15 / 05 / 2024

Dar gelirli sosyal konut projesi

Dar gelirli sosyal konut projesi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, vatandaşlara sosyal konut müjesi verdi. Kurum, TOKİ ile dar ve orta gelirli vatandaşlar için ön ödemeli konut projesini hayata geçireceklerini açıkladı. 

TOKİ Kayaşehir'deki 2 bin 450 sosyal konutu tamamlandı, hak sahipleri 'Hayallerimizin ötesinde' dedi!

Dar gelirli vatandaşların yüzünü güldürmeye devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın tamamladığı sosyal konutlar için hak sahipleri 'Hayallerimizin ötesinde' dedi.

Dar gelirli vatandaşın TOKİ'ye 59 milyar TL borcu var!

CHP Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, dar gelirli vatandaşın TOKİ'ye olan 59 milyar liralık taksitli konut borcu olduğunu açıkladı. 

Ücretsiz sosyal konut projesine 3 günde 1000 başvuru! 6 Şubat'ta sona erecek!

Elbistan Belediyesi tarafından dar gelirli aileler için yapımına başlanılan ücretsiz sosyal konut projesinde başvurular devam ediyor. 18 Aralık'ta başlayan başvurulara 3 günde 1000 kişi başvurdu. 

Barınma krizine karşı sosyal konut projeleri artıyor!

Son dönemin en çok konuşulan konuları arasında barınma krizi yer alıyor. Dar gelirli vatandaşlar ve öğrenciler bütçelerine uygun kiralık konut bulmakta zorluk yaşıyor. Bu noktada sosyal konuttaki projeler büyüyor.

Elbistan'da dar gelirli depremzedeler için inşa edilen konutların ilk harcı döküldü!

6 Şubat tarihinde meydana gelen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerden ikincisinin merkez üssü olan Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde, dar gelirli depremzedeler için inşa edilen konutların ilk harcı döküldü.

Dar gelirli vatandaşlara 1.100 TL yatırılıyor! Paraya ihtiyacı olanlar acil bakın!

Dar gelirli vatandaşların hesaplarına 1.100 TL yatırılıyor. Söz konusu ödemeler Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılıyor. Paraya ihtiyacı olanlar acil bakın...

Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesi ne kadar? SED yardımı başvuru şartları neler?

Devlet dar gelirli vatandaşların çocuklarına destek ödemesi yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesi yardımında bulunuyor.

Dar gelirli vatandaşlara uygun fiyatlı konut müjdesi: Sosyal konut projeleri yolda!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Orta Vadeli Plan'ı açıkladı ve bu plan kapsamında dar gelirlilere yönelik önemli bir müjde verildi. Başkan Erdoğan, Türkiye genelinde yaşayan dar gelirli vatandaşlar için TOKİ aracılığıyla uygun fiyatlarla konut satışının yapılacağını duyurdu.

Bakanlık son dakika müjdesini verdi! Dar gelirli aileler hemen baksın

Bakanlık tarafından dar gelirli ailelere yönelik çok önemli bir haber geldi. Ailelere yönelik yaptığı elektrik faturası desteğinin detayları belli oldu. Başvuru şartlarını taşıyan vatandaşlar PTT şubelerine başvurarak ödemelerini alabilecek.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı müjdeyi açıkladı! Elektrik faturası desteği verilecek! Başvuran hemen alacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın dar gelirli ailelere yönelik elektrik desteğinin detayları belli oldu. Başvuru yapmak isteyen dar gelirli aileler gerekli şartları taşımaları halinde PTT şubelerine başvuru yapabilecek. 

Sosyal destek alanlara müjde geldi! Ödemeler zamlandı! Dar gelirli olduğu tespit edilen anında alıyor...

Aile ve Sosyal Hizmetler bakanlığı dar gelirli olduğu tespit edilen yüzbinlerce vatandaşa destek sağlıyor. Temmuz ayı maaş zamlarının açıklanmasıyla birlikte birçok ödemeye zam geldi. İşte detaylar...

O sosyal destek ödemelerine yüzde 25 zam! Aile Destek, çocuk parası, dul ve yetim aylığı ödemeleri ne kadar oldu?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirli vatandaşlara para desteğinde bulunuyor. Bu kapsamda sosyal hizmet ödemelerinin yapılıp yapılmadığı merak ediliyor. Peki, Aile Destek ödemelerine zam geldi mi? Destek ödemeleri hesaplara yattı mı? İşte detaylar...

Dar gelirli karalar bağladı! Aile Destek Programı ödemeleri uzatıldı mı? Sosyal destek ödemesine zam gelecek mi?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan Aile Destek Paketi ödemelerinin ne zaman sona ereceği merak ediliyor. Peki, sosyal destek ödemeleri bitti mi? İşte detaylar...

Dar gelirli sosyal konut projesi Haberi

Dar gelirli sosyal konut projesi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile dar ve orta gelirli vatandaşlara yönelik ön ödemeli konut projesini hayata geçireceklerini bildirdi. 

Bakanlığın çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Murat Kurum, ilk 100 günlük planlarının yüzde 98'ini gerçekleştirdiklerini, ikinci 100 günlük icraatların da büyük bir kısmına başladıklarını söyledi.

Kentsel dönüşümde sigorta şartı

Kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili konuşan Kurum, en son çıkan yasada kentsel dönüşümü yapacak firmaların belli teknik ve mali yeterlilikleri sağlaması ya da tamamlama sigortası yapma zorunluluğu getirildiğini açıkladı. 

Kentsel dönüşümde vatandaşın mağdur olmaması için düzenlemenin hayata geçirildiğini ifade eden Kurum, "Sürecinde tamamlanamayacak projeler olması halinde biz tamamlama sigortasıyla bu işlerin tamamlanmasını sağlıyoruz ya da Bakanlığın belirlediği teknik mali şartlara uyması halinde, gerekirse Bakanlığın belirlediği teminat sürecine ilişkin sistem devreye girecek....