04 / 05 / 2024

daire tapusu alımı

daire tapusu alımı

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında tapuların müteahhite verilmesi konusuna değindi. Heper okuyucusunun tapu alınması ile ile ilgili sormuş olduğu soruya köşesinde yanıt verdi...

TÜİK 99 bin TL maaş ile personel alımına başladı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Yazılım Daire Başkanlığı ve Ağ ve Sistem Yönetimi Daire Başkanlığı emrinde tam zamanlı olarak çalışıp istihdam edilmek üzere bilişim personeli alımı yapacağını bildirdi.

Çok sayıda sözleşmeli personel alımı yapılacak! Bu ilanları kaçırmayın!

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörlüğü Personel Daire Başkanlığı çok sayıda personel alımı yapılacağını duyurdu. İşte kadro dağılımı ve detaylar…

Mesken tapusu almayan müteahhit su faturasına ortak olacak!

Kayseri Tüketici Mahkemesi, kat mülkiyeti tapusu alınmadığı için şebeke suyu bedelini iki kat fazla ödeyen vatandaşın mağduriyetinin gidermek için adım attı. 

İmar barışı ile çatı katı tapusu alınabilir mi?

İmar barışında çatı aralarına yapılan ayrı bağımsız bölüm için kat mülkiyeti tapusu alınabilecek mi? İmar barışı ile çatı katı tapusu alınabilir mi?

Kale Daire Kartal ulaşım!

28 kat halinde yükselen projede daire tipleri 1+1 ve 2+1 olarak tasarlandı. Kale Daire Kartal ulaşım bilgisi kapsamında İstanbul Anadolu Yakası Kartal'da Halk Sokak'ta yer alıyor.

Tapusu alınmayan evin emlak vergisi nasıl ödenir?

Gayrimenkuller için ödenen emlak vergisinin mükellefi taşınmaz malın sahibi oluyor. Peki, inşaatı devam eden bir yapıdan daire alındıysa ne olacak? Tapusu alınmayan evin emlak vergisi nasıl ödenir?

Elektrik Üretim A.Ş. hizmet alım ihalesi sonuçlandı!

ELEKTRİK Üretim A.Ş Genel Müdürlüğü (EÜAŞ) inşaat Emlak Daire Başkanlığı 2014/74437 ihale numarasıyla ihaleye çıkarttığı hizmet alım ihalesini pazarlık usulü ile gerçekleştirdi...

İskanı alınmamış daire kiralanır mı?

Belediyelerin imar birimleri tarafından düzenlenen iskan belgesi, eğer yapı projesine ve imar planlarına uygun olarak yapılmadıysa veya borcu varsa verilmiyor. Peki, iskanı alınmamış daire kiralanır mı?

Businist Office projesinin tapusu alındı!

Kentsel dönüşümün simgesi Fikirtepe'de, Selimoğlu Group, Vartaş Yapı ve Rochel Yapı şirketlerinin oluşumu olan SVR Grup tarafından hayata geçirilen Businist Office projesinde büyük bir adım atıldı Businist Office'in tapusu alındı.

Beza İnşaat Maksimum Life'ta yüzde 25 primle geri alım garantisi!

İstanbul Anadolu Yakası Tuzla Orhanlı'da Beza İnşaat tarafından inşa edilen Beza İnşaat Maksimum Life projesinde yüzde 25 primle geri alım garantisi sunuluyor. Maksimum Life daire fiyatları metrekaresi 1.100 liradan başlıyor.

Avrasya GYO Alanya'daki gayrimenkullerin satın alımını tamamladı!

Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., Antalya Alanya Kargıçiftliği Mevkii Gökay Sitesi'nde yer alan iki adet bağımsız bölümün satın alım işlemlerini tamamladı. Taşınmazların ekspertiz raporu ektedir...

TOKİ elektrik alım işi bugün gerçekleşiyor!

TOKİ İdaresi Adına Kayıtlı Elektrik Aboneliklerine Ait Elektrik Enerjisi Alımı İşi alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile bugün ihale ediliyor...

Google Glass'la emlak alımı ve kiralaması kolaylaşacak!

METREKARE.com, Türkiye'de bir 'ilk' olma özelliği taşıyan Google Glass uygulamasını hayata geçiriyor. Firma Google Glass ile uyumlu yazılımı sayesinde emlak alımı ve kiralamasını her ortamda yapılmasını sağlayacak...

daire tapusu alımı Haberi

daire tapusu alımı

Bilirkişi ne demek istedi? 

Müteahhitten daire aldım. Sözleşme yaptık. 

Binada müteahhidin 11, arsa sahibinin 4 dairesi var. Binadaki daireleri satan müteahhide arsa sahibi tapularını verdi, bir tek benimkini vermiyor. Bunun nedeni olarak da müteahhit inşaatta eksik bıraktı, tamamlasın sonra veririm diyor. Dava açtım, hakim dosyayı bilirkişiye verdi. Bilirkişi de, inşatta eksiklikler var, tamamlanması lazım, dedi. Ortada müteahhit yok, bu işleri benim tamamlamam gerektiğini söylüyor. Ben buna macbur muyum? • M.Y. 

Sizin davanızda bilirkişinin söylemek istediğini biraz detaylandırarak anlatayım. 

Hukukta iki tarafa borç yükleyen sözleşmelerde, taraflardan biri diğerinden edimini yerine getirmesini isteyebilmek için, önce kendi edimini yerine getirmelidir. Yani müteahhit, arsa sahibinden, artık kendisine tapulann verilmesini isteyebilmek için, önce sözleşmede vaadettiği şekilde inşaaünı bitirmelidir. Sizin müteahhit bitirmemiş. Peki bundan size ne? 

Sizin için de durum...