29 / 04 / 2024

Çukurova Havalimanı teşvik

Çukurova Havalimanı teşvik

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Nisan 2021'e ait yatırım teşvik belgelerinin olduğu liste Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında açıklandı. Nisan 2021'in en yüksek bedelli teşvik belgesi Mersin ilinde hayata geçirilecek olan Çukurova Havalimanı için verildi. 

Çukurova Havalimanı yıl sonunda açılacak! Bakan Uraloğlu'ndan son dakika açıklaması!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Mersin'de yapımı devam eden Çukurova Havalimanı ile ilgili açıklamalarda bulundu ve hizmete alınmasının planlandığı tarihi açıkladı. İşte Bakan Uraloğlu'nun o açıklamaları...

Çukurova Havalimanı için 2.3 milyar TL'lik yatırım teşvik belgesi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Nisan 2021'e ait yatırım teşvik belgelerinin olduğu liste Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında açıklandı. Nisan 2021'in en yüksek bedelli teşvik belgesi Mersin ilinde hayata geçirilecek olan Çukurova Havalimanı için verildi. 

Çukurova Havalimanı'nın inşası TBMM gündeminde!

2013'te yapımına başlanılan Çukurova Havalimanı'nın inşaatı TBMM gündemine taşındı. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'a soru önergesi gönderdi.

Turizmde proje yok teşvik birliği var!

Hilton Dalaman Genel Müdürü Batum, sektördeki STK’ların birlikte hareket edemediğine dikkat çekerek, “Kriz patlayınca, devletin kapısını çalıp teşvik istediler. Ancak çok geç kalındı” dedi.

Teşvik ve özelleştirme sistemi 4 bin yıl öncede vardı!

Günümüzde ekonomiyi güçlendirmek amacıyla uygulanan teşvik ve özelleştirme sisteminin, 4 bin yıl önce Asurlular tarafından da uygulandığı bildirildi.

Ocak ayında 19 yeni otel yatırımına teşvik verildi!

Ekonomi Bakanlığı, Ocak 2016 dönemi Yatırım Teşvik Belgeleri Listesini açıkladı. Resmi Gazete'de yayımlanan listeye göre, turizm alanında 19 yeni otel yatırımına teşvik verildi. Yeni yatırımlar ile 4 bine yakın yatak devreye girecek.

Somali'de müteahhitlik yatırımları teşvik edilecek!

Başbakan Yardımcısı Elvan, Türkiye'nin Somali'ye yatırımının 100 milyon dolara ulaştığını belirterek, "Girişimcilerimizi Somali'de özellikle balıkçılık, müteahhitlik ve tarım alanında yatırım yapmak konusunda teşvik edeceğiz." dedi.

Hükümetin teşvik paketinde arazi yatırımlarına yer verildi!

Hükümet, yatırımları şahlandıracak teşvik paketi için çalışmalara hız verdi. 450 milyarlık yatırıma tam destek verilecek. Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, atılacak 20 adımı şöyle sıraladı:

81 il için yeni teşvik paketi geliyor!

Yatırımları artırmaya yönelik hazırlanan mevcut teşvik paketi revize ediliyor. Kalkınma Bakanlığı ile Ekonomi Bakanlığı tarafından yürütülen çalışma ile mevcut teşvik sistemi revize ediliyor.

Önder Halisdemir'den İFM için 4 somut teşvik önerisi!

Ağaoğlu Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Dr. Önder Halisdemir, Uluslararası İstanbul Finans Merkezi (İFM) projesi için dört somut teşvik önerisinde bulundu.

Endonezya'ya yatırım yapacak Türk İşadamlarına özel teşvik uygulanacak!

Endonezya’da yabancı yatırımlara yönelik herhangi bir kısıtlama olmadığına dikkat çeken Büyükelçi Wardana, aksine Türk işadamlarının yatırımının memnuniyetle karşılandığını, az gelişmiş bölgelere yapılan yatırımlarda özel teşvik uyguladıklarını söyledi.

Konut fonları kurulup, BES şirketleri yatırıma teşvik edilmeli!

Mehmet Bostan, bireysel emeklilik sektörünün 60 milyar liralık fon büyüklüğüne ulaşmasını öngördüklerini ifade ederek, altyapı ve konut fonlarının kurulup bunlara BES şirketlerinin yatırım yapmasının teşvik edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Kasım ayında 32 yatırıma teşvik belgesi verildi!

Ekonomi Bakanlığı’nın 2015 yılı Kasım ayında verdiği teşvik belgeleri açıklandı. Resmi Gazete'de dün yayımlanan yatırım teşvik belgeleri listelerine göre 2015 yılı Kasım ayında 332 yatırım teşvik belgesi verildi.

Çukurova Havalimanı teşvik Haberi

Çukurova Havalimanı teşvik

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Nisan 2021'e ait yatırım teşvik belgelerinin olduğu liste Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında açıklandı.

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; yayınlanan verilerde, Nisan 2021'de 1189 yatırım teşvik belgesi verildiği belirtildi. Belge alan projelerin yatırım bedeli 20.6 milyar Türk Lirası olarak açıklandı.

Nisan 2021'in en yüksek bedelli teşvik belgesi Mersin ilinde hayata geçirilecek olan Çukurova Havalimanı için verildi. 

Favori Çukurova Havalimanı İşletmeciliği A.Ş'ye 2 milyar 305 milyon Türk Lirası yatırımı için teşvik belgesi verildi. Toplam bin kişilik istihdam sağlanmasını planlayan şirket, yatırım çerçevesinde 43 milyon 770 milyon dolar tutarında ithal makine ve teçhizat kullanacak.

Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın yapım işinin serüveni 9 sene önce 357 milyon Euro yatırım bedeliyle ihale edilmesiyle başladı. 

İhale için tek teklif, Sky Line Havacılık- Zonguldak...