19 / 05 / 2024

Cumhuriyetçi senatörlerden yeni vergi

Cumhuriyetçi senatörlerden yeni vergi

ABD Senatosu'ndaki Cumhuriyetçi temsilciler vergi reformu tasarısının detaylarını anlattı. Tasarı ABD Temsilciler Meclisi'nde görüşülmekte olan vergi önergesinden önemli farklılıkları barındırıyor. 

En düşük emekli maaşı için yeni rakam verildi! Maaşlara üç formüllü artış geliyor!

Milyonlarca emekli Temmuz 2024 zammını beklerken, en düşük emekli maaşı için de yeni rakam verildi. Peki en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? 

En düşük emekli maaşı için son dakika 3 yeni formül geldi! Emekli Temmuz 2024 zammı ne kadar olacak?

Milyonlarca kişi tarafından merak edilen ve araştırılan Emekli Temmuz 2024 zammı için 3 yeni formül geldi. Peki emekliler Temmuz'da ne kadar zam alacak? 

Ayçiçek yağında son dakika indirimi! İşte en yeni fiyatlar!

Perakende devleri Migros ve Bizim Market, ayçiçek yağında yeni bir indirim kampanyasına başladı. Ayçiçek yağında fiyatlar adeta dip yaparken söz konusu kampanyanın stoklarla sınırlı olduğu belirtildi.

İslam Memiş'ten gram altın için bir yeni tahmin daha geldi! Hemen bu rakama bakın!

Yatırımcıların en çok takip ettiği isimler arasında başı çeken Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, ons altındaki ani yükselişleri değerlendirirken, gram ve ons için olası İran-İsrail çatışması senaryosunu iki tarafıyla masaya yatırarak yeni tahminini açıkladı.

Konut alıp satarken tapu dolandırıcıları artık tarihe karışıyor! İşte tapuda yeni uygulama...

Konut alıp satarken vatandaşların en çok korktuğu tapuda dolandırılmaktır.  Artık tapu dolandırılığının önüne geçebilmek için yeni bir uygulama hayata geçirilecek.

SGK'den işverenleri üzecek yeni karar: Asgari ücret desteği verilmeyecek!

SGK işveren sahiplerini ilgilendiren yeni kararını açıkladı. Bu sene aylık 700 TL olarak uygulanacak işverenlere yönelik asgari ücret desteğine yönelik genelge yayımladı. Buna göre eksik prim bildiren işverene asgari ücret desteği verilmeyecek.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan büyük İstanbul depremi için iki yeni tarih!

Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan büyük bir endişeyle beklenen Marmara depremi hakkında yeni tarihler verdi. İşte Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'ın verdiği iki yeni tarih...

TOKİ'den İstanbul'a 632 konutluk yeni proje müjdesi! Dev proje için büyük gün geldi!

Toplu konut İdaresi Başkanlığı, İstanbul Tuzla'da inşa edeceği 632 konutluk yeni projenin ihalesini bugün gerçekleştiriyor. Projede konutların dışında 6 adet dükkan da bulunuyor.

Son dakika! Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nda yeni Başkan Fatih Karahan oldu!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın yeni Başkanı Dr. Fatih Karahan olduğu açıklandı. Fatih Karahan, 28 Temmuz tarihinde TCMB Başkan Yardımcılığı görevine getirilmişti.

Dünyada otel yatırımı sadece Asya’da arttı! İşte rakamlarla yeni otel yatırımları!

Açıklanan resmi rakamlara göre yeni otel yatırımları başını Çin’in çektiği Asya kıtası dışında dünya genelinde azalma gösterdi. İşte rakamlarla yeni otel yatırımları...

Emeklilerin kök maaş zammı hesabı değişti! İşte kalem kalem yeni kök maaşlar!

Milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisini ilgilendiren ek zam oranı dün açıklandı, böylece emeklilerin kök maaş zammı hesaplaması da değişti. İşte yeni kök maaşlar...

Yıldızlar Group'tan Şişli'ye 75 odalı yeni otel geliyor!

Yıldızlar Group, Şişli'deki yeni otel yatırımı için düğmeye bastı. Söz konusu proje 66 milyon 875 bin TL'ye mal olacak.

İstanbullular akbil yüklerken şok olacak! Fiyatlar değişti! İşte Marmaray ve metrobüste yeni ücretler...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), dün toplu taşımada yüzde 18 zam kararını açıklamıştı. Bugün ise marmaray ve metrobüs fiyatları değişti. İşte yeni zamlı ücretler...

Cumhuriyetçi senatörlerden yeni vergi Haberi

Cumhuriyetçi senatörlerden yeni vergi

Cumhuriyetçi senatörler yeni vergi tasarısının önemli kısımlarını kamuoyuyla paylaştı.

Anadolu Ajansı'nda (AA) yer alan habere göre "Vergi İndirimleri ve İstihdam Yasası" başlıklı tasarı, Temsilciler Meclisi'nde görüşülen diğer vergi yasası teklifinden önemli farklılıklar taşıyor.

Tasarılar arasındaki farklar gelir vergisi dilimleri ve kurumsal vergi indirimlerinin zamanlamasında belli oluyor. Senato'nun tasarısı, kurumsal vergilerin yüzde 35'ten yüzde 20'ye 2019'dan itibaren indirilmesini içeriyor.


İki tasarı konut kredisi faizine yönelik vergi kesintileri konusunda da birbirinden ayrılıyor. 


Cumhuriyetçi senatörler, 1 milyon dolara kadar olan ev alımlarına uygulanan mortgage faizi vergi indirimine dokunulmamasını amaçlarken Temsilciler Meclisi ilgili indirimin değeri 500 bin doların üstünde olan evlere uygulanmamasını tasarılarına...