01 / 05 / 2024

çukurova uluslararası havaalanı

çukurova uluslararası havaalanı

Geçtiğimiz haftalarda Erbil’de açtığı ilk yurt dışı Duty Free mağazasının ardından Setur, Çukurova Uluslararası Havalimanı Duty Free Mağazası işletmesini 14 yıllığına alarak , faaliyet noktasına bir yenisini daha ekledi

Çukurova Bölgesel Havaalanı inşaatında son durum ne?

CHP Tarsus ilçe örgütü 9 ihale, 3 temel atma töreni gerçekleştirilen, 7 bakan değiştiren ve 6 farklı bitiş tarihi açıklanmasına rağmen bir türlü bitirilemeyen Çukurova Bölgesel Havaalanı bölgesinde yazılı uçurtma uçurdu.

Ant Yapı, Tolmaçevo Havaalanı'nın inşaatına başladı!

Yurtiçinde ve yurtdışında önemli projeler hayata geçiren Ant Yapı, Rusya'nın üçüncü büyük kenti Novosibirsk'teki uluslararası Tolmaçevo Havaalanı'nın inşaatına başladı.

Çukurova Havalimanı arsaları kamulaştırıldı mı?

İhalesi sebep gösterilmeden yine ertelenen Çukurova Havaalanı bu kez kamulaştırmalar ile gündeme geldi. 

Çukurova Havaalanı ihalesi 26 Ekim'de!

Limak-Kalyon-Cengiz İnşaat Ortak Girişim Grubu’nun elenmesinden sonra iptal edilen Çukurova Havaalanı ihalesinde yeni iddialar gündemde. 26 Ekim’de yapılacak olan ihale öncesinde şartnamede idareyi devre dışı bırakacak değişiklikler yapıldığı, ödeme dengelerinin tamamen yüklenici lehine düzenlendiği

Çukurova Havaalanı ihalesi Ekim'de yeniden yapılacak! 

Limak-Kalyon-Cengiz’in elenmesinden sonra Mart'ta iptal edilen ve Ulaştırma Bakanı’nı yiyen Çukurova Havaalanı ihalesi Ekim sonunda tekrar yapılacak. CHP milletvekili Burhanettin Bulut, “Gözümüz, bu ihalede. 500 milyon Avro harcanacağına mevcut havaalanı modernize edilsin” dedi.

Tolmaçevo Uluslararası Havaalanı yeni terminal binasını Ant Yapı inşa edecek!

Rusya'nın Novosibirsk şehrinde yer alan Tolmaçevo Uluslararası Havaalanı'nda inşa edilecek yeni terminal binası için Ant Yapı ile imzalar atıldı.

Çukurova'da 'havalimanı olacak' denen arazi nar bahçesi mi oldu?

Çukurova'da havaalanı yapılması planlanan ve iki kez temel atma töreni yapılan arazinin, nar bahçesi olduğu iddia edildi.

Uluslararası Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatı mecliste!

Uluslararası Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatının yapımı meclis gündemine taşındı.CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Çukurova Havaalanı'nın inşaatı TBMM gündeminde!

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, TBMM Genel kurulu’nda Tarsus Çukurova Havalimanı'nı gündeme getirdi. Şimşek, 4 bin dönüm tarım arazisi için vatandaşlara ödeme yapıldığını açıkladı. 

Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın inşaatı durdu!

Temeli 2013’te atılan Uluslararası Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın inşaatı durdu. Bayburt Grup’un ödenek olmadığı gerekçesiyle yaklaşık 750 kişiyi işten çıkarttığı iddia edildi.

Park Inn by Radisson İstanbul Odayeri yeni havalimanına 10 dakika!

Radisson Hotel Group yatırımlarının hızını kesmiyor. Group son olarak, İstanbul'un yeni uluslararası havaalanına on dakika mesafede konumlanan Park Inn by Radisson İstanbul Odayeri ile özellikle yurtiçi ve yurtdışı iş amaçlı seyahat edenlerin uğrak noktası olmayı hedefliyor...

Sabiha Gökçen Havalimanı metrosu ne zaman açılacak?

Sabiha Gökçen Uluslararası Havaalanı-Kaynarca (Tavşantepe) Metro Hattı'nın 2018 yılı içerisinde hizmete açılması planlanıyor.

Çukurova Gayrimenkul'e Adana İnşaat Fuarı’nda yoğun ilgi!

SON Grup şirketlerinden Çukurova Gayrimenkul, 15-18 Şubat tarihleri arasında TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde yapılan Adana İnşaat 2018 Fuarı’nda ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.

çukurova uluslararası havaalanı Haberi

çukurova uluslararası havaalanı

İnşaatı sektöründe köklü bir kuruluş olan ve İnşaat’ın yanında Enerji , Tarım , Gıda , Turizm , Raylı Sistemler, Havacılık gibi sektörlerde de önemli yatırımları bulunan Koçoğlu Grubu’nun havacılık sektöründe yer alan iştiraki Skyline Ulaşım Ticaret A.Ş tarafından Yap-İşlet-Devret modeli ile serbest bölge olarak yapılacak olan Çukurova Uluslar arası Havalimanı , stratejik öneme sahip Doğu Akdeniz Bölgesi’nin Adana-Mersin-Tarsus üçgeninde  , planlanan en büyük konteynır limanı ile 20.000 yataklı yeni turizm bölgesinin tam ortasında yer alacak.


Havalimanının Türkiye’nin planlanan yeni ve en büyük lojistik üssü olması bekleniyor.

465 milyon Euro’luk yatırımla, yılda 30 Milyon yolcu kapasiteli olacak Çukurova Uluslar arası Havalimanı inşaatının bu yıl içersinde başlayıp, 2014 yılında faaliyete geçmesi planlanıyor.

Setur’da inşaatın bitmesi ile birlikte Duty Free Mağazasını hizmete sokacak.


Koç Holding şirketlerinden...