03 / 05 / 2024

Cumalıkızık projesi son durum

Cumalıkızık projesi son durum

UNESCO Dünya Miras Lisfesi'nde yer alan, yaklaşık 700 yıllık Bursa 'da i Cumalıkızık AAahallesi'nin yeniden şekillenmesine ilişkin hazırlanan projeye Bursa Anıtlar Yüksek Kurulu'ndan onay çıktı.

UNESCO listesindeki Cumalıkızık'a proje izni çıktı!

BURSA 700 yıllık Osmanlı köyü Cumalıkızık'ı tarihi dokuya zarar vermeden yeniden şekillendirecek imar planına Bursa Anıtlar Yüksek Kurulu onay verdi. Turizm merkezi olarak kentsel dönüşümde önemli rol oynayan Cumalıkızık, eski ihtişamına yeniden kavuşacak

Cumalıkızık projesine onay verildi!

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan, yaklaşık 700 yıllık Cumalıkızık Mahallesi'nin yeniden şekillenmesine ilişkin hazırlanan projeye Bursa Anıtlar Yüksek Kurulu'ndan onay çıktı.

Cumalıkızık projesine onay çıktı!

‘Yeni Yıldırım’ı turizm merkezi haline getirmek için projeler üreten Başkan İsmail Hakkı Edebali, dünya mirası Cumalıkızık’ı yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri haline getirmek için çalışmalarını da sürdürüyor.

1 gram bile altını olanlar dikkat! İşte 17 Aralık 2023 son dakika altın fiyatları!

17 Aralık 2023 son dakika altın fiyatları pek çok yatırımcı tarafından merak ediliyor. İşte gram altın, çeyrek altın tam altın fiyatlarında son durum...

Gram altın 2 bin TL'ye koşuyor! İşte 3 Aralık 2023 son dakika altın fiyatları!

3 Aralık 2023 son dakika altın fiyatları pek çok kişinin gündeminde yer alıyor. Peki altın fiyatlarında son durum ne? Gram altın, çeyrek altın, tam altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 

Kentsel dönüşüm projeleriyle kontrolsüz şehirleşmeye son verilmeli! 

Siltaş Yapı’nın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özdemir,8 Kasım Dünya Şehircilik Günü kapsamında yaptığı açıklamada şehirlerin sürdürülebilirliğine dikkat çekerek ''kentsel dönüşüm projeleriyle kontrolsüz şehirleşmeye son verilmeli'' dedi.

Altın zincirlerini kırdı! Son bir ayın en yüksek seviyesinde! Elinde avucunda, yastık altında altını olanlar koşun!

Gazze'de dün, hastanenin vurulmasıyla bölgesel gerilim ihtimali altın fiyatlarına yansıdı. Altın bugün adeta zincirlerini kırarak son bir ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Peki altında yükseliş devam edecek mi?

TOKİ Eskişehir Mihalıççık projesi için beklenen tarih geldi! 142 yeni konut geliyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Eskişehir Mihalıççık projesi için beklenen tarih geldi. Söz konusu projeyle Medrese Mahallesi'ne 142 yeni konut geliyor...

Türk Kızılay'dan son dakika açıklaması! Kızılay AVM için tahliye kararı verildi!

Başkent Ankara'da Kızılay Meydanı'nda yer alan Kızılay AVM'nin tahliyesine karar verildi. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Altın almanız için son şans! Altında rüzgar tersine dönecek! İslam Memiş rakam ve tarih verdi!

Altın fiyatları için rüzgarın tersine döneceğini belirten Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, ''Altın almanız için son şans'' diyerek altının geleceği rakamı tarih vererek açıkladı.

Akaryakıt fiyatlarında büyük deprem! Son dakika benzin, motorin ve LPG fiyatlarını görenlerin aklı başından gitti!

Akaryakıt fiyatlarında büyük deprem... Son dakika benzin, motorin ve LPG fiyatlarını görenlerin aklı başından gitti...

Dolar 10 saat sonra böyle olacak! Yastık altında doları olanlar hemen gardınızı alın! Son dakika dolar gelişmesi

Dolar/TL kurunda son dakika gelişmeler yakından takip ediliyor. 19 TL'yi geçen doların yönü için 10 saat kaldı. Piyasaların gözü Fed'ten gelecek kritik kararda. Peki dolar ne olacak?  Yastık altında doları olanlar hemen gardınızı alın! 

Sinpaş Kızılbük projesi için 'ÇED olumlu' kararı verildi!

Sinpaş Kızılbük Thermal Wellness Resort projesine, bakanlıktan ÇED olumlu raporu verildi. İşte konu ile ilgili son dakika detayları..

Öğrenciler, ay ortasında parasız kalma derdine son! Ziraat Bankası harçlık avans veriyor!

Ziraat Bankası, pek çok üniversite öğrencisinin yaşadığı bütçe problemine çözüm getirmek için faydalı bir uygulama başlattı. Ay ortasında parasız kalma derdine son verecek uygulama, burslu okuyan öğrencileri çok sevindirecek.

Sinpaş Kızılbük Devremülk fiyatları Ekim 2022! 

Sinpaş Kızılbük devremülk projesi son zamanlarda ÇED raporuyla gündemde sık sık yer almıştı. Sinpaş Kızılbük Devremülk fiyatları merak ediliyor. Peki Sinpaş Kızılbük Devremülk fiyatları ne kadar? İşte Sinpaş Kızılbük Devremülk fiyatları Ekim 2022!

TOKİ Hatay Altınözü 2022 projesi 10 soruda tüm detaylarıyla! Yüzde 10 peşinat

TOKİ Hatay Altınözü 2022 projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Hatay Altınözü'nde kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Hatay Altınözü'nde inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm detayları 10 soruda TOKİ Hatay Altınözü sosyal konut projesi...

Cumalıkızık projesi son durum Haberi

Cumalıkızık projesi son durum

UNESCO Dünya Miras Lisfesi'nde yer alan, yaklaşık 700 yıllık Bursa 'da i Cumalıkızık AAahallesi'nin yeniden şekillenmesine ilişkin hazırlanan projeye Bursa Anıtlar Yüksek Kurulu'ndan onay çıktı. Yıldırım Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Cumalıkızık'ın hem yerli hem de ya bancı turistler için önemli çekim merkezi haline gelmesi ve tarihi mirasa zarar vermeden köyün yeniden şekillenmesi için 1 /1000 ölçekli Koruma Amaçlı imar Planı hazırlandı. Bursa Anıtlar Yüksek Kurulu, belediyenin sunduğu planı, yapılan incelemeler sonrası onayladı. Cumalıkızık, 7 bölgede çevre düzenlemesi ve mimari projeler yapılarak, Osmanlı'nın kuruluş günlerine tanıklık eden tarihi dokuya zarar verilmeden, eski kimliğine yeniden kavuşturulacak. Yıldırım Belediye Başkanı ismail Hakkı Edebali, "Bursa'nın en iyi kimliğinin burası olduğunu'' belirtti. Bu kimliği belirleyen belli başlı özelliklerin bulunduğuna dikkati çeken Edebali, şunları...