06 / 05 / 2024

Çukurova turizm projeleri

Çukurova turizm projeleri

Tarihî kentin mozaikleri, hamamları kiliseleri ve zafer kapısı gün yüzüne çıkartılıyor. Çukurova bölgesindeki diğer tarihî kalıntılardaki kazı çalışmaları da devam ediyor.Çukurova’nın tarihi zenginliği kazılarla parlayacak.

Türkiye yüzyılı projeleri için kollar sıvandı! Dev projeler geliyor...

Türkiye yüzyılı projeleri için kollar sıvandı. Bu kapsamda Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren ihalesine bu yıl çıkılacak. Çukurova Havalimanı önümüzdeki günlerde açılacak. İşte detaylar...

İsra Holding'in AVM ve turizm projeleri bakanlara tanıtıldı!

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği üyesi olan İsra Holding’in alışveriş merkezi ve turizm projelerini tanıttı.

Çukurova Bölgesel Havalimanı için geri sayım başladı!

Temeli Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik tarafından atılan Çukurova Bölgesel Havalimanı için geri sayım başladı.

Türk Turizminin Mega Projeleri Turizm Yatırımcıları Forumu 2020’de buluşuyor!

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği 28-29 Ocak 2020'de hayata geçireceği Turizm Yatırımcıları Forumu-TIF 2020, ülke turizmine yön verecek olan mega projeleri bir araya topluyor...

Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatında 10 işçi kule vince çıktı!

Temeli 28 Mayıs 2013 tarihinde dönemin Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik tarafından atılan Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatında işçileri başlattığı eylem devam ediyor.

İkinci 100 Günlük Eylem Planı'nda öncelik ulaşım projelerinde!

Başkan Erdoğan tarafından ilan edilen ikinci 100 günlük icraat programında İstanbul’daki ulaşım, çevre şehircilik ve turizm projeleri ön planda tutuldu. Gebze-Halkalı banliyö hattı açılacak. AKM inşaatına başlanacak. Kanal İstanbul ve Üç Katlı Büyük İstanbul Tüneli projeleri ihaleye çıkarılacak.

Şile devlet hastanesi ve liman yenileme projeleri ile değişecek!

İstanbul'un yaz döneminde en çok tercih edilen turizm merkezlerinden biri olan Şile'de, Yeni Devlet Hastanesi ve Liman Yenileme ve Rekreasyon projeleri hayata geçiyor.

Hasan Engin: Geleceğe yön verecek projeleri destekliyoruz!

Başkan Engin geleceğe yön verecek projelere destek veriyoruz açıklamasını yaparken, projeleri sırasıyla söyledi; Çukurova Bölgesel Havalimanı, Antalya Sahil yolu Projesi, Çevre düzeni ve İmar planlarının gerekliliğini ve ihtisas organize sanayi.

Üsküdar'da markalı konut projeleri tam gaz!

Avrasya Tüneli ve Marmaray gibi dev ulaşım yatırımları sayesinde Avrupa yakasındaki tarihi yarımadaya yakınlaşan Üsküdar, yatırımcıların yeni gözdesi oldu. Üsküdar’da markalı konut projeleri, sağlık ve turizm yatırımları tam gaz sürüyor. Belediye ise, tarihe ve doğaya saygılı bir dönüşüm planlıyor.

Çukurova Gayrimenkul Adana'da arsa arıyor!

Son projesi Çukurova Balkon'da Adana'nın geniş başkon kültürünü İstanbul'a taşıyan Çukurova Gayrimenkul, Adana'daki yeni projeleri için arsa arıyor.

Aydın’a turizm projeleri geliyor!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı olan Esra Boğazlıyan bugünkü yazısında Aydın Belediye Başkanı Özlem Çercioğlu ile röportaj gerçekleştirdi. Çercioğlu, bölgedeki projeleri anlattı.

Adıyaman'da turizm projeleri hız kazandı!

Yeni sanayi yatırımlarının adresi olan Adıyaman, yükselişini sürdürmek için kalkınma projelerine hız verdi. Şehrin hedefinde turizm, tekstil ve tarım var.

Çukurova turizmi masaya yatırıldı!

Çukurova Uluslararası Turizm Profeş.yonelleri (SKAl) Kulübü'nün toplantısı Erkan Ozsavaş'ın başkanlığında yapıldı. Turizm profesyonelleri, bölge turizmini masaya yatırarak neler yapılmasını tartıştılar.

Çukurova turizm projeleri Haberi

Çukurova turizm projeleri

Kültürel varlıklar bakımından oldukça zengin bir mirasa sahip Çukurova’da tarih boyunca yaşanmış medeniyetlerin izlerini ortaya çıkarmaya yönelik çalışmalar sürüyor. Anavarza, Magarsus, Misis, Tatarhöyük antik kentleri ile Tepebağ höyüğündeki kazılar tamamlandığında bölgenin turizm hareketliliğinde yeni bir sayfa açılacak. İçinde ‘kent, sanayi, mozaik, etnografya ve tarım müzelerini’ barındıran Türkiye’nin ve Ortadoğu’nun en büyük müze kompleksi hayata geçtiğinde Adana bu alanda söz sahibi şehirlerle yarışacak.


İKİNCİ EFES, ANAVARZA ANTİK KENTİ


Adana’nın Kozan ilçesi sınırları içerisindeki Dilekkaya köyü yakınındaki Anavarza, Türkiye’nin önemli antik kentlerinden biri. İkinci Efes olarak tanımlanan Anavarza Kalesi ve antik kentinde bakım ve restorasyon çalışmaları hız kazandı. Bir zamanlar Ovalık Kilikya’ya başkentlik yapan Anavarza’nın, kazılarla ihtişamlı görünümünün gün yüzüne çıkartılması hedefleniyor. Anavarza, UNESCO Dünya Miras listesine de girdi. Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Güzel...