16 / 05 / 2024

Cumhuriyet Kulesinin imar değişikliği

Cumhuriyet Kulesinin imar değişikliği

ANKARA Büyükşehir Belediye Meclisi, Keçiören Belediyesi'nin, Cumhuriyet Kulesi için yaptığı imar değişikliğini reddetti. Bu kararla birlikte Kule'nin yıkımı yasal olarak kesinleşti.

Mansur Yavaş'tan rant eleştirilerine yanıt: Belediye meclisimizden bir tane rantlı imar geçmedi!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı son zamanlarda sık sık gündeme gelen rant konusu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Belediye meclisimizden bir tane rantlı imar geçmemiştir." dedi.

1942 yılında İstanbul Fatih'in imar planı hazırlanmış!

1942 yılında Cumhuriyet'in 500'üncü yıldönümüne özel İstanbul Fatih'in imar planı hazırlanmış. Projenin 11 senede tamamlanması planlanmış...

İmar barışında son dakika depremi! 2023 imar affı geliyor mu? İmar barışı bekleyenler hemen ayrıntılara bakın!

Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırma paketinin duyurulmasından sonra tüm dikkatler yeniden imar affına odaklandı. Peki imar barışı gelecek mi? İşte ayrıntılar...

Büyükçekmece Cumhuriyet Mahallesi 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

Büyükçekmece İlçesi, Cumhuriyet Mahallesi, 297 Ada, 2 Parselin Kuzeyinde Bulunan Tescil Dışı Alana İlişkin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Atatürk Orman Çiftliği arazisindeki imar planı değişikliği TBMM'de!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi tarafından Ankara Etimesgut'taki Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisinde uygulanan imar planı değişikliğini meclis gündemine verdiği önergeyle taşıdı. Peki önergede hangi soruları sordu? İşte ayrıntılar...

Sultangazi Cumhuriyet Mahallesi 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

Sultangazi ilçesi, Cumhuriyet Mahallesi, 18149 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli 16.02.2021 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan İzmir Örnekköy imar açıklaması!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karşıyaka Belediyesinin yaptığı imar değişikliğine tepki gösteren vatandaşlarla Cumhuriyet Mahallesi'nde görüştü.

İzmir Karşıyaka sakinlerinin imar endişesi: Planlar gözden geçirilsin!

Karşıyaka Belediyesinin hazırlamış olduğu Cumhuriyet ve İnönü Mahallelerinin tamamını Örnekköy’ün ise bir bölümünü kapsayan imar planları tartışması sürüyor. Mahalleli plana itirazda bulundu.

Silivri'de 1000 hektarlık alanın imar planları onaylandı!

Silivri Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısı 2. birleşiminde, ilçe merkezi sahil bölgesi dahil Semizkumlar Mahallesinden Cumhuriyet Mahallesini kapsayan yaklaşık 1000 hektarlık alanın imar planları onaylandı.

İmar kanununda değişiklik yapan yasa teklifi Anayasa'ya aykırı mı?

Cumhuriyet Halk Partisi, imar kanununda değişiklik öngören teklifin, imar planı değişikliklerinin taşınmazda meydana getirdiği değer artışı payının dağılımını düzenleyen 15. Maddesi’nin anayasaya aykırı olduğunu belirtti...

İmar barışı, rant olarak görülmemeli! 

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı Mustafa Balbay, bugünkü yazısında imar barışı için kaçak yapılardan toplanan paraların rant olarak görüldüğünü anlattı...

Tarihi Saraçoğlu Mahallesi için imar planı iptal edildi!

Cumhuriyet’in ilk toplu konut projesi olan Saraçoğlu Mahallesi’ne 'dönüşüm' adı altında otopark yapılmasıyla ilgili koruma amaçlı imar planı iptal edildi.

Muhittin Böcek: Kırsala imar planı gelecek!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Muhittin Böcek, Gazipaşa'dan Kaş'a kadar Antalya'nın planlı bir kent olacağını dile getirerek, "Kırsala imar gelecek, sosyal hayat gelişecek" dedi.

Cumhuriyet Kulesinin imar değişikliği Haberi

Cumhuriyet Kulesinin imar değişikliği

ANKARA Büyükşehir Belediye Meclisi, Keçiören Belediyesi'nin, Cumhuriyet Kulesi için yaptığı imar değişikliğini reddetti. Bu kararla birlikte Kule'nin yıkımı yasal olarak kesinleşti. 


PLANLAMA İLKE VE ESASLARINA AYKIRI

 Meclis'e gelen gündem maddesinde, Cumhuriyet Kulesi'nin de içinde bulunduğu alanda Keçiören Belediyesi Meclisi tarafından yapılan imar planı değişikliği görüşüldü. 

Keçiören Belediye Meclisi tarafından uygun görülmesinin ardından onaylanmak üzere Büyükşehir Belediye Meclisi'ne gönderilen ve İmar ve Bayındırlık Komisyonu nca ele alman 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği, "planlama ilke ve esaslanna aykırı" bulundu. 


YENİ PLAN REDDİLDİ

Komisyonun "aykın"raporu Büyükşehir Belediye Meclisi'nce de oy çokluğu ile kabul edilerek, Keçiören Belediye Meclisi'nin kararı ret edilmiş oldu. Keçiören Belediye Meclisi tarafından aralarında Cumhuriyet Kulesi inşaatının bulunduğu yapılara ilişkin yeni bir imar plan değişikliği yapılmıştı. Ancak alman kararla Büyükşehir Belediye Meclisi, söz konusu...