03 / 05 / 2024

darbe inşaatı etkiledi mi

darbe inşaatı etkiledi mi

Darbe girişiminin ardından iş dünyası ve finansal piyasalar normal seyrine devam ederken, ekonominin lokomotif sektörlerinden inşaatta da vinçler durmadı. Son dönemde Türkiye’de yatırımları artan yabancılara da ‘Tereddüt etmeyin’ mesajı verildi.

11 ilde başlatılan konut seferberliği inşaat izinlerine de yansıdı!

Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen ve asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremlerin etkilediği 11 şehirde başlatılan konut seferberliği yapı ruhsatlarına da yansıdı. Açıklanan rakamlara göre geçen seme bu bölgede alınan inşaat izni sayısı 68 bin 202'ye çıktı.

İnşaat sektörünü 2024'te zor günler bekliyor!

Özel tüketimi azaltmaya yönelik atılan adımlar ve maliyet artışları inşaat sektörünü olumsuz yönde etkiledi. 2024 yılında da inşaat sektörünü zor günlerin beklendiği belirtildi.

İnşaat malzemelerindeki artış iç mimarlık hizmetlerini de etkiledi!

Konut fiyatları son üç yılda bayağı yükseldi. Buna ek olarak inşaat malzemelerinin fiyatları da arttı. Bu duruma bağlı olarak iç mimarlık hizmet bedeli de yükseliyor.

İnşaat malzemelerindeki artış ihaleleri vurdu! 63 milyonluk ihale 5 yılda 719 milyon liraya çıktı!

Türkiye'de artan inşaat malzemelerindeki artış geçmiş dönemde başlayan inşaat çalışmalarına büyük darbe vurdu. 2018'de 63 milyona ihale edilen Artvin’deki öğrenci yurdunun maliyeti 5 yılda 719 milyon liraya yükseldi. 

İnşaat malzemelerinde yaşanan yüzde 50’lik artış gayrimenkul sektörünü nasıl etkiledi?

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Mersin Şubesi Yönetim Kurulu başkanı Gülçin Barbaros Ak, inşaat yapı malzemelerinde yaşanan artışın gayrimenkul sektörünü nasıl etkilediğini değerlendirdi.

Demir fiyatlarına büyük indirim geldi! İnşaat sektörü derin bir nefes aldı! 14 Haziran 2023 demir fiyat listesi

Küresel piyasaların gözü bugün açıklanacak olan ABD Merkez Bankası faiz kararında. Dolar kuru faiz kararı öncesi dolar kurunun düşüşe geçmesi demir fiyatlarını da etkiledi. Demir fiyatlarına büyük indirim geldi, inşaat sektörü derin bir nefes aldı. 14 Haziran 2023 demir fiyat listesi.

İnşaat sektörüne büyük darbe Finansman sıkıntısı patladı ustalar bir bir kaçıyor

Ülkede yaşanan ekonomik krizle birlikte inşaat sektörü de finansman konusunda büyük sıkıntılar yaşıyor. Öte yandan inşaat ustalarının ise daha iyi koşullar ve daha iyi gelirle çalışmak için bir bir yurt dışına çıkmaya başladığı öğrenildi.

Demir fiyatlarına büyük zam! İnşaat sektörü darbe üstüne darbe alıyor! Çimento fiyatları ne oldu? 

Demir fiyatlarına haftanın ilk işlem günü günü 29 Ağustos Pazartesi günü büyük zam geldi. Hurda fiyatlarına da bugün zam gelirken inşaat sektörüne darbe üstüne darbe alıyor. Peki çimento fiyatlarına zam geldi mi? Demir fiyatları ne kadar oldu? İşte güncel demir ve çimento fiyatları 29 Ağustos 2022..

İnşaat sektöründe dolar darbesi! İnşaat demir fiyatlarına 300 lira zam geldi! Çimento fiyatlarına ise zam bekleniyor!

İnşaat sektörü döviz kurunun etkisi ile güne zam haberleri ile uyandı. Dolar bugün 16 lirayı geçti, dolardaki yükseliş inşaat sektörünü olumsuz etkiledi. Bugün demir fiyatlarına zam geldi, çimento fiyatlarına ise zam bekleniyor. İşte güncel demir ve çimento fiyatları 24 Mayıs 2022...

Konutta fiyatlar arttı! İnşaat sektörü hareketlendi...

Türkiye İMSAD Mart-Nisan 2022 Sektör Raporu’nda yer alan verilere göre, yüksek enflasyon iç pazarı, savaş ihracat pazarını etkiledi. Konut tekrar yatırım aracı olarak ön plana çıkarken, inşaat sektörü de hareketlendi. 

Demir fiyatlarına indirim geldi! İnşaat sektörü derin bir nefes aldı!

Son zamanlarda inşaat malzemelerine gelen fahiş zamlar inşaat sektörünü olumsuz etkiledi. Zam üstüne zam gelmesi sektörü derinden sarsarken bugün demir fiyatlarına indirim geldi. Peki 1 ton demir kaç lira? Demir fiyatları ne kadar? İşte 2022 demir fiyatları...

İnşaat sektörü zorda! İnşaat demiri kaç lira oldu? İşte güncel demir fiyatları...

İnşaat sektörünün en temel malzemelerinden biri olan demir fiyatlarındaki yükseliş sektörü olumsuz etkiledi. Gelen zamlardan sonra demir fiyatları bugün kaç lira oldu? İşte 4 Nisan 2022 inşaat demir fiyatları...

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali inşaat malzemeleri sanayisini nasıl etkiledi?

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan ve merakla beklenen İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi 2022 yılı şubat ayı sonuçları resmen açıklandı. Peki Rusya’nın Ukrayna’yı işgali inşaat malzemeleri sanayisini nasıl etkiledi?

darbe inşaatı etkiledi mi Haberi

darbe inşaatı etkiledi mi

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Genel Müdürü Murat Kurum, Pazartesi gününden itibaren işlerin devam ettiğini belirterek, “Tüm finans sistemi çalışıyor, şirketler işlerine devam ediyor. Biz de tüm yüklenicilerimizle iletişime geçtik, toplantılar yaptık. Müteahhitlerimize, ‘Şantiyelerde işler devam edecek, hiç kimse işten çıkarma yapmayacak’ dedik” diye konuştu. Yabancı yatırımcılardan da telefonlar aldıklarını ifade eden Murat Kurum, şöyle devam etti: “Yatırımcılarımıza herhangi bir sıkıntı olmadığını, işlerimize devam ettiğimizi, Türkiye’nin bu demokrasi mücadelesinden güçlü çıkacağını söyledik. Tereddütünüz olmasın mesajı verdik.”


Emlak Konut'un hangi projelerinde satışlar devam ediyor?



Olumsuz dönüş yok



23 inşaat firmasının üye olduğu Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği’nin (KONUTDER) Başkanı Ömer Faruk Çelik de şok dalgasının çabuk atlatıldığını belirterek, “Artık duruma ülkenin iç işleri olarak bakılıyor. Yabancılardan yatırımlarına yönelik ‘Ne yapacağız?’...