15 / 05 / 2024

çukurova havalimanı projesi bitti mi

çukurova havalimanı projesi bitti mi

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan sonra ikinci büyük havalimanı olacak Çukurova projesinin 36 ayda bitirilmesi planlanıyordu, Temmuz 2014'te yarım bırakıldı. Altyapı için bugüne kadar 60 milyon Euro harcandı ancak yüzde 20'si tamamlanabildi.

Çukurova Havalimanı yıl sonunda açılacak! Bakan Uraloğlu'ndan son dakika açıklaması!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Mersin'de yapımı devam eden Çukurova Havalimanı ile ilgili açıklamalarda bulundu ve hizmete alınmasının planlandığı tarihi açıkladı. İşte Bakan Uraloğlu'nun o açıklamaları...

Çukurova Havalimanı inşaatının akıbeti meclis gündeminde!

Zafer Partisi Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Çukurova Havalimanı inşaatının akıbetiyle ilgili soru önergesi verdi. 

Çukurova Havalimanı için 2.3 milyar TL'lik yatırım teşvik belgesi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Nisan 2021'e ait yatırım teşvik belgelerinin olduğu liste Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında açıklandı. Nisan 2021'in en yüksek bedelli teşvik belgesi Mersin ilinde hayata geçirilecek olan Çukurova Havalimanı için verildi. 

Çukurova Havalimanı altyapı inşaatının yüzde 92,3'ü tamamlandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yaptığı açıklamada, Çukurova Havalimanı altyapı inşaatının yüzde 92,3'ünün tamamlandığını söyledi.

Burhanettin Bulut'tan Çukurova Havalimanı açıklaması!

Yap - işlet - devret projesiyle yapılan Çukurova Havalimanı ile ilgili sorduğu sorulara cevap alamayan CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut bu kez de CİMER’e başvuruda bulundu. Ancak soruları gizlilik gerekçesiyle yanıtlanmadı.

Çukurova Havalimanı inşaatında son durum ne?

Çukurova Havalimanı, yarım kalan inşaatı ile hayal kırıklığı yarattı. İlk projenin sahibi Emre Arolat Mimarlık, proje üzerinde değişiklik yapılması konusunda bilgileri olmadığını, ortaya çıkabilecek yapısal güvenlik zafiyetlerinden dolayı sorumluluk kabul etmeyeceklerini açıkladı.

Çukurova Havalimanı Mart 2022'de açılacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, yaptığı açıklamada "Altyapı yatırımları bitti, üstyapıya yönelik ihalesi yapıldı. 2022 yılı mart ayında Allah'ın izniyle Çukurova Havalimanı'nın açılışını hep birlikte gerçekleştireceğiz." şeklinde konuştu.

Çukurova Havalimanı Projesi meclis gündeminde!

Çukurova Havalimanı Projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Şahin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çukurova Havalimanı için yer teslimi yapıldı!

Adana ile Mersin'in en önemli projelerinden biri olan Çukurova Havalimanı projesi için yer teslimi yapıldı. 

Çukurova Bölgesel Havalimanı Projesi TBMM gündeminde!

Çukurova Bölgesel Havalimanı Projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Barut, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çukurova Havalimanı'nın ihalesini 297,1 milyon avroya Favori İşletmecilik kazandı!

Çukurova Havalimanı ihalesinin sonucu onaylandı. İhaleyi 147'nci turda kazanan Favori İşletmecilik AŞ/Yako Tekstil Sanayi ve Dış Ticaret AŞ Ortak Girişimi, DHMİ'ye 297,1 milyon avro ödemeyi taahhüt etti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından Çukurova Havalimanı açıklaması!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yaptığı açıklamada İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Çukurova Havalimanı altyapı yapım çalışmalarının durduğu, üstyapı tesisleri ihale bedelinin 300 milyon avro olduğu ve 12 milyon yolcu garantisi verildiği ifadelerinin tamamen gerçek dışı olduğunu belirtti.

Adil Karaismailoğlu'ndan Çukurova Havalimanı açıklaması!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada, "İki yıl içerisinde Çukurova bölgesinde havalimanını hizmete alacağız" dedi.

çukurova havalimanı projesi bitti mi Haberi

çukurova havalimanı projesi bitti mi

Kredi teminindeki çıkmaz nedeniyle inşaatı bir yıl önce durdurulan Uluslararası Çukurova Havalimanı'nın yapımındaki belirsizlik sürüyor. İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan sonra Türkiye'nin ikinci büyük havalimanı özelliğindeki projede, ilerleme sağlanamıyor. Ankara 11. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne ‘iflas erteleme talebinde' bulunan yüklenici firma Koçoğlu Şirketler Grubu, işin devamı için yabancı bir ortakla ‘krizi' aşmaya çalışıyor. 357 milyon Euro yatırım bedelli ilk bölgesel nitelikli Çukurova Havalimanı'nın temeli 28 Mayıs 2013'te AKP'li 3 bakan tarafından atıldı. Koçoğlu Grubu'nun ‘yap-işlet-devret' modeliyle üstlendiği inşaatın 36 ayda (Mart 2016) tamamlanması planlandı. 30 milyon yolcu kapasiteli projenin altyapısı için bugüne kadar 60 milyon Euro harcandı. Yüzde 20'si tamamlanan inşaat mali sıkıntılar nedeniyle Temmuz 2014'te durduruldu. Firma yurtiçi ve dışında kredi arayışını sürdürürken, özkaynaklarıyla ekimde inşaata yeniden başladı. Ancak beklenen kredi...