03 / 05 / 2024

TÜİK 99 bin TL maaş ile personel alımına başladı

TÜİK 99 bin TL maaş ile personel alımına başladı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Yazılım Daire Başkanlığı ve Ağ ve Sistem Yönetimi Daire Başkanlığı emrinde tam zamanlı olarak çalışıp istihdam edilmek üzere bilişim personeli alımı yapacağını bildirdi.



Başvuru sürecine bağlı olarak merak edilen tüm detayları açıklayan Türkiye İstatistik Kurumu adaylardan en az 70 KPSS puan şartı arıyor. Öte yandan kurum başvuru sürecini başarı ile tamamlayan adaylara 99.496 TL maaş ödemesi yapacak. İşte merakla beklenen alım haberinin ayrıntıları...

BAŞVURU TARİHİ VE ŞEKLİ NASIL OLACAK?

AHaber'de yer alan habere göre, Türkiye İstatistik Kurumu personel alımı başvuruları 2 Ekim 2023 tarihinde başladı. Personel adayları 13 Ekim 2023 tarihine kadar e-Devlet üzerinden Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı (TÜİK)-Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım hizmeti veya Kariyer Kapısı internet adresi (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) üzerinden başvurularını online olarak yapabilecekler.

TÜİK 99 bin TL maaş ile personel alımına başladı

PEKİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

- Devlet Memurları Kanununun 657 sayılı 48 inci maddesinde sayılan genel şartlara sahip olmak,

- İlgili Üviversitelerin dört yıllık bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden ya da bu fakültelerin dengi Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,

- Yazılım tasarımı, yazılımı geliştirilmesi ve bu yazılım sürecinin yönetimi konusunda veya büyük ölçekli ağ sistemlerinin kurulum ve yönetimi konusunda en az beş yıllık mesleki tecrübeye sahip olması gerekiyor. (Bu mesleki tecrübenin belirlenmesinde; bilişim personeli olarak 657 sayılı Kanuna tabi olan kadrolu veya aynı Kanunun 4'üncü maddesinin (B) bendi ya da 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye tabi sözleşmeli statüdeki hizmetler ve özel kesimde sosyal güvenlik kurumlarına prim ödenmek suretiyle işçi statüsünde bilişim personeli olarak geçtiği belgelenen hizmet süreleri dikkate alınır.)

- Kurulan ağ yönetimi hakkında bilgisayar ve çevre birimlerinin donanım güvenliği hakkında bilgi sahibi olmaları şartıyla güncel programlama dillerinden en az ikisini bildiğini belgelemeleri zorunludur.

- Erkek adaylar için askerlik ile ilgili terhis, muafiyet veya son başvuru tarihi itibarıyla en az 1 (bir) yıl erteletmiş olmak kaydıyla ilişiği bulunmamak.

TÜİK enflasyon rakamları sonrası döviz kurları! Euro ne kadar oldu? Bugün euro/TL kaç lira?

Emekliye zam müjdesi: TÜİK verileri açıklayacak, yeni maaş zammı ayyuka çıkacak!


Geri Dön