14 / 05 / 2024

Çukurovada kaldırım işgali

Çukurovada kaldırım işgali

Çukurova Belediyesi Turgut Özal Bulvarı’nda kaldırım işgaline neden olan 64 işyerine ültimatom verdi. 2 işyeri işgali sonlandırdı, diğerleri için yasal süreç işliyor.

Yatırım için ev alanlar pişman oldu! Türkiye'de konut piyasasında sıkıntı büyük!

Konut piyasasında yaşanan yükseliş sonrasında yatırım için ev alanlara kötü haber geldi. Bu süreç daha önceki senelerde görülmemiş bir süreç olarak karşımıza çıkıyor. Ev alan vatandaşların ellerinde kaldı ve resmen bu yatırımlar pul olmuş durumda. 

Kaldırım taşını baklavaya benzetince olanlar oldu! Baklava markaları evine tepsi tepsi baklava yolluyor!

Semiha Dilara Hazır isimli sosyal medya kullanıcısı fıstıklı baklavaya benzettiği kaldırım taşları ile ilgili bir tweet paylaştı. Baklava tweet’i bir anda viral oldu. Markalar baklava fiyatlarında indirime gitmeye başladı.

Müzeyyen Şevkin'den arazilerde emlak vergisinin kaldırılması için yasa teklifi!

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, 2012'de çıkarılan yasa köylerin tüzel kişiliğinin kaldırılması ve tarım arazilerinden ilk 5 yıl muaf olmak üzere 2017'den itibaren alınmaya başlanan emlak vergisinin kaldırılması için yasa teklifi hazırladı.

Buca Cezaevi'nin kaldırılması için çalışmalar başladı!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ ile AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Buca Cezaevi'nin kaldırılması için görüşmelere başladı.

Çetin Oktay Kaldırım: Elazığ'a yapılacak 20 bin konutla yapı stoku yenilenecek!

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, yapılacak 20 bin konutla yapı stokunun yenileneceğini, dayanıklı binalar yapılacağını belirtti...

Nişantaşı’ndaki kaldırımı işgal eden yapılar yıkılıyor!

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, ilçedeki kaldırımı işgal eden yapıların yıkım çalışmalarını başlattı. Yayaların geçişini engelleyen masa ve sandalyeler kaldırılıyor, kaldırım üzerinde bulunan yapıları da iş makineleri ile yıkılıyor.

Yatırım için altın mı mantıklı? Dolar mı?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "Yatırım için altın mı mantıklı? Dolar mı?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 16 maddelik analizi...

Yazlık yatırımı için doğru zaman mı?

Yazlık konutların fiyatları ortalama 50 bin liradan başlıyor, fiyatların geniş bir yelpazede seyrettiği konut piyasasında yazlıkların değeri 30 milyon lira ve üzerine kadar da uzanabiliyor. Peki Yazlık yatırımı için doğru zaman mı?

Özak GYO sermaye artırımı için SPK'ya başvuru yaptı!

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda sermaye artırımı için SPK'ya başvurduğunu açıkladı.

Özak GYO sermaye artırımı için SPK'ya başvurdu!

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda sermaye artırımı için SPK'ya başvurduğunu açıkladı.

Pera GYO'nun sermaye artırımı için yetki süresi 5 yıl uzatıldı!

Pera GYO'nun tabi olduğu Kayıtlı Sermaye Sistemi içerisinde yönetim kuruluna sermaye artırımı için tanınmış olan yetki süresi sona erdi. O nedenle yetki süresinin 5 yıl daha uzatıldı.

İhlas Gayrimenkul sermaye artırımı için SPK'ya başvurdu!

İhlas Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Ticaret, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) sermaye artırımı için SPK'ya başvurduğunu açıkladı.

2018'in 4'ncü çeyreğinde büyük çaplı yatırım işlemi gerçekleşmedi!

Cushman & Wakefield 2018 4.Çeyrek Gayrimenkul Pazar Analizleri Raporunu yayınladı. Rapora göre, artan satılık gayrimenkuller ile birlikte yatırım faaliyetleri ivme kazanacak. Bununla birlikte, dördüncü çeyrekte büyük çaplı bir yatırım işlemi gerçekleşmedi...

Çukurovada kaldırım işgali Haberi

Çukurovada kaldırım işgali

Adana'nın birçok ana cadde ve bulvarlarında devam eden kaldırım işgallerine tepkiler devam ediyor. SABAH Güney üç gün boyunca konuyu manşetine taşıdı. Kaldırım işgalleri gündeme bomba gibi düşünce Büyükşehir Belediyesi Turgut Özal Bulvarı'ndaki işgallerle ilgili Çukurova Belediyesi'ne yazı göndererek gerekli denetimlerin yapılmasını istedi. CHP'li belediye, bulvar üzerindeki işletmeleri mercek altına aldı. 64'ünün kaldırım işgaline neden olduğunu belirleyen belediye hepsine birer uyarı yazısı gönderdi. İşletmeler kendilerine verilen süre içinde işgali kaldırmazsa belediye ekipleri yıkacak. Ayrıca bu işletmeler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulacak.


BÜYÜKŞEHİR ONAYIYLA İŞGAL


SABAH Güney 26 Mart 2015 günü Turgut Özal Bulvarı'nda yaşanan kaldırım işgallerini "Kaldırım işgaline sarı çizgiyle kılıf" başlığıyla gündeme taşıdı. Bahar Caddesi'nde ve Mustafa Kemal Bulvarı'nda yaşanan işgalleri de manşetine taşıyan gazetemizin uyarısı dikkatleri çekti. Büyükşehir Belediyesi, Turgut...