15 / 05 / 2024

dalyan köyü çanakkale

dalyan köyü çanakkale

Çanakkale'nin Ezine ilçesine bağlı Dalyan köyünde yapımı devam eden balıkçı barınağı rıhtım inşaatının, çalışmalarda tarihi sütun ve eserlerin ortaya çıkması nedeniyle inşaat çalışmalarının durdurulduğu bildirildi.

Çanakkale cayır cayır yanıyor! Son dakika: 7 ev hasar gördü, 9 köy boşaltındı, Çanakkale Boğazı kapatıldı!

Çanakkale'de merkeze bağlı Kayadere köyü yakınındaki ormanlık alanda yangın çıktı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, orman yangınına sabah saatleri itibarıyla 7 yangın söndürme uçağı ve 22 helikopterle havadan müdahalenin sürdüğünü bildirdi.

Balıkesir- Çanakkale İlleri Bütünleşik Kıyı Alanları Planı mecliste!

Balıkesir- Çanakkale İlleri Bütünleşik Kıyı Alanları Planı meclis gündemine taşındı. CHP'li Ceylan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TMMOB'dan Balıkesir-Çanakkale Kıyı Alanları Planı'na itiraz!

TMMOB Mimarlar Odası Balıkesir Şubesi, 'Balıkesir-Çanakkale İlleri Bütünleşik Kıyı Alanları Planı'na itirazda bulundu. Şube Başkanı Betül Dikici, 7 bölgede planlanmış bu kıyı düzenlemesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ayvalık sahilleri kıyıları kiralama ihalesi iptal edildi!

Ayvalık Cunda’daki Pınarboğazı ile Dalyan kıyılarının kiralanması amacıyla düzenlenmesi planlanan ve 25 Şubat'a ertelenen ihale iptal edildi...

Ayvalık sahilleri kıyıları kiralama ihalesi 25 Şubat'a ertelendi!

Balıkesir'de, Ayvalık Tabiat Parkı içerisindeki Pınarboğazı ile Dalyan kıyılarının 20 yıllığına kiralanması için gerçekleştirilmesi beklenilen ihale 25 Şubat'a ertelendi...

OPET Çanakkale Çıplak köyünü etno-köye dönüştürecek!

OPET, Tarihe Saygı Projesi'yle Çanakkale'nin merkeze bağlı olan Çıplak köyünü etno-köye dönüştürecek. 

Gelibolu Kıyı Emniyeti binası yıkıldı!

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde bulunan eski Kıyı Emniyeti binası yol ve meydan çalışmaları kapsamında yıkıldı.

Çanakkale Bilaller köyünde 41 yıl sonra tapu sevinci!

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Bilaller köyünde muhtarlıkça cami yapımı için gerekli paranın temin edilmesi için satılan arsaların tapuları 41 yıl sonra 11 hak sahibine teslim edildi. 

Ayvacık Yukarıköy Deprem Konutları teslim edildi!

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi Yukarıköy Deprem Konutları 1. Etap teslimleri düzenlenen törenle gerçekleşti. Törende konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Çanakkale için daha çok çalışacaklarını söyledi.

Çanakkale'nin Tevfikiye Köyü Arkeo-Köy’e dönüşüyor!

Çanakkale'nin Tevfikiye Köyü'nde yeni bir dönüşüm başladı. Bölge, Troya dönemini yaşatan atmosferi, binaları, tarihi ve mitolojik değerleriyle ‘arkeo-köy’e dönüşüyor.

Çanakkale Tevfikiye Köyü yeniden inşa ediliyor!

Çanakkale’de Truva Antik Kenti bitişiğindeki Tevfikiye Köyü turizme kazandırılacak. Projenin bitiminde bölgenin turist akınına uğrayacağı öngörülüyor.

Kıyı şehirleri beyaz yakalıların merceğinde!

Özellikle İzmir, Mersin, Antalya, Çanakkale gibi kıyı şehirleri beyaz yakalı orta ve üst düzey yöneticilerin merceğine girdi.

Çanakkale Adatepe köyünde taş evler 2-3 milyon liraya satılıyor!

Kazdağları'nın eteklerindeki Adatepe köyü, yerlilerden tarihi evleri satın alarak restore ettiren kentlilerin yerleşim alanı oldu.

dalyan köyü çanakkale Haberi

dalyan köyü çanakkale

Çanakkale'nin Ezine ilçesine bağlı Dalyan köyünde yapımı devam eden balıkçı barınağı rıhtım inşaatının, çalışmalarda tarihi sütun ve eserlerin ortaya çıkması nedeniyle durdurulduğu bildirildi. 

Ezine Kaymakamı Ali Fuat Atik, Geyikli Belediye Başkanı Metin Salman ve Dalyan Muhtan Yavuz Uşaklı ile inşaat alanında incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi...