26 / 05 / 2024

danıştay Cumhurbaşkanlığı Sarayı kararı

danıştay Cumhurbaşkanlığı Sarayı kararı

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulunun 9 Şubat 2015 tarihli kararının, medyadaki bazı iddiaların aksine, Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile ilgisinin olmadığı bildirildi.

Danıştay 13. Dairesi, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi ihalesini iptal etti!

Danıştay 13. Dairesi tarafından Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi inşaatının Cumhurbaşkanlığı’nın icraat programında olmasının ‘ihalede ivedilik’ şartını yerine getirmediğini ifade etti. Alınan bir son dakika kararıyla Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin ihalesi iptal edildi.

Danıştay Başsavcılığı, Hatay'daki riskli alan kararını hukuka aykırı buldu: Depremden önce yapılmalıydı!

Danıştay Başsavcılığı, Antakya şehir merkezinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla riskli alan ilan edilmesinin hukuka aykırı olduğunu belirtti. Kararda, "Riskli alan depremden önce ilan edilmeliydi" denildi. İşte detaylar..

Çeşme Turizm Bölgesi için Danıştay kararını verdi: 16 bin dekarlık alan yapılaşmaya açılabilecek!

Cumhurbaşkanı kararnamesiyle hayata geçirilmesi planlanan Çeşme Turizm Bölgesi Projesi kapsamında, Danıştay tarafından karar verildi. İşte ayrıntılar...

Danıştay Başkanlığı kadrolu grafiker, teknisyen ve hizmetli personel alacak! Son başvuru 11 Ocak 2023!

Danıştay Başkanlığı kadrolu personel alım ilanı yayımladı. Danıştay’ın kadrolu grafiker, teknisyen ve hizmetli personel alım ilanına son başvuru tarihi 11 Ocak 2023! İşte başvuru detayları…

Danıştay'dan Topkapı Sarayı'ndaki kayıp yapıların yeniden inşasına dur kararı! 

Danıştay 6’ncı Dairesi, Fatih Belediyesi’nin Topkapı Sarayı, Gülhane Parkı ve saray bahçesini kapsayan Sur-u Sultani bölgesindeki kayıp yapıların tekrar inşa edilmesine ilişkin kararı bozdu. İşte Danıştay'ın o kararı...

Marmaris'teki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın fotoğrafları paylaşıldı!

Marmaris'te 2019'ta inşaatı sona eren ve 'Yazlık Saray' olarak adlandırılan Cumhurbaşkanlığı Devlet Konuk Evi'nin fotoğrafları mimar Şefik Birkiye'nin sitesinde paylaşıldı.

Ümraniye Elmalıkent Mahallesi'ndeki riskli alan kararına Danıştay'dan dur!

2020 Kasım'da Ümraniye ilçesi Elmalıkent Mahallesi’ndeki 62 dönüm büyüklüğündeki alan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile riskli alan ilan edildi. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Danıştay tarafından kararın hukuka aykırı bulunduğunu aktardı.

Yargıtay Başkanlığı yeni hizmet binasının ikinci ihalesini REC Uluslararası İnşaat aldı!

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın da müteahhidi olan Rönesans Holding, Yargıtay Başkanlığı yeni hizmet binası inşaatı ihalesini 600 milyon TL bedelle kazandı. Böylece Yargıtay Başkanlığı yeni hizmet binası için Rönesans Holding’e ödenen para 1.6 milyar TL oldu. 

Cumhurbaşkanlığı sarayları ne kadara mal olacak?

Resmi Gazete'de yayımlanan 2021 Yatırım Programı’na göre bu yıl Cumhurbaşkanlığı’nın yazlık-kışlık iki yeni sarayına, Ankara’daki sarayın bakımına ve yeni taşıtlara toplam olarak 448 milyon 688 lira harcanacak.

Cumhurbaşkanlığı Yazlık Sarayı'nın maliyeti ne oldu?

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Cumhurbaşkanlığı Yazlık Sarayı ile ilgili, “12 milyon 125 bin lira harcadık. İnşaatla ilgili bütün işlemler TOKİ tarafından yapılacaktır. Projeler bittikten sonra ana ihale yapılacak" demişti.

Mürsel Alban Marmaris'teki Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi için başvuruda bulundu!

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, "Yazlık Saray" olarak isimlendirilen Marmaris Okluk Koyu’ndaki Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi için; hiç bir bilgi alınmadığını öne sürerek Cumhurbaşkanlığı'na başvuruda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Tatar'a yeni cumhurbaşkanlığı makamı önerisi!

Lefkoşa Acil Durum Hastanesi açılış töreninde konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  KKTC Cumhurbaşkanlığı makam inşaatı için açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanlığı saraylarının inşaatı için 610 milyon lira harcanacak!

Resmi Gazete'de yayımlanan 2020 yatırım programına göre, Cumhurbaşkanlığı bütçesinden 610 milyon TL'nin 154 milyon 800 bin TL'si Ankara'daki Cumhurbaşkanlığı sarayının karşısına yapılan, ek hizmet binası olan kütüphane ve benzeri yapıların devam eden inşaatları için harcanacak...

danıştay Cumhurbaşkanlığı Sarayı kararı Haberi

danıştay Cumhurbaşkanlığı Sarayı kararı

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulunun 9 Şubat 2015 tarihli kararının, medyadaki bazı iddiaların aksine, Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile ilgisinin olmadığı bildirildi. 


Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Danıştay 14. Dairesi, Cumhurbaşkanlığı hizmet binasının yer aldığı alana ilişkin 22 Şubat 2014 tarihli kararla, yerel mahkemenin tarihi sit statüsünün kaldırılmasına ilişkin işlem hakkında verdiği iptal kararının yürütmesini durdurdu. 


Yüksek Mahkemenin bu kararının gerekçesinde, Beştepe'deki alanın tarihi sit özelliklerini taşımadığının açıkça ifade edildiği belirtildi. Bunun ise Cumhurbaşkanlığı hizmet binasının bulunduğu alanın tarihi sit alanı niteliği taşımadığının yargı kararıyla zaten sabit olduğu anlamına geldiği vurgulandı. 


Dolayısıyla Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulunun "Tarihi Sitler, Koruma ve Kullanma Koşulları" ilke kararında yer alan "Kamu Hizmet Yapıları" ibarelerinin yürütülmesinin durdurulması hakkında verdiği kararın, zaten yargı kararıyla tarihi sit alanı olmadığı açık...