19 / 05 / 2024

daire alış masrafları

daire alış masrafları

Daire alım satımlarında, alıcının masrafları satış bedelini ödemek ile bitmiyor. Peki, bir dairenin ortalama teslim masrafları nelerdir ve ne kadardır? Bir daire tüm masrafları ile ne kadara mâl olur?

Sarıyer'de ev fiyatına Manchester’da daire alınabiliyor!

Hızlı bir şekilde artış gösteren konut fiyatları yerli yatırımcıyı yurt dışına yönlendirdi. Türk yatırımcılar en fazla ilgiyi İngiltere’nin kuzey bölgesine gösteriyor.

Ev alırken ortaya çıkabilecek masraflar nelerdir?

Ev almayı planlayan vatandaşlar "Ev alırken ne gibi masraflar çıkar?" sorusunun yanıtını arıyor. İşte ayrıntılar...

Bağcılar'da daire fiyatına ABD'de müstakil konut alınabiliyor! İstanbul'da konut krizi yaşanıyor! 

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, yüksek konut fiyatları ile ilgili konuştu. Bağcılar'da daire fiyatına ABD'de müstakil konut alınabildiğini dile getiren Gökce, imar affı ile ilgili de konuştu. Peki imar barışı ev fiyatlarını nasıl etkiledi? 

Daire alırken iskan masrafını kim öder?

İskan masrafına dair pek çok kişi aynı soruyu sormaktadır. Bir mülk alırken iskan masrafını kim öder? İşte merak edilen o detaylar!

Kayseri'de geçici ruhsatı alınmış, projesi hazır 112 daire 6 dükkan satılıyor!

Kayseri İli Kocasinan Belediyesi Kocasinan İmar A.Ş., Kayseri'de Geçici Ruhsatı Alınmış Projesi Hazır 112 Daire 6 Dükkan için satış ihalesi düzenliyor. İşte detaylar...

Kat irtifakı tapulu daire alınır mı?

Kat irtifakı, binanın bodrum katının yapılmasının ardından daire sahiplerinin arsa üzerine gerçekleştirilecek olan konutlardaki paylarını gösteren bir tapu şekli olarak biliniyor. Peki, Kat irtifakı tapulu daire alınır mı? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Ev alırken tapu masrafları ne kadar tutuyor? Tapu masrafı 2022 hesaplaması!

Konut, arsa, arazi ve iş yeri alımları esnasında tapuda yapılan işlemler için bir takım ödemelerin yapılması gerekiyor. Peki, ev alırken tapu masrafları ne kadar tutuyor? İşte, tapu masrafı 2022 hesaplaması...

Daire alırken iskan masrafını kim öder?

İnşaatı bitmemiş bir yapıdan konut satın alanların karşısına iskan masrafı gibi masraf da çıkabiliyor. Peki, daire alırken iskan masrafını kim öder?

Ev alırken çıkan masraflar 2022 nelerdir?

Ev alma hayaline erişen kimseler, bu süreçte hangi masraflar ile karşılaşacaklarını merak ediyor. Peki, ev alırken çıkan masraflar 2022 nelerdir?

Kat mülkiyeti olmayan daire alınabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde belediyede iskanlı görünen ancak kat irtifaklı olan dairenin satın alınmasının sorun yaratıp yaratmayacağını kaleme aldı. 

Uzaktan çalışan vatandaşların kira masrafları ne olacak? 

Pandemi ile birlikte evden çalışma sistemine giren vatandaşların,evlerine yönelik giderlerinin ne olacağı uzun süredir tartışılıyor. Bu giderlerin başında en çok uzaktan çalışan vatandaşların kira masrafları oldu. 

Tamamlanmamış daire alırken bunlara dikkat!

Gayrimenkul satın alırken tamamlanmış bir daireye göre çeşitli avantajları olduğu için tamamlanmamış daireler daha çok tercih ediliyor. Peki tamamlanmamış daire alırken nelere dikkat etmek gerekir?

Ev sahibi olayım derken kiracı olmayın!

İnşaat sektörü son yıllarda hızla yükseldi. Yükseliş gösteren inşaat sektörü hileleri de beraberinde getiriyor. Daire alırken vatandaşlar bunlara dikkat etmeli. Yüksek aidatlar, kataloglarda satılan dairelerdeki kalitesiz malzeme ve ucuz işçilik vatandaşları düşündürüyor.

daire alış masrafları Haberi

daire alış masrafları

Daire teslim masrafları!

Daire alım satımlarında, alıcının masrafları satış bedelini ödemek ile bitmiyor. Daire satış masrafları arasında tapu harcı,döner sermaye harcı, emlakçı komisyonu, vekalet verilmesi halinde avukat ve vekaletname bedeli adı altında birçok masraf bulunuyor. Peki, bir dairenin ortalama teslim masrafları ne kadardır? Bir daire tüm masrafları ile ne kadara mâl olur?


Tapu Devir Vergisi: Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğün'e beyan edilen değerin %4’u vergi olarak ödenir. 


Pazarlık sonucu oluşan bir antlaşma yoksa, kanunun belirttiği şekilde vergi dağılımı şöyledir. %1,65 alıcı öder ve % 1,65 +145 TL döner sermaye harcını satıcı öder) 


Bu meblağ bir devlet bankasına yatırılır. Bunun için gayrimenkulün bağlı bulunduğu belediyeden "asgari beyan değeri" alınır. Belediye beyan değerinden düşük satış bedeli gösterilemez.


Tapu İşlem Masrafı: Tapu ve Kadastro Müdürlüğüne döner sermaye...