08 / 05 / 2024

dask Afet bonosu

dask Afet bonosu

Doğal Afet Sigortalar Kurumu (DASK), 100 milyon dolar büyüklüğünde ‘Afet Bono’su ihraç edecek. İhraç edilen bonoların yönetimi için ise İngiltere merkezli, BNY Mellon şirketi yetkilendirildi.

DASK, Türkiye'nin ilk afet bonosunu ihraç etti!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu, Türkiye'nin ilk afet bonosunu ihraç etti. Kurumun ödeme gücünün 7,2 milyar liraya yükseldi...

DASK 400 milyon dolarlık afet bonosu ihraç etti!

DASK beklenen İstanbul depremi için değeri 400 milyon dolar olan afet bonosu ihraç etti...

Afet bonosuna yabancıların ilgisi büyük oldu!

DASK olası İstanbul depremi riskine dayalı piyasalara 3 yıllık 400 milyon dolarlık afet bonosu sattı

DASK 6 Şubat depremlerindeki 600 bin dosya için 35 milyar TL ödedi!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Genel Müdürü Selva Eren yaptığı açıklamada asrın felaketi şeklinde nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle 600 bin dosya kapsamında 35 milyar Türk Lirası ödeme yapıldığını söyledi.

DASK'tan son dakika açıklaması! Ödenilen paralar geri alınacak!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu tarafından deprem bölgesinde hasar durumu değişen ve güçlendirilerek yıkılmasının önüne geçilecek olan binaların, tapuda, elektrik ve su idaresindeki işlemlerinin yapılabilmesi için DASK kayıtlarına tekrar alınması gerektiği kaydedildi.

DASK nasıl yapılır ve ücreti nereye ödenir?

Doğal Afet Sigortaları Kurumu olarak bilinen DASK, deprem teminat sistemini düzenleyen ve her ev sahibinin Zorunlu Deprem Sigortası yaptırmayı zorunlu kılan bir kamu kurumudur. Zorunlu Deprem Sigortası, yaşadığınız binada depremin neden olduğu maddi zararları karşılar.

DASK fonlarında mevduat düzenlemesi! Tüm bankaların hesaplarında değerlendirilebilecek!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) fonlarının tüm bankaların vadeli ya da vadesiz mevduat ve katılma hesaplarında değerlendirilmesine karar verildi. Söz konusu düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı.

DASK ve TOBBUYUM'dan afetlerden kaynaklı kayıp uyuşmazlıkları için işbirliği olanağı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), afetlerden ötürü kayıplara uğrayan vatandaşların uyuşmazlıklarının en kısa zamanda ve etkili bir şekilde çözülmesi için işbirliğine gidiyor.

DASK Başkanı Gençosmanoğlu ev sahiplerini tek tek uyardı! Sakın ucuz diye bunları yapmayın!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK)'tan milyonlarca kişiye uyarı geldi. DASK Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Ebru Gençosmanoğlu, sigorta primini düşük ödeyebilmek için evlerinin metrekarelerini yanlış beyan edilmemesi konusunda ev sahiplerini uyardı. 

DASK gidiyor yerine Zorunlu Afet Sigortası ZAS geliyor!

17 Ağustos 1999 yılında yaşanan büyük Marmara depremi sonrasında yaptırılması zorunlu hâle gelen DASK’ın yerine zorunlu afet sigortası ZAS geliyor.  Peki ZAS neleri kapsayacak? ZAS ne zaman uygulanmaya başlanacak?

DASK, 26.5 Milyar TL'yi aşan tazminat ödemeleriyle dikkat çekiyor!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), 560 bin hasar ihbarını alarak gerçekleştirdiği tazminat ödemelerinin 26.5 milyar TL'yi aştığını duyurdu.

DASK'ın tazminat ödeme tutarı 24 milyar liraya yaklaştı! 519 bin 851 adet hasar ihbarı yapıldı!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), bugün itibarıyla DASK'a 519 bin 851 adet hasar ihbarı geldiğini ve tazminat ödeme tutarının 24 milyar liraya yaklaştığını açıkladı. İşte ayrıntılar...

DASK'ın hasar ödemesi 21 milyar lirayı geçti!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Doğal Afet Sigortaları Kurumundan (DASK), Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra bugüne kadar 21 milyar 111 milyon 86 bin 703 lira hasar ödemesi yaptı.

DASK yerine zorunlu afet sigortası devri başlıyor!

DASK yerine artık bütün afetleri kapsayan zorunlu afet sigortası devri başlıyor. İşte detaylar!

Zorunlu afet sigortası geliyor! Tek poliçe çatısı altında tüm afetler sigorta kapsamına girecek!

Zorunlu deprem sigortası yerini DASK kapsamında deprem, sel gibi bütün afetleri kapsayan zorunlu afet sigortasına bırakıyor. Tek bir poliçe çatısı altında tüm afetler sigorta kapsamına girecek. İşte ayrıntılar...

DASK depremden bu yana 17 milyardan fazla hasar ödemesi yaptı!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra bugüne kadar 17 milyar 121 milyon 548 bin 456 TL hasar ödemesi yaptı.

dask Afet bonosu Haberi

dask Afet bonosu

Bonoların günlük yönetim faaliyetlerini ise DASK’ı temsilen Eureko Sigorta yürütecek. Doğal afet bonoları; fırtına veya deprem gibi doğal afetlerle ilişkili olan belirli risk gruplarını bir sigorta şirketi veya yatırımcılara transfer edilmesine olanak...