03 / 05 / 2024

dalaman Kapıkargın Köyü jeotermal alan

dalaman Kapıkargın Köyü jeotermal alan

İşletme izni Muğla Büyükşehir Belediyesindeki jeotermal alan, Büyükşehir Belediye Meclisinde 10 yıllığına Dalaman Belediyesi'ne bedelsiz olarak tahsis edildi.

Van Gölü'nün kıyısı binalar ve yazlık villaların işgali altında! Tuşba'da sadece 552 imara aykırı yapı var!

Van Gölü’nün kıyısı, resmi binalar ve yazlık villaların işgali altında kaldı. Sadece Tuşba ilçesinde imara aykırı toplam 552 yapının inşa edildiği belirtildi. 

Vakko'dan İstanbul Boğazı’nın kıyısına yepyeni bir otel... Vakko Hotel & Resıdence Sumahan geliyor!

Vakko, ikinci oteli için düğmeye bastı. Dev şirket İstanbul Boğazı’nın kıyısına Vakko Hotel & Resıdence Sumahan geleceğini ilan etti. 

Büyük deprem sonrasında İskenderun’da kıyı şeridi tam 1 metre çökmüş!

Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki büyük depremin Hatay'ın kıyı şeridinde yol açtığı yıkıntı, su altı kameralarıyla kaydedildi. İskenderun, Arsuz ve Samandağ ilçelerinde yapılan çekimlerde fay hattının denizaltındaki tahribatı görüntülendi.

Ölen kapıcının milyonluk mirası paylaşılamadı! 30 yıl kapıcılık, yaptı mal varlığı dudak uçuklattı!

Başkent Ankara'da 30 yıl boyunca kapıcılık yaptıktan sonra 2015 yılında vefat eden ve mirasçılarına Pursaklar'da 3 daire, Çankaya'da 8 daire, yüklü miktarda altın, 1 arsa, ve 700 bin TL bırakan Mehmet Kaşkaya'nın 5 çocuğu arasındaki miras davası 9 yıldır devam ediyor.

Ev sahibinin baltayla kapılarını kırdığı kiracı başka eve taşındı!

İstanbul Bayrampaşa'da ev sahibinin kapısını kırdığı Suriye uyruklu kiracılar yeni bir eve taşındı.

Denize sıfır inşa edilen konutlar kıyılara zarar veriyor!

İçişleri Bakanlığı’nın sahil raporuna göre, deniz kenarına inşa edilen konutların kıyılara büyük zarar verdiği ortaya çıktı. 

Kıyı Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi!

TBMM'ye sunulan Kıyı Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi ile Akşehir Eber Gölleri Sulak Alan Yönetim Planının kıyı kenar çizgisinin ve doğal sit alanı sınırlarının yenilenmesi, yöre halkının arazi mülkiyeti ve kullanımından kaynaklı idari ve adli sorunların çözülmesi planlanıyor.

Rize'de yapılan Çay Çarşısı Kıyı Kanunu'na aykırı çıktı!

Rize Ticaret Borsası tarafından dolgu sahasına yapılan Çay Çarşısının Kıyı Kanunu'na aykırı olduğu Sayıştay raporuyla belirlendi. 

Kapıköy Sınır Kapısı'nda inşaat başladı!

Türkiye'nin İran'daki ihracatında önemli bir role sahip olan Kapıköy Sınır Kapısı'nda inşaat başladı. Van TSO Başkanı Necdet Takva, çalışmaların kısa süre içerisinde tamamlanacağını açıkladı.

Alarko GYO Fethiye Hillside Beach Club Tatil Köyü'nün ekspertiz raporu!

Alarko GYO, Fethiye Hillside Beach Club Tatil Köyü'nün Ekspertiz Değerleme Raporu'nu KAP'ta yayınladı.

Kapıcının kıdem tazminatından kim sorumlu?

Kapıcıya 20 yıllık çalışmasının karşılığı olarak ödenen kıdem tazminatı kim tarafından ödeniyor? Birçok kiracı ve ev sahibi bu sorunun cevabını merak ediyor....

Gamze Özçelik köy hayatını seçti!

Şehrin gürültüsünden bunalan ünlüler çareyi doğaya sığınmakta buluyor. Eski oyuncu Gamze Özçelik, soba başında çekildiği fotoğrafını "Köy hayatını seçti" notuyla paylaştı.

Alarko Hillside Beach Club Tatil Köyü'nün üst hakkı süresini hakkında güncelleme!

Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Hillside Beach Club Tatil Köyü taşınmazının üst hakkı süresinin uzatılması talebi ile ilgili daha önce yapılan özel durum açıklaması hakkında güncelleme yayınladı.

dalaman Kapıkargın Köyü jeotermal alan Haberi

dalaman Kapıkargın Köyü jeotermal alan

Dalaman Belediyesi tarafından Kapıkargın Mahallesi'nde bulunan ve daha önce Kapıkargın Köy Muhtarlığı'na ait olan Büyükşehir  yasasından sonra köy tüzel kişiliği  kapandığı için Dalaman Belediyesi'ne geçen şifalı kükürtlü suların çıktığı 42 dönümlük alana Piknik Alanı ve Mesire yeri yapımı projesi yapıldı. İşletme izni Muğla Büyükşehir Belediyesindeki jeotermal alan, Büyükşehir Belediye Meclisinde 10 yıllığına Dalaman Belediyesi'ne bedelsiz olarak tahsis edildi.

Dalaman Belediyesi tarafından işletilecek olan Piknik Alanı ve Mesire Yeri içerisinde plaj voleybol sahası, restaurant, aile çay bahçesi, duş kabinleri ve tuvaletler bulunacak. Doğal ortam bozulmadan yapılacak olan alanda otopark alanı da yapılacak. Yapılacak tesisler ile bilgi veren Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz, "Kapıkargın mahallesinde bulunan ve birçok rahatsızlığa iyi geldiği bilinen şifalı kükürtlü suların çıktığı alana belediye olarak proje hazırladık. Buraya...