29 / 04 / 2024

dask depremi karşılıyor mu

dask depremi karşılıyor mu

İzmir'de yaşanan deprem felaketinin ardından vatandaşlar haklarını merak ediyor. Deprem sonucunda evi hasar görenler müteahhide, yapı denetim kurumuna ya da belediyeye dava açabiliyor.

Yeşim Salkım isyan etti! Maaşa zam yapılıyor ertesi gün aidat 2 katına çıkarılıyor...

Ünlü sanatçı Yeşil Salkım, enflasyonun düşmemesi durumunda zamların bir işe yaramayacağından bahsederek, isyan etti. Salkım '' Maaşa zam yapılıyor ertesi gün aidat 2 katına çıkarılıyor'' dedi.

Yabancıya konut satışında alt limit yılbaşından itibaren 600 bin dolara çıkarılıyor!

Yabancıya vatandaşlık amaçlı konut satışında alt sınır yılbaşından itibaren, 400 bin dolardan 600 bin dolara çıkarılıyor.

Edremit Belediyesi arsa karşılığı hasılat paylaşımı yöntemiyle gayrimenkul satıyor! 90 milyon TL'ye!

Van İli Edremit Belediye Başkanlığı, Van ili, Edremit ilçesi, Şabaniye Mahallesi'nde arsa karşılığı hasılat paylaşımı yöntemiyle gayrimenkul satıyor. İşte detaylar...

Düzce Belediyesi arsa karşılığı hasılat paylaşımı yöntemiyle gayrimenkul satıyor! 242.2 milyon TL'ye!

Düzce Belediye Başkanlığı, Düzce ili, Beslenbey Mahallesi'nde arsa karşılığı hasılat paylaşımı yöntemiyle gayrimenkul satıyor. İşte detaylar...

Zorunlu arabuluculuk hangi davaları kapsıyor? Ev sahibi ve kiracı arasındaki arabuluculuk ücretini kim karşılıyor?

Ev sahibi ile kiracı arasındaki anlaşmazlıkların çözümü için yeni dönem Eylül ayında başlamıştı. Peki, Zorunlu arabuluculuk hangi davaları kapsıyor? Ev sahibi ve kiracı arasındaki arabuluculuk ücretini hangi taraf karşılıyor? İşte detaylar...

Marmara Depremi'nin merkez üssü Gölcük'te riskli binalar yıkılıyor! 

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin merkez üssü Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde, güçlendirilmemiş olan orta hasarlı binaların yıkımı tüm hızıyla sürdürülüyor.

DASK yerine zorunlu afet sigortası devri başlıyor!

DASK yerine artık bütün afetleri kapsayan zorunlu afet sigortası devri başlıyor. İşte detaylar!

Ziraat Bankası Bankart'ı olanlar acilen baksın! 2.000 TL dağıtılıyor! Ancak bazı şartları karşılamanız gerek!

Ziraat Bankası, yeni kampanya duyurusu yaptı! Bankart'ı olanlar hemen göz atsın! 2.000 TL dağıtılıyor! Ancak bazı şartları karşılamanız gerek!..İşte ayrıntılar...

Arçelik Elektrikli Ankastre Ocak en ucuza nerede satılıyor? Özellikleri neler? 22 Şubat 2023 fiyat listesi

Yeni nesil teknoloji ile geliştirilen Arçelik elektrikli ankastre ocak, kullanışlı ergonomik tasarımı sayesinde ocak arayışı içinde olanların beklentilerini sonuna kadar karşılıyor. Peki dokunmatik kontrol mekanizmasına sahip ocağın diğer özellikleri neler?

Deprem sigortası hangi hasarları karşılıyor? DASK hasarların karşılanmasında yeterli mi?

DASK tarafından gerçekleştirilen  açıklamada depremin daha ilk gününden kurum uzmanlarının hasar tespit çalışmalarına başladığı ve ilk ödemelerin 24 saat içinde yapıldığı bilgisi paylaşıldı. Peki Deprem sigortası hangi hasarları karşılıyor? DASK hasarların karşılanmasında yeterli mi?

Siemens elektrikli ankastre ocak en uygun fiyata nerde satılıyor? Özellikleri neler? 14 Şubat 2023 fiyat listesi

Mutfakta yaşamı kolaylaştıran yenilikçi ürünler listesinde yer alan elektrikli ankastre ocak pişirme ve ısıtma ihtiyaçlarını pratik bir şekilde karşılıyor. Dokunmatik kontrol paneline sahip olan cihaz otomatik kapanma modu il dikkatleri üzerine çekiyor.

İstanbul’daki bir gökdelen daha icra yüzünden elden çıkarılıyor! İşte detaylar!

İstanbul Levent’teki Fako İlaç Fabrikası’nın arazisi üzerine inşa edilen 220 metre yüksekliğindeki İstanbul Tower 205'te yer alan 253 gayrimenkul satılıyor. İşte detaylar!

Çocuğu olanlar hemen bakın, bu fırsat kaçmaz! Başvuran 1300 TL'yi kapıyor! Karşılıksız ve geri ödemesiz!

Çocuğu olanlar hemen buraya bakın, böyle bir fırsatı bir daha bulamazsınız! Başvuran 1300 TL'yi kapıyor! Karşılıksız ve geri ödemesiz. Koşun siz de başvurun. İşte ayrıntılar...

dask depremi karşılıyor mu Haberi

dask depremi karşılıyor mu

İzmir’de yaşanan 6.6 büyüklüğüne sahip depremin ardından onlarca canımızı yitirdik. 17 çürük bina yerle bir olurken binlercesi da hasar aldı. Peki bunun sorumlusu kim? Vatandaş can ve mal kaybının hesabını kime soracak? Depremzelerin hukuki haklarını, nasıl bir yol izleyeceklerini avukatlar anlattı. Avukat Mehmet Aslan, ölümler ve yaralanmalar için izlenecek yolu şu şekilde anlattı:

“Depremde yakınlarını kaybedenler veya yaralananlar, binaları inşa eden müteahhitler, yapı denetim firmaları ve belediyeler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmalı. Ölüm olaylarında bu süreç kamu davasına dönüyor ancak yaralanmada suç duyurusu gerekiyor. Benim önerim ise her iki durum da şikayetin yapılması. Savcı şikayeti inceledikten sonra bilirkişi raporu ister. Bu rapordaki kusurlular ifadeye çağrılır. Kusur varsa da ceza davası görülür.”

MADDİ ZARARLAR

Hürriyet'ten Gülistan Alagöz'ün haberine göre; İzmir’de yapılan son açıklamalar değerlendirildiğinde...