02 / 05 / 2024

darfur türkiye hastanesi

darfur türkiye hastanesi

Dünyanın dört bir yanına yardım eli uzatan Türkiye, Darfur'a hastane yaptı. Dünyanın gündemine bomba gibi düşen dramların yaşandığı Nyala'ya inşa edilen 150 yataklı hastane, Sudan'da tedavisi mümkün olmayan pek çok hastalığa derman olacak...

Bakan Koca açıkladı! Sancaktepe’de Türkiye’nin en büyük sağlık kompleksi "Sancaktepe Şehir Hastanesi" yapılıyor

Türkiye'nin en büyük kapasitesi olan şehir hastanesinin Sancaktepe'de yapıldığını ifade eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca "Devreye girdiğinde en az 20 bin çalışanın burada hizmet verdiği bir kompleks olacağını açıkladı.

Türkiye'deki şehir hastaneleri Rusya'ya ilham oldu!

Koronavirüs salgınında başarılı hizmet veren şehir hastaneleri Rusya'nın dikkatini çekti. Moskova'da 1600 yataklı şehir hastanesi inşa edecek olan Rusya inşaatta Türkiye'yi örnek alacak. 

Türkiye'nin Arnavutluk'ta inşa ettiği hastane açıldı!

Türkiye-Arnavutluk Fier Dostluk Hastanesi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, törende önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin Arnavutluk'ta inşa ettiği hastane hizmete açılıyor!

Türkiye-Arnavutluk Fier Dostluk Hastanesi bugün yapılacak törenle açılıyor. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılacak...

Türkiye’nin ilk pandemi hastanesi Heybeliada Sanatoryumu Diyanet'e devredildi!

Atatürk’ün emri ile kurulan Heybeliada’daki Türkiye’nin ilk pandemi hastanesi ve 200 dönümlük arazisinin “İslami Eğitim Merkezi” kurulmak için Diyanet İşleri Başkanlığı’na devredildiği öğrenildi.

Türkiye'den Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne acil durum hastanesi!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersin Tatar yaptığı açıklamada Türkiye tarafından KKTC'de inşa ettirilen acil durum hastanesinin ülkesinin sadece bugünün değil gelecekteki ihtiyaçlarını da karşılayacak bir donanım ve yeterlilikte olacağını söyledi.

Türkiye'nin en büyük onkoloji hastanesi açılışa hazır!

Malatya İnönü Üniversitesi bünyesinde yapımı tamamlanan Türkiye'nin en büyük onkoloji hastanesi açılışa hazır. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın online olarak açılışı yapacağı hastane, bu ay içerisinde hizmet verecek.

Gazze Filistin-Türkiye Dostluk Hastanesi Gazzelileri karşılamaya hazır!

Türkiye'nin yaptırdığı Gazze Filistin-Türkiye Dostluk Hastanesi, Refah Sınır Kapısı'ndan bölgeye dönerek yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında karantina uygulamasına tabi tutulacak olan Gazzelileri karşılamaya hazır...

Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesi'nde sona gelindi!

Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, abluka işgal altında bulunan Gazze Şeridi'nde TİKA' tarafından inşa edilen "Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesi"nin yakın zamanda açılışının yapılacağını açıkladı.

Yaktaş, Türkiye’nin ve dünyanın en büyük sağlık projelerinin zemin çözüm ortağı!

1.300 yatak kapasitesi ile Türkiye’nin en büyüğü ünvanını alan Mersin Şehir Hastanesi’nden sonra 3.804 yatak kapasitesi ile dünyanın en büyüğü ünvanını alacak olan Ankara Bilkent Şehir Hastanesi projesinde de sona gelindi. 

Türkiye'nin 3'üncü büyük hastanesinin inşaatına kadın eli değdi!

Türkiye'nin 3'üncü büyük hastanesi olan İzmir Bayraklı Entegre Sağlık Kampüsü inşaatına kadın eli değdi. Projede mimar olarak görev yapan Seda Girişen Sömek, çalışma azmi ve disipliniyle herkesin dikkatini çekiyor.

Türkiye'nin şehir hastaneleri dünya markası oldu!

Kayseri Şehir Hastanesi ile birlikte 5 bin 115 yatak kapasiteli 4 ayrı şehir hastanesi Türkiye’yi sağlıkta marka olan dünya ülkeleri arasına girmesini sağladı. 

Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesi'nde sona gelindi!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) aracılığı ile Gazze'de yaptırdığı, Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesi'nin çalışmalarında sona gelindi. 

darfur türkiye hastanesi Haberi

darfur türkiye hastanesi


Dünyanın dört bir yanına yardım eli uzatan Türkiye, Darfur'a hastane yaptı. Dünyanın gündemine bomba gibi düşen dramların yaşandığı Nyala'ya inşa edilen 150 yataklı hastane, Sudan'da tedavisi mümkün olmayan pek çok hastalığa derman olacak. Cuma günkü açılışı Başbakan Yardımcısı İşler ve Bakan Müezzinoğlu gerçekleştirecek.



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2006 yılındaki Sudan ziyaretinde Darfur bölgesine de geçerek iç savaş nedeniyle evsiz kalan binlerce insanın sıkıntısını yerinde görmüştü. Katliamlarla dünyaya adını duyuran bölgeyi ziyaret eden ilk lider olan Erdoğan, Darfur'daki dramı dünya gündemine getirirken, Nyala'ya büyük ve modern bir hastane yapılması talimatını da vermişti. 


TÜRK DOKTORLARA EMANET


Talimatın ardından TİKA, gerekli hazırlıkları yaptı. Hastanenin temelini, o dönem Devlet Bakanı olan Faruk Çelik attı. Nyala'daki hastane, 150 yataklı olarak inşa edildi. Hastane, bölgenin tek ihtisas hastanesi...