15 / 05 / 2024

Çukurova Üniversitesi camii

Çukurova Üniversitesi camii

Çanakkale Zaferi’nin 98. yıldönümünde temeli atılan ÇÜ 57. Alay Camii tamamlanınca, Sabancı Merkez Camii’nden sonra ikinci en büyük cami olma özelliğine sahip olacak. Caminin içerisinde ayrıca 2 katlı kültür merkezi ve dersliklerde bulunacak.

KPSS'den 50 puan alanlar hemen baksın! O kurum tam 39 personel alacak! Başvurular başladı! 

Çukurova Üniversitesi KPSS'den 50 puan alma şartı ile toplamda 39 personel alacağını duyurdu. Başvurular başladı! İşte başvuru detayları.

KPSS’den 50 puan almak ve lise mezunu olmak yetiyor! Üniversiteye 40 sürekli işçi ve 99 sözleşmeli personel alınacak!

Çukurova Üniversitesi sürekli ve sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Yayımlanan ilanlara göre, İŞKUR üzerinden sürekli işçi ve üniversite hastanesine de sözleşmeli personel alınacak.

Türkiye dünya genelinde toprak rezervleri azalan 20 ülkeden biri oldu!

Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak ve Bitki Besleme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Ortaş, Türkiye'nin dünya genelinde toprak rezervleri azalan 20 ülkeden biri olduğunu söyledi.

İzmir'deki yıkımın sebebi imar afları mı?

Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. İbrahim Ortaş, İzmir depreminin ardından Türkiye'deki yapılaşmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Antalya'daki 12 blokluk 11 katlı rezidans inşaatı durduruldu mu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bizzat takip ettiği ve Akdeniz’in en büyük camisi olan Akdeniz Üniversitesi Camii’nin önünde ve Akdeniz Üniversitesi’nin giriş kapısının yanında konumlanan 12 blokluk 11 katlı rezidansın inşaatı durdu mu?

Bursa Uludağ Üniversitesi Yeni Cami projesinin yüzde 35'i tamamlandı!

Bursa Uludağ Üniversitesi Görükle Yerleşkesi'nde yapılan Yeni Camii projesinin yüzde 35'i tamamlandı. Toplamda 25 bin metrekarelik alana sahip olacak Yeni Cami'nin yaklaşık 20 bin metrekaresi kültür merkezi olarak değerlendirilecek.

Hacı Mehmet Alkan Camii açıldı!

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Tayfur Sökmen Kampüsü'nde yapımı tamamlanan Hacı Mehmet Alkan Camii kompleksi hizmete açıldı.

Adana Metrosu Çukurova Üniversitesi'ne uzatılacak!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana Metrosu’nun ikinci etap hattının tamamlanması için gereken köprü projelerini uygulamaya koyduklarını açıkladı. Sözlü, hafif raylı sistem hattının Çukurova Üniversitesi'ne kadar uzatılacağını söyledi.

Çukurova'nın Ayasofyası Ala Camii 2019'da açılacak!

94 yıldır ibadete kapalı olan Ala Camii'nde restorasyon çalışmaları yıl sonunda tamamlanacak. Yapının 2019 yılı başında cami ve müze olarak ziyarete açılması planlanıyor...

İstanbul Üniversitesi'ndeki botanik bahçeye tahliye şoku!

Süleymaniye Camii'nin arkasında, 17 dönümlük bir alana sahip İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi'ne bağlı olan, İstanbul'daki ilk ve tek Botanik Bahçe, İstanbul Müftülüğü'ne tahsis edilmek için tahliye ediliyor.

Çukurova Üniversitesi Sarıçam'da yurt yaptırıyor!

Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü, Sarıçam'a bağlı Balcalı Mahallesi'nde yurt yaptırıyor. Yurt inşa ve irtifak hakkı tesisi ihalesi için teklifler 18 Nisan'a kadar verilebilecek..

Çukurova Üniversitesi öğrenci yurdu ihalesi iptal edildi!

Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü tarafından öğrenci yurdu inşa edip kredi ve yurtlar kurumuna kiralanmak üzere irtifak hakkı tesisi ihalesi iptal edildi..

Uludağ Üniversitesi'ne 20 bin kişilik cami!

Uludağ Üniversitesi Görükle Kampusu’na inşa edilecek olan 20 bin kişilik ‘Yeni Camii’nin temeli, törenle atıldı.

Çukurova Üniversitesi camii Haberi

Çukurova Üniversitesi camii

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) 57. Alay Şehitleri Camii’nin kubbesi dev vinçler aracılığı ile yerine yerleştirildi. Çanakkale Zaferi’nin 98. yıldönümünde temeli atılan ÇÜ 57. Alay Camii tamamlanınca, Sabancı Merkez Camii’nden sonra ikinci en büyük cami olma özelliğine sahip olacak. Caminin içerisinde ayrıca 2 katlı kültür merkezi ve dersliklerde bulunacak. Çukurova Üniversitesi yerleşkesi içerisinde İlahiyat Fakültesi yanına inşa edilen caminin adının belirlenmesinde, 57. Alay Sancağı’nın İlahiyat Fakültesi’ne getirilmesi etkili olmuştu. Öğrencilerin bu sancağın fakülteye getirilmesinden sonra caminin ismini ‘57. Alay Şehitleri Camii’ koydukları ibadet alanında hummalı çalışmalar devam ediyor. Farklı mimarisi ile dikkat çeken Çukurova Üniversitesi 57. Alay Şehitleri Camii’nin kubbesi Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferinin 101. Yıldönümünde dev vinçler aracılığıyla yerine yerleştirildi. 8 köşe çelik konsorsiyumun alt kısmına keresteler döşenerek...