27 / 04 / 2024

cumhurbaşkanlığı sarayı ne olacak

cumhurbaşkanlığı sarayı ne olacak

DANIŞTAY İdari Dava Daireleri Genel Kurulu, beş meslek odasının itirazlarını haklı buldu ve Atatürk Orman Çiftliği arazisinin kentsel dönüşüm ve gelişim alanı ilan edilerek, Cumhurbaşkanlığı Sarayı yapılmasına ilişkin kararların yürütmesini durdurdu.

Danıştay'ın sit alanı kararı Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı etkileyecek mi?

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulunun 9 Şubat 2015 tarihli kararının, medyadaki bazı iddiaların aksine, Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile ilgisinin olmadığı bildirildi.

Sit alanlarına kamu binası yapılabilir mi?

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, tarihi sit alanlarında, kamu binası yapılabileceğine ilişkin ilke kararının yürütmesini hukuka aykırı” olduğu gerekçesiyle durdurdu.

Oy kullanmama cezası ne kadar? 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullanmak zorunlu mu? 

Türkiye bugün 13. Cumhurbaşkanını seçmek üzere ikinci kez sandığa gidiyor. Peki, Oy kullanmama cezası ne kadar? 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullanmak zorunlu mu? İşte tüm merak edilenler...

Cumhurbaşkanlığı bursu ne kadar?

KYK burs sonuçları gündemde iken, öğrenciler Cumhurbaşkanlığı bursuna dair de araştırmalara başladı. İşte Cumhurbaşkanlığı bursuna dair bilinmesi gerekenler!

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde sessiz sedasız toplantı! Kripto paralara ne zaman vergi geleceği ortaya çıktı

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kripto para için toplanıldı. Kripto paralar için yeni şartlar getirildi. İşte detaylar…

Marmaris'teki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın fotoğrafları paylaşıldı!

Marmaris'te 2019'ta inşaatı sona eren ve 'Yazlık Saray' olarak adlandırılan Cumhurbaşkanlığı Devlet Konuk Evi'nin fotoğrafları mimar Şefik Birkiye'nin sitesinde paylaşıldı.

Atatürk Orman Çiftliği’nde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi yapılması kararı iptal edildi!

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin, Atatürk Orman Çiftliği’ne inşa edilmesinin önünü açan ilke kararı, Mimarlar Odası’nın açtığı dava sonucunda iptal edildi. 

Cumhurbaşkanlığı sarayları ne kadara mal olacak?

Resmi Gazete'de yayımlanan 2021 Yatırım Programı’na göre bu yıl Cumhurbaşkanlığı’nın yazlık-kışlık iki yeni sarayına, Ankara’daki sarayın bakımına ve yeni taşıtlara toplam olarak 448 milyon 688 lira harcanacak.

Cumhurbaşkanlığı Yazlık Sarayı'nın maliyeti ne oldu?

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Cumhurbaşkanlığı Yazlık Sarayı ile ilgili, “12 milyon 125 bin lira harcadık. İnşaatla ilgili bütün işlemler TOKİ tarafından yapılacaktır. Projeler bittikten sonra ana ihale yapılacak" demişti.

Mürsel Alban Marmaris'teki Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi için başvuruda bulundu!

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, "Yazlık Saray" olarak isimlendirilen Marmaris Okluk Koyu’ndaki Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi için; hiç bir bilgi alınmadığını öne sürerek Cumhurbaşkanlığı'na başvuruda bulundu.

Kandilli Rasathanesi yapı laboratuvarı Cumhurbaşkanlığı bütçesiyle inşa ediliyor!

Boğaziçi Üniversitesi, Kandilli Rasathanesi Kampüsü'ne yapılacak olan yapı laboratuvarının Cumhurbaşkanlığı bütçesiyle inşa edileceğini açıkladı. 

2021 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programının Onaylanması Hakkında Karar!

2021 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programının Onaylanması Hakkında Karar yayımlandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığınca hazırlanan ekli "2021 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı"nın onaylanmasına karar verildi...

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası binası 29 Ekim’de açılıyor!

Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın binasının inşaatı tamamlandı. “Bitmeyen Senfoni” olarak adlandırılan projede ilk konser 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda verilecek.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası binasını inşaatında son durum ne?

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “29 Ekim'de Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası binasını açıyoruz” dedi. Peki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası binasını inşaatında son durum ne?

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın yeni binasına yeni logo!

Uzun zamandır inşaat çalışmalarına devam eden Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın (CSO) yeni bina 29 Ekim'de açılacak. Yeni bina için yeni logo tasarlandı.

cumhurbaşkanlığı sarayı ne olacak Haberi

cumhurbaşkanlığı sarayı ne olacak

Kurul, AOÇ alanının Cumhurbaşkanlığı Sarayı yapılabilmesi için “T.C. Başbakanlık Gazi Yerleşkesi (OGM) Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı” ilan edilmesine ilişkin Bakanlar Kurulu kararı ile Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, projeye ilişkin sınır teklifini onaylamasına ilişkin 16 Ocak 2012 günlü 136 sayılı kararlarının yürütmesini “hukuka aykırı” olduğu gerekçesiyle ve oyçokluğu ile durdurdu.


AOÇ ÖZEL STATÜYE SAHİP

11 Haziran tarihli iki Kurul kararında da AOÇ sınırları içinde yer alan uyuşmazlığa konu proje alanının Atatürk Orman Çiftliği Kuruluş Kanunu çerçevesinde “özel statüye” sahip ve “Devlet malı” olduğu belirtildi. Çiftlik arazilerinin planlama ve uygulama bütünlüğünü ortadan kaldıracak biçimde lokal/mevzii çözümler öngörülmesi mümkün olmadığı bu nitelikte bir işlem olan kentsel dönüşüm ve gelişim ilanına ilişkin dava konusu Bakanlar Kurulu kararında “hukuka uyarlık bulunmadığı”...