeni iddialar gündemde. 26 Ekim’de yapılacak olan ihale öncesinde şartnamede idareyi devre dışı bırakacak değişiklikler yapıldığı, ödeme dengelerinin tamamen yüklenici lehine düzenlendiği

Çukurova Havaalanı ihalesi Ekim'de yeniden yapılacak! 

Limak-Kalyon-Cengiz’in elenmesinden sonra Mart'ta iptal edilen ve Ulaştırma Bakanı’nı yiyen Çukurova Havaalanı ihalesi Ekim sonunda tekrar yapılacak. CHP milletvekili Burhanettin Bulut, “Gözümüz, bu ihalede. 500 milyon Avro harcanacağına mevcut havaalanı modernize edilsin” dedi.

Çukurova Havaalanı ne zaman açılacak Haberi

Çukurova Havaalanı ne zaman açılacak

Daha önce Limak-Kalyon-Cengiz İnşaat ortak girişiminin elenmesinden sonra iptal edilen Çukurova Havaalanı için tekrar ihaleye çıkıldı.

Marttaki ihale sürecinde Limak-Kalyon-Cengiz ortak girişim grubunun elenmesinin ardından bakanın görevden alınması ve ihalenin iptal edilmesi tartışmalara sebep olmuştu. Cumhuriyet'ten Mustafa Çakır'ın haberine göre; Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü’nün ilanına göre, ihale Çukurova Havaalanı Üstyapı Tesisleri’nin yapımı, havaalanının işletim ve devri işini kapsıyor. Şartname bedelinin 25 bin TL olduğu ihalede son teklif tarihi 26 Ekim olarak belirlendi. İhale kapalı teklif usulü ile gerçekleştirilecek. 

Havaalanının üstyapı tesislerinin ihalesi geçen Mart'ta gerçekleştirildi. İhaleye Limak-Kalyon-Cengiz İnşaat Ortak Girişim Grubu ile Günbeton İnşaat-Terminal Yapı Ortak Girişimi teklif sundu. 

Fakat Limak-Kalyon-Cengiz İnşaat Ortak Girişim Grubu şartlı teklif verdiği sebebiyle elendi. İhaleyi Günbeton İnşaat-Terminal Yapı Ortak Girişimi 100 milyon Avro...