02 / 05 / 2024

dask büyüklük

dask büyüklük

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Yönetim Kurulu Üyesi Can Akın Çağlar, DASK’ın fon miktarının 2,9 milyar TL olduğunu ve dünyanın en büyük sigorta havuzlarından biri haline geldiklerini söyledi.

İstanbul depremi en çok bu büyüklükte olacak! Tuzla'dan Kadıköy'e, Eminönü'nden de Silivri'ye kadar riskli!

Bilim Akademisi Üyesi, Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz, beklenen büyük Marmara depremi ile ilgili konuştu ve depremin ulaşabileceği büyüklüğü, en çok etkileyeceği yerleri tek tek açıkladı. İşte o açıklama...

Dün akşam 4 büyüklüğünde sallandı: Fethiye'de 6'dan büyük deprem olur mu?

Akdeniz'de dün akşam saat 20:33'te Muğla'nın Fethiye ilçesi açıklarında 4 büyüklüğünde bir deprem oldu. Peki Fethiye'de 6'dan büyük deprem olur mu? İşte ayrıntılar...

Bakan Özhaseki'den çelik ev vurgusu! 9 büyüklüğünde deprem olsa bile yıkılmayacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesinde çelikten köy evlerinin yapılmasının bilim insanları tarafından önerildiğini belirterek 100 bine yakın çelik ev yapılacağını ve  9 büyüklüğünde deprem bile olsa yıkılmayacak evler olacağını açıkladı. 

Türk bankacılık sektörünün aktif büyüklüğü 20,3 trilyon liraya yükseldi!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından açıklanan ve merakla beklenen verilere göre, Türk bankacılık sektörünün aktif büyüklüğü, Ağustos 2023 döneminde 2022 sonuna kıyasla yüzde 41,7 artış göstererek, 20 trilyon 331,9 milyar liraya yükseldi.

Kuşadası Körfezi’nde 4.4 büyüklüğünde deprem!

Kuşadası Körfezi’nde bu sabah saat 08.26'da 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin derinliği 6.97 kilometre olarak belirtildi.

Kuşadası Körfezi'nde 3.9 büyüklüğünde deprem!

Kandilli Rasathanesi tarafından açıklanan resmi verilere göre bugün saat 07:25'te Ege Denizi Kuşadası Körfezi'nde 3.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İşte son depremler...

O il için korkutan uyarı geldi! Zemin çürük! 6,5 büyüklüğünde deprem bekleniyor!

Kahramanmaraş Merkezli depremlerde binlerce kişi hayatını kaybetmiş ve 11 ilde büyük yıkımlare meydana gelmişti. Deprem için korkutan uyarılar gelmeye devam ederken en son uyarı o il için geldi. Zemin çürük! 6,5 büyüklüğünde deprem bekleniyor!

Konut tercihlerinde deprem etkisi! Artık evin büyüklüğünden önce deprem dayanıklılığı sorgulanıyor! 

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra konutta tercihler resmen değişti. Konut alacaklar artık evin büyüklüğünden önce deprem dayanıklılığını sorguluyor. 

İstanbul'da peş peş 7 büyüklüğünde 2 deprem olabilir! Prof. Dr. Naci Görür açıkladı: Fay hattı tek seferde mi kırılacak?

İstanbul'da beklenen büyük deprem yeniden gündem oldu. İstanbul'da peş peş 7 büyüklüğünde 2 deprem olabilir! Prof. Dr. Naci Görür açıkladı: Fay hattı tek seferde mi kırılacak? 

İzmir'de 7 büyüklüğünde deprem bekleniyor! Uzmanlar uyardı: Hazırlık yapılmalı! 

30 Ekim 2020'deki depremle sarsılan ve deprem riski yüksek bölgede yer alan İzmir için de uzman isimlerden peş peşe açıklamalar geliyor. İzmir'de 7 büyüklüğünde deprem bekleniyor! Uzmanlar uyardı: Hazırlık yapılmalı! 

İstanbul'da büyük deprem olacak mı? Deprem bilimciden flaş açıklama! Büyük İstanbul depremi bu büyüklükte olacak! 

Marmara denizinde dün yaşanan deprem, İstanbulluları tedirgin etti. İstanbul'da büyük deprem olacak mı? Deprem bilimciden flaş açıklama! Büyük İstanbul depremi bu büyüklükte olacak! 

Son dakika: Kahramanmaraş büyüklüğünde yıkıcı deprem olabilir! Naci Görür üç kent merkezini tehdit eden depremi duyurdu!

Doğu Anadolu'da beklenen 7.2 büyüklüğündeki depremle ilgili uyarılarda bulunan Naci Görür, Hakkari bölgesinde de sıkıntı olabileceğine dikkat çekti. Görür, özellikle Bingöl-Karlıova arasında bir deprem beklediğini ifade etti.

Büyük İstanbul depremi kaç büyüklüğünde olacak? Deprem uzmanından son dakika uyarısı! İlçe ilçe açıkladı! Aman dikkat!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler oldukça büyük bir yıkıma neden oldu. Peki Büyük İstanbul depremi kaç büyüklüğünde olacak? Deprem uzmanından son dakika uyarısı! İlçe ilçe açıkladı! Aman dikkat!

dask büyüklük Haberi

dask büyüklük

Can Akın Çağlar, uluslararası finansman imkanlarını kullanarak bugün için toplam 12 milyar TL’lik hasarı bir seferde ödeyecek kapasiteye ulaştıklarını belirterek, şu açıklamaları yaptı: 12 milyar liralık kapasite demek aşağı yukarı iki tane Sivas’ı yeniden inşa edecek bir büyüklükte sigorta kapsamı anlamına geliyor. Eğer bu havuzumuzu büyütürsek ve 12 milyar rakamını biraz daha yukarı çıkartırsak, olası depremde devletin üzerinden bütün sorumluluğu alıp, dünya genelinde milletler üzerinde dağıtmış oluruz. Hedefimiz, 2017 yılında 10 milyon sigortalıya ulaşmak.




SİGORTALILIK ORANI DÜŞÜK

Sivas’ın ilçelerinin yarısı birinci ve ikinci derece deprem risk bölgesinde yer alıyor. Diğer ilçeler ise üçüncü ve dördüncü deprem risk bölgelerinde. Topraklarının büyük bir kısmının deprem riski barındırdığı Sivas’ta zorunlu deprem sigortasını yaptıranların oranı yüzde 29. Hem Türkiye’nin hem de İç Anadolu Bölgesi ortalamasının...