29 / 04 / 2024

daireler için kira kontrat örneği

daireler için kira kontrat örneği

Kiracı ile kiralayan arasında imzalanması gereken daire kira kontrat örneği için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Evini boş tutanlar dikkat! Boş ev için kira vergisi ödenecek mi? Şimdi açıklandı!

Kira geliri elde eden mülk sahiplerinin 1 Mart tarihinden itibaren beyanname verme süreçleri başladı. Peki boş ev için kira vergisi ödenecek mi?

‘Yatırımcılar için kira gelirleri cazibesini yitirdi!’

Son zamanlarda konut satış sorununun arttığını söyleyen Aveb Proje Danışmanlık Kurucusu Burçin Bolgönül, Türkiye’nin lokomotifi olarak gösterilen konut sektörü için yapıcı adımların atılması gerektiğinin belirtti. Bolgönül, ayrıca, sektörde yaşanan problemleri de değerlendirdi.

İş yerleri için kira zam oranı belli oldu! 2023 Temmuz iş yerleri kira zam oranı ne kadar?

Enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte kira zam oranları da netleşti. Peki, 2023 Temmuz iş yerleri kira zam oranı ne kadar? İşte detaylar...

Çiftçi Towers'daki 437 daire ve dükkan icradan satışa çıkarılacak! İşte bir daire için belirlenen fiyat

İstanbul Zincirlikuyu'da yer alan 25.000 metrekare tabana oturan zemin altında 10 kat ve zemin üstünde 45’er katlı iki kuleden oluşan Çiftçi Towers, icradan satışa çıkarıldı. Daireler için istenen fiyat belli oldu. İşte detaylar...

Yeni ev sahibi kirayı artırabilir mi? Satılan ev için kira zammı yapılır mı?

Kirada oturan ve ev sahibi değişen pek çok vatandaş ‘Yeni ev sahibi kirayı artırabilir mi?’ ve ‘Satılan ev için kira zammı yapılır mı?’ tarzında soruların yanıtlarını arıyor. Kiracı ve ev sahibinin hakları Borçlar Kanunu’na göre düzenlenmiştir ve bu soruların yanıtları da kanun ile belirtilmiştir.

Sancaktepe TOKİ konut başvurusu ne zaman? 2+1 ve 3+1 daireler için yüzde 30 peşinat, 120 ay vade…

Türkiye’de özellikle düşük gelirli ailelere sağladığı ucuz konut imkânı ile dikkat çeken TOKİ, İstanbul’un Sancaktepe ilçesine 2+1 ve 3+1 konut yapacak. 420 konutluk Sancaktepe projesi için başvuru tarihleri açıklandı.

Yarım kalan daireler için ödenen tutarlar iade edilecek!

İstinaf mahkemesi projesi yarım kalan ve şirketlere peşin ödeme yapılan krediler için bankaların tüketiciye para iadesi yapmasına karar verdi. 

AVM'ler için kira düzenlemesi talebi!

Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı (BMD) Sinan Öncel, tam kapanma sonrasında açılan AVM'ler için kalıcı kira düzenlemesinin şart olduğunu dile getirdi.

İZTO'dan hizmet sektörü için kira önerisi!

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, koronavirüsle mücadele kapsamında hizmet sektöründe faaliyet gösteren firmalar için kira desteği verilmesi yönünde öneride bulundu. 

TOKİ'nin 8 il için kurasız konut satışı başvurular sona eriyor! 

TOKİ geçtiğimiz günlerde 8 il için uygun fiyatlı konut satışı duyuru yayınlamıştı. 114 bin 62 TL'den başlayan daireler için başvurular sona ermek üzere. 

Kızılcahamam'da yanan iş yerleri için kira yardımı müjdesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kızılcahamam'da yanan iş yerleri için kira yardımı müjdesi verdi...

Rize'de Deniz Sitesi sakinleri kira yardımı için başvurular başladı!

Rize'de kentsel dönüşüm çalışmaları dâhilinde yıkımı yapılan Deniz Sitesi sakinleri için kira yardımı başvuruları başladı.

Ev sahipleri için vergi zamanı!

Konut ve iş yeri kiralarına ait gelir vergisi beyan dönemi başladı. İşte 2020 yılı için kira vergisi hakkında merak edilen 23 soru ve yanıtı...

daireler için kira kontrat örneği Haberi

daireler için kira kontrat örneği

Daire kira kontrat örneği!

Daire kira kontratları, kiralayan ve kiracısı arasında yaptıkları anlaşmaya dair imzaladıkları sözleşme olarak karşımıza çıkıyor. Söz konusu daire kira kontrat örneği aşağıda yer alıyor.


Daire kira kontrat örneği...

Dairesi

Mahallesi

Cadde/Sokağı

Numarası

Kiralananın Cinsi

Kiralayan Adı Soyadı

Kiralayanın T.C. Kimlik No

Kiralayanın Adresi

Kiracının Adı Soyadı

Kiracının T.C. Kimlik No

Kiracının Adresi

Akdin Başlangıç Tarihi

Akdin Süresi

Yıllık Kira Bedeli

Aylık Kira Bedeli

Kira Bedelinin Ödeme Şekli

Kiralananı Kullanım Şekli

Kiralananın Durumu

Kiralananla Birlikte Teslim Edilen Demirbaşlar

İmzalar


Yukarıda da görüldüğü üzere kira kontratı sözleşme kapsamında, kiralayana, kiracılara ve kiralanan mala ilişkin bilgilere yer veriliyor. 


Bu bilgilerin eksiksiz ve doğru bir şekilde yazılması gerekiyor. Ayrıca kontrat kapsamında konutun ve demirbaşlarının o andaki durumu hakkındaki bilgilere de yer vermek, ileride evin boşaltılacağı zamanlarda çıkabilecek sorunları önlemiş oluyor.




Işıl Seren...