02 / 05 / 2024

daire numarası yanlış

daire numarası yanlış

Yanlış daire numarası nasıl düzeltilir? Hatalı blok veya daire numaralarında düzeltme işlemi nasıl olur? İşte 1721 sayılı hatalı blok veya daire numaralarında düzeltme işlemi genelge hükümleri..

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi nedir?

Posta yazarı Tamer Heper, okuyucusunun 'Müteahhitten daire almak için peşinat verdik. Aramızda adi kağıda yazılmış, daire numarası ve verilen peşinat olmak üzere maddeleri yazdık. Daireyi sıkıntılarımızdan dolayı alamadık. Dava açarak daireye tedbir koyulmasını isteyebilir miyiz?' sorusunu yanıtladı

Batışehir telefon numarası!

Batışehir telefon numarası haberimizde bulunuyor. 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 ve 5+1 şeklinde daire tiplerine yer verilen projede satış süreci devam ediyor.

Folkart Blu Çeşme telefon numarası!

4 bin 124 metrekarelik yeşil alanıyla dikkat çeken Folkart Blu Çeşme telefon numarası haberimizin içerisinde yer alıyor. Projede 83 adet suit daire bulunuyor.

Self İstanbul telefon numarası!

Self İstanbul telefon numarası haberimizin içerisinde yer alıyor. 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 daire seçeneklerinin sunulduğu Self İstanbul'da konut ve ticari üniteler mevcut.

Kale Daire Kartal satış ofisi!

Dairelerin 1+1 ve 2+1 olarak tasarlandığı proje İstanbul Anadolu Yakası Kartal'da yer alıyor. Kale Daire Kartal satış ofisi telefon numarası 0212 371 52 53 olarak belirlendi.

Daire Kartal satış ofisi telefon!

Daire Kartal satış ofisi telefon numarası 0212 371 52 53 olarak belirlendi. İstanbul Kartal Yalı Mahallesi'nde inşa edilen projede yüzde 4 peşin indirimi yapılıyor.

Daire Kartal Rezidans iletişim!

İstanbul Anadolu Yakası Kartal'da yükselen projede daireler 1+1 ve 2+1 olarak tasarlandı. Daire Kartal Rezidans iletişim bilgileri kapsamında telefon numarası 0212 371 52 53 olarak belirlendi.

Bodur İnşaat Daire Kartal satış ofisi!

Konum bilgisine göre Şehit Hakan Kaban Parkı’na yakın yerde yükselen projede daireler 1+1 ve 2+1 olarak tasarlandı. Bodur İnşaat Daire Kartal satış ofisi telefon numarası 0212 371 52 53 olarak belirlendi.

Daire Kartal Evleri satış ofisi!

Daire Kartal Evleri satış ofisi telefon numarası 0212 371 52 53 olarak belirlendi. Bodur İnşaat imzası ile hayata geçirilecek proje 28 katlı olarak dizayn edildi.

Konut alırken tapuya dikkat edilmeli!

Konut alımı yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri, gayrimenkule ait tapu belgesidir. Özellikle, satın alınacak gayrimenkulün tapusundaki daire numarası ile satın alınacak daire numarasının aynı olmasına dikkat edilmelidir.

Eston Mahallem telefon numarası!

Eston Mahallem telefon numarası ve satış ofisi adres bilgileri haberimizde yer alıyor. Polatyol Yapı'nın projesi Eston Şehir Mahallem'de daire teslimleri Haziran 2017 yılında yapılıyor...

Yanlış tapu işlemiyle 5 daire sahibi oldu!

Sağlık sigortası işlemi için Ankara'ya gelen Mustafa Şentürk, Mamak'ta 5 daire sahibi olduğunu öğrendi. Şentürk, tapuların gerçek sahibini bularak iade etti

Pearl of İstanbul telefon numarası!

Pearl of İstanbul telefon numarası 0212 285 22 40 olarak belirlendi. İstanbul Kumburgaz'da hayata geçirilecek projede 1+1'den 3+1'e kadar farklı daire seçenekleri sunuluyor.

daire numarası yanlış Haberi

daire numarası yanlış

Hatalı blok veya daire numaralarında düzeltme işlemi nasıl olur?

Blok veya bağımsız bölüm numaralarında bir hata olmasına ilişkin bu durumun nasıl düzeltileceği Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yayımlanan 1721 sayılı Genelge ile şu şekilde açıklanıyor:


GENELGE NO : 1721

2011/ 3


Genel Müdürlüğümüze intikal eden taleplerde; Ülke genelinde dikey veya yatay kat irtifaklı/kat mülkiyetli yapıların; fiili durumları ile tapu kayıtlarının dayanağını oluşturan mimarî projesindeki bağımsız bölüm numaraları veya vaziyet planında gösterilen blokların blok numaraları zaman zaman farklılıklar göstermektedir. Bu tür hataların özünde İdaremiz işlemlerinden kaynaklanmamasına rağmen, yaşanan sorunlar ile taşra birimlerimizin muhatap olduğu, tapu sicilinin temel dayanak belgelerine olan güvenilirliğin zedelendiği ve bu nedenle Teşkilatımızın aslî görevi olan tapu sicillerinin 4721 sayılı Türk Medenî Kanunu’nun öngördüğü şekilde düzenli olarak tutulması ve korunması görevinin...