06 / 05 / 2024

cumalıkızık restore çalışmaları

cumalıkızık restore çalışmaları

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Bursa Cumalıkızık restorasyon çalışmaları hızla devam ediyor.

7 bin 500 TL emekli maaşı alanların gözü aydın! Çalışmalar resmen başlıyor! Detaylar peş peşe geldi!

Emekli aylıklarına yapılacak zam miktarı ve iyileştirme çalışmaları, her sene olduğu gibi bu sene de büyük bir önem taşıyor. 7 bin 500 TL üzeri emekli aylıklarına yapılacak zam oranları merak konusu olurken, konuya yönelik son dakika gelişmesi yaşandı. İşte detaylar...

O ildeki yapı stoku riskli mahallede yıkım çalışmaları başladı!

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin merkez üssü olan Kocaeli'de yapı stoku açısından riskli bölgeler arasında yer alan Derince ilçesi Deniz Mahallesi'nde yıkım çalışmaları başladı...

Eskişehir Gündoğdu'da kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Gündoğdu-2 Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’nde yıkım çalışmaları başladı. 

Madnasa Zirve'de inşaat çalışmaları başlıyor!

AB Grup Holding tarafından Bodrum'da hayata geçirilen Madnasa Zirve ve Madnasa Türkbükü'nde çalışmalar hızlandı. AB Grup Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Bayrak projenin 2023'e kadar tamamlanacağını dile getirdi. 

Kocaeli Körfez'de kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı!

Kocaeli'ye bağlı Körfez'de kentsel dönüşüm çalışmaları aralıksız devam ediyor. Çalışmalar dahilinde 4 katlı binanın yıkımı gerçekleşti.

Şanlıurfa'da yıkım çalışmaları tam gaz!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi kenti daha güzel bir görünüme kavuşturmak için çalışmalarına aralıksız devam ediyor.  Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, devam eden çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. 

KİPTAŞ Bağcılar Kirazlı'da yıkım çalışmalarını tamamladı!

KİPTAŞ tarafından Bağcılar Kirazlı'da hayata geçecek kentsel dönüşüm çalışmalarında blok yıkım çalışmaları tamamlanıyor. Yakın zaman içerisinde projede temel atma işlemleri gerçekleşecek. 

Rize'de yıkım çalışmaları sona eriyor!

Rize'de kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde yıkım işlemleri aralıksız devam ediyor. 174 ofis ve 60 konutun tahliye edilmesinin ardından başlanan yıkım çalışmalarında son aşamaya gelindi. 

Antalya Demre'deki kaçak villa için yıkım çalışmaları başladı! 

Antalya Demre Üçağız Yarımadası'nda İngiliz Cloudya Jamey Hankes'in 10 yıl önce satın aldığı villanın yıkım çalışmaları başladı. Villa kısa süre içerisinde yıkılacak.

Konya Altın Çarşısı'nda yıkım çalışmaları tamamlanıyor!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Mevlana Çarşısı ve Altın Çarşı’daki kentsel dönüşüm çalışmalarını inceledi. Çalışmaları değerlendiren Başkan Altay Altın Çarşısı'nda yıkımların tamamlanma aşamasına geldiğini dile getirdi.

Bağcılar kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar başladı!

KİPTAŞ tarafından Bağcılar'ın Kirazlı Mahallesi'nde hayata geçecek olan kentsel dönüşüm projesinde yıkım çalışmaları başladı. KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt projeyle ilgili son durumu aktardı.

Bursa Çarşıbaşı'nda yıkım çalışmaları tam gaz!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi dahilinde yıkım çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi son olarak  Pirinç Han’ın arka tarafındaki bir binanın daha yıkımını gerçekleştirdi. 

Divanhane Eski Karakol Binası'ndaki yıkım tartışmaları büyüyor!

Yıkım çalışmaları başlatılan Divanhane Eski Karakol Binası ile ilgili AKP ve İBB arasında 'ihya' tartışması devam ediyor. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ve İBB AKP Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu’ya çağrıda bulundu.

cumalıkızık restore çalışmaları Haberi

cumalıkızık restore çalışmaları

Osmanlı'nın kırsal mimarisinin ilk örneklerinden 700 yıllık Cumalıkızık, UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alıyor. Bursa Yıldırım Belediyesi öncülüğünde yeniden ayağa kalkan Cumalıkızık, Bursa Anıtlar Yüksek Kurulu tarafından incelemeler sonrası onaylanan 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı İmar Planı'yla birlikte restorasyon çalışmaları hızla devam ediyor. 


Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Osmanlı kırsal ve sivil mimarisinin ilk örneklerinden olan Cumalıkızık'ta yoğun bir çalışma yürütüyoruz. Tarihi Cumalıkızık Hamamı ve 3'üncü bölgede bulunan 2794 Ada 26, 45, 46, 47, 48, 49 ve 84 parsellerinde restorasyon uygulamalarımızı sürdürüyoruz." dedi. 


Başkan Edebali, "Yıldırım'da Cumalıkızık'ın yanı sıra askeri mimarinin ilk yansıması Balabanbey Kalesi, sosyal mimarinin en önemli eserlerinden Yıldırım Külliyesi, Osmanlı'nın ilk tıp fakültesi olan Darüşşifa'nın yanı sıra manevi hâzinemiz Emirsultan Camii gibi önemli yapılara ev sahipliği yapıyoruz" diye...