29 / 04 / 2024

DASK deprem bölge kodları

DASK deprem bölge kodları

DASK sigortası için ödenmesi gereken yıllık bedelin belirlenmesinde konutun yer aldığı deprem bölgesi de etki ediyor. Peki sizin eviniz hangi deprem bölgesinde yer alıyor? İşte DASK deprem bölge kodları...

Halkbank, Deprem bölgesi Hatay'da Bölge Koordinatörlüğü’nü hayata geçiriyor

Ülkemizde 6 Şubat 2023'de meydana gelen depremler yüzyılın en büyük felaketini yaşayan ve büyük yıkıma uğrayan 11 şehirde yaraları sarmak için çalışan Halkbank, Hatay Bölge Koordinatörlüğü’nü hayata geçirmeye hazırlanıyor. İşte haberin ayrıntıları...

Düzce'de kentsel dönüşüm için 8 bölge belirlendi!

Son 25 senede 3 büyük deprem yaşayan ve konut stokunun yüzde 80'i yenilenen Düzce'de, kentsel dönüşüm için 8 bölge tespit edilerek, strateji belgeleri düzenlendi.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan resmen bölge ismi verdi: 6.5 ve 7.1 büyüklüğünde deprem bekliyorum! Hemen bakın!

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan resmen bölge ismi verdi. Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan o bölgede 6.5 ve 7.1 büyüklüğünde deprem beklediğini söyledi.

Deprem bölgesinde yeni tedbirler alındı! DASK sahibi olmayanlara da kredi verilecek: Detayları AFAD açıklayacak!

Deprem bölgesinde yeni tedbirler alındı! DASK sahibi olmayanlara da kredi verilecek: Detayları AFAD açıklayacak!

DASK deprem bölgesinde 8 milyar TL tazminat ödedi! Toplam koruma rakamı da 117 milyar TL'ye yükseltildi! 

Deprem bölgesinde bugüne kadar 8 milyar Türk Lirası tutarında tazminat ödemesi yapıldı. Ancak bunun 3 milyar TL'si hala çekilmedi. DASK'tan konu ile ilgili açıklama yapıldı. 

AFAD'dan deprem bölgesine son dakika uyarısı: 5'ten büyük artçılar olabilir! 

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, depremden etkilenen şehirlerdeki artçı sarsıntılar ile ilgili konuştu. Orhan Tatar, bölge için önemli uyarılarda bulundu.

İstanbul depremi ile ilgili flaş uyarı! En riskli bölge belli oldu! İşte o semt ve mahalle...

İstanbul depremine yönelik açıklamalar gelmeye devam ediyor. Milyonlarca kişi  bulundukları bölgede deprem riskinin ne derece olduğunu araştırıyor. İstanbul depremi ile ilgili flaş uyarı! En riskli bölge belli oldu! İşte o semt ve mahalle...

DASK, konut ve kasko sigortaları ile ilgili deprem bölgesinden şikayet yağıyor! Vatandaş ilgisizlikten şikayetçi!

Kahramanmaraş’ın Pazarçık ve Elbistan ilçelerinde yaşanan ve toplam 10 şehrimizi deprem bölgede büyük yıkımlara, can kayıplarına ve hasarlara neden oldu. Depremden sağ kurtulanlar ise bir an önce uğradıkları mağduriyeti gidermek için sigortadan zararlarını karşılamanın derdinde.

Deprem, üretimi de vurdu! İşte bölge OSB’lerde yıkılan fabrika sayısı!

Kahramanmaraş merkezli yaşanan iki büyük asrın depremi bölgede üretime de darbe vurdu. Deprem nedeniyle bölge genelinde 2 OSB’de 11 fabrikanın yıkıldığı bildirildi.

İşte İzmir'de deprem riski taşıyan bölge!

İzmir’de yaşanan 4 büyüklüğündeki deprem sonrasında açıklamalar yapan Jeoloji Uzmanı Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, “İzmir’de deprem riski taşıyan bölge ise doğu batı yönüne uzanan Narlıdere Çataldağı’nı biçen fay hattındadır. Samos depremi bu fay hattındaki stresi düşürmüştür” diye konuştu.

Celal Şengör'den deprem açıklaması: Suskun bölge batıdan kırılmaya başladı!

Jeoloji Uzmanı Prof. Dr. Celal Şengör, dün İstanbul'da Marmara açıklarında meydana gelen depremle ilgili, "Suskun bölge batıdan kırılmaya başladı" dedi...

Türkiye deprem bölgeleri dereceleri!

Şehir şehir ve bölge bölge, deprem riskinin gösterildiği harita deprem haritası olarak ifade ediliyor. Deprem haritasına göre ülkemizde beş farklı deprem bölgemiz bulunuyor. İşte Türkiye deprem bölgeleri dereceleri 2015..

Elbistan Bölge Hastanesi'nde deprem izolatörlerinin montajına başlandı!

Elbistan 300 Yataklı Bölge Hastanesi'nin inşaatını üstlenen KLV İnşaat'ın Şantiye Şefi Timuçin Evci, inşaatta kullanılacak malzemenin 8.0 şiddetindeki depreme dayanıklı olduğunu söyledi.

DASK deprem bölge kodları Haberi

DASK deprem bölge kodları

DASK deprem bölge kodları!

DASK zorunlu deprem sigortası, depremden sonra meydana gelebilecek hasarların teminatı için ödeniyor. Konut ve iş yeri gibi yapılar için yaptırılması zorunlu olan DASK sigortası birtakım belgelerin temin edilmesi ve bu belgeler ışığında DASK bedelinin hesaplanması sonucunda belirlenen rakamın ödenmesi ile yaptırılıyor.


DASK fiyatları na, DASK deprem bölge kodları ve yapının yapısal özellikleri etki ediyor. Türkiye genelinde 5 risk bölgesi ve 3 farklı yapı tarzına göre belirlenen 15 tarife fiyatı bulunuyor. DASK sigortasına dahil olmak için temin edilmesi gereken bilgi ve belgeler aşağıda sıralanıyor


DASK için gereken belgeler

* Sigorta yaptıracak kimsenin adı, adresi, telefonu, cep telefonuna ilişkin bilgiler,

* Sigorta yaptıracak kimsenin vergi kimlik numarası ve T.C. kimlik numarası

* Sigorta yapılacak yerin açık adresi

* Sigorta yapılacak yerin tapu bilgileri 

* Sigorta...