13 / 05 / 2024

daire numara yanlışlığı nasıl düzeltilir

daire numara yanlışlığı nasıl düzeltilir

Size ait bir tapuda daire numarası yanlışsa bu durum nasıl düzeltilir? İşte 19 Eylül 2012 tarihinde yayımlanan 1721 numaralı Hatalı blok veya daire numaralarında düzeltme işlemi genelgesi...

Ev sahipleri ödeyecek: Değerli konut vergisi yanlış uygulanıyor! Kaldırılmalı ya da uygulanabilir duruma getirilmeli...

Değeri 9 milyon 967 bin TL'yi geçen konutlar için bu yıl ödenecek değerli konut vergisinde geri sayım başladı. Peki değerli konut vergisi nasıl uygulanmalı? Hangi yanlışlıklar var?

Emekli aylığında yanlış hesap düzeltmeleri yapılacak: Eğer emekli aylığı hesaplamasında yanlışlık varsa...

Emekli aylığı hesaplamalarında hata oluştuğunda düzeltme işlemi oldukça önemlidir. Yanlış hesaplamaların giderilmesi, emeklilerin haklarını korumak ve adaleti sağlamak için gereklidir. EYT düzenlemesi çerçevesinde, yaklaşık 2 milyon kişi emekli aylığına kavuşmuş durumda.

Tapu yanlış ölçüm nasıl düzeltilir? Tapu kaydının düzeltilmesi davası hangi durumlarda açılır?

Tapu yeri tespiti, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün kendi internet sitesi ile sorgulama seçeneklerinden adres girilip, direk arsa ya da arazinin olduğu konuma gidip, sorgulama da yapabilirsiniz. Peki “Tapu yanlış ölçüm nasıl düzeltilir?” İşte detaylar!

Vivo S17e'nin fiyatı yanlışlıkla resmi satış sitesinde paylaşıldı;  İşte Vivo S17e fiyatı

Yakın zamanda tanıtımı yapılacak olan ve fiyatının da bu lansmanda paylaşılması beklenen Vivo S17e, bugün yanlışlıkla markanın resmi web sitesinde görüntülendi. Yapılan hata hemen düzeltilse de Vivo S17e'nin fiyatı tanıtım gününden önce ortaya çıkmış oldu. İşte detaylar...

Hisseli tapu daire tapusuna nasıl çevrilir? İşte detaylar!

Hisseli tapuya sahip olan vatandaşlar, bu konuya dair her detayı bilmek istiyor. Hisseli tapu, diğer tapu türlerinden farklıdır ve bundan dolayı işlemlerde de farklılık meydana gelir. İşte bu konudaki detaylar!

Microsoft yanlışlıkla Windows için yeni bir kullanıcı ara yüzü yayınladı!

Yazılım devi Microsoft, Ignite 2022 etkinliğinde yanlışlıkla Windows 12 ara yüzünü paylaşmış olabileceği gündeme bomba gibi düştü! Ayrıntılar için buraya tıklayın!

Hisseli dairenin satışı nasıl yapılır? Hisseli daire satılır mı?

Bir evin üzerinde birden fazla pay sahibinin olma durumunda, bu evler hisseli daire olarak adlandırılır. Peki, hisseli daire satışı nasıl yapılır? Hisseli ev satılır mı?

Selenium Park satılık daire fiyatları Eylül 2022!

Aşçıoğlu imzasıyla hayata geçirilen Selenium Park projesi Zeytinburnu'nda yükseliyor. Peki Selenium Park satılık daire fiyatları ne kadar? İşte Selenium Park satılık daire fiyatları Eylül 2022!

Bizim Evler Güzelce satılık daire fiyatları Eylül 2022! 

Büyükçekmece'de 92 bin 200 metrekare arsa alanı üzerinde hayata geçirilen Bizim Evler Güzelce projesinde yer alan konutların fiyatları merak ediliyor. Peki Bizim Evler Güzelce satılık daireler ne kadar? İşte Bizim Evler Güzelce satılık daireler...

Sur Yapı Antalya daire fiyatları Eylül 2022!

Sur Yapı Antalya daire fiyatları merak ediliyor. Peki Sur Yapı Antalya daire fiyatları ne kadar? İşte Sur Yapı Antalya daire fiyatları...

Yanlışlıkla milyoner oldu! Kripto...

Yaşanan tuhaf bir olay Avusturya'da bir kişiyi yanlışlıkla milyoner yaptı. crypto.com isimli kripto para borsası, bir kullanıcısına 100 dolar yerine hatayla 10,5 milyon dolar gönderdi.

Yok artık! FIFA 23 yanlışlıkla bir ay önceden erişime sunuldu!

EA Sports, FIFA 23 için çok büyük bir hataya imza attı. Ön satışta olması gereken FIFA 23 yanlışlıkla erişime açıldı. Oyunu satın alan kullanıcılar Ronaldo'yu ve yeni formaları ifşa etti.

Bu da oldu! FIFA 23, yanlışlıkla 1 TL'ye satışa çıktı!

Electronic Arts, Hindistan'da büyük bir hataya imza attı. FIFA 23 oyunu ülkede yüzde 99.98 indirimle 4.80 rupi karşılığında satışa çıktı. İşte detaylar...

daire numara yanlışlığı nasıl düzeltilir Haberi

daire numara yanlışlığı nasıl düzeltilir

Tapuda daire numarası yanlış!

Tapuda daire numarası yanlışlıkları, tapu Müdürlüğünde kayıtlı olan bağımsız bölüm numaralarıyla, belediyedeki proje numaraların farklılık göstermesinden kaynaklanıyor.


Tapuda yanlış daire numarasının düzeltilmesi ile ilgili olarak 19 Eylül 2012 tarihinde 1721 numaralı bir genelge yayımlandı.


Bu genelgeye göre düzeltme işlemi kolaylaştırıldı. Hatalı blok ya da daire numaralarında düzeltme işlemi tüm daire sahiplerinin Tapu Müdürlüklerine başvurmasına gerek kalmadan, Kadastro Müdürlükleri tarafından veya Lisanslı Harita Kadastro Büroları tarafından hazırlanan raporla düzeltilebiliyor.


Hatalı blok veya daire numaralarında düzeltme işlemi genelgesine göre; Tespit edilen sorunların tapu sicilinin dayanak belgeleri (inşaat projesi, vaziyet planı, Tapu Planları Tüzüğü’nde tanımlı vaziyet planı ve bağımsız bölüm planlarında yer alan numaralar) üzerinden düzeltilmesine yönelik istemlerin karşılanmasında aşağıdaki yöntem izlenecektir:

 

A) Kadastro Müdürlüklerince veya Lisanslı Harita Kadastro Mühendislik Bürolarınca...