13 / 05 / 2024

dask elazığ depremi hasar ödemeleri

dask elazığ depremi hasar ödemeleri

Elazığ'da meydana gelen deprem sonrası Elazığ ve Malatya’ya giden sigortacılar, açıklamalarda bulunarak hasarların ödenmeye başlandığını aktardı. Yapılan açıklamada bölgeye 150 bin liraya yakın ödeme yapığı belirtildi...

AFAD duyurdu: Olası İstanbul depremi için en riskli 15 ilçe hangileri? Megakentte büyük şok! 

AFAD tarafından olası İstanbul depremi için en riskli 15 ilçe tek tek açıklandı. Ardından, DASK da İstanbul’un depreme karşı sigortalılık oranını duyurdu. İşte en riskli ilçeler ve sigortalılık oranları...

DASK gidiyor yerine Zorunlu Afet Sigortası ZAS geliyor!

17 Ağustos 1999 yılında yaşanan büyük Marmara depremi sonrasında yaptırılması zorunlu hâle gelen DASK’ın yerine zorunlu afet sigortası ZAS geliyor.  Peki ZAS neleri kapsayacak? ZAS ne zaman uygulanmaya başlanacak?

Kahramanmaraş depremi sonrası DASK başvuruları arttı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından tüm bölgede yaralar sarılmaya çalışılırken, DASK başvurularının da arttığı belirtildi...

Elazığ'da hazine arazilerinin metrekaresi ne kadar?

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, 24 Ocak 2020'deki 6,8’lik depremi sonrasında hazine arazilerinin metrekaresinin 1 TL'den satılacağını söylemişti. Söz konusu araziler  için metrekare fiyatının 450 TL olduğu iddia edildi. 

Türkiye'de DASK'lılık oranı yüzde 58'e ulaştı!

17 Ağustos depremi yıl dönümü nedeniyle açıklamada bulunan Doğal Afet Sigortaları Kurumu Koordinatörü Erdal Turgut Türkiye'de DASK oranının yüzde 58'e ulaştığını açıkladı. 

Afet riskini azaltacak planlar devreye alınmalı!

Deprem ülkesi olan Türkiye’de tam bir sene önce Elazığ depremi 41 vatandaşın ölümüne neden oldu. Prof. Dr. Sözbilir, 'Fay yasası' kapsamında yakın gelecekte kırılması beklenen faylar üzerinde belli değerlendirmelerin yapılması gerektiğini söyledi.

Ali Öztunç ve Gürsel Erol'dan Elazığ depremi raporu!

Elazığ Sivrice'de 24 Ocak'ta yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç ve CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, depreme ilişkin hazırladıkları raporu yayınladı.

Elazığ'da deprem zincirinin son halkaları yaşanıyor!

Elazığ'da yaşanan depremi yorumlayan Prof. Dr. Naci Görür, "2020 depremi temizlik hareketine devam ediyor. Endişe yok. Bunu da artçı deprem zincirinin son halkaları gibi düşünebilirsiniz" diye konuştu.

Hasan Sözbilir: Elazığ depremi 100 yılda kırılmamış fay parçasında oldu!

Elazığ'da yaşanan deprem çevre illerde de hissedildi ve bölge halkında korku yarattı. 5.3'lük deprem hareketini değerlendiren DEÜ DAUM Müdürü ve Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Sözbilir, Elazığ depreminin 100 yılda kırılmamış fay parçasında olduğunu söyledi. 

Uzmanlardan Elazığ depremi açıklaması!

Elazığ'da bu sabah saat 09.37'de 5.3 büyüklüğünde yaşanan deprem sonrasında SÖZCÜ'ye açıklamalarda bulunan Fırat Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Feyzi Bingöl, "Bundan sonra bu bölgede buna bağlı olarak 5’in altında küçük depremler meydana gelebilir” dedi.

İzmir depremi Edremit Körfezi'nde DASK talebini artırdı!

Edremit Körfezi'nde, 30 Ekim tarihinde İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından Doğal Afet Sigortası (DASK) talebinde de artış görüldü.

DASK İzmir depremi için harekete geçti!

İzmir Seferihisar’da yaşanan depremin hemen ardından harekete geçen DASK, eksperlerini sahaya yönlendirdi. Poliçe sahipleri ALO DASK 125 çağrı merkezi, DASK internet sitesi ve e-devlet üzerinden hasar ihbarında bulunabilecekler. 

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan Elazığ depremi açıklaması! 

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, dün akşam Elazığ'da yaşanan depreme ilişkin açıklamalarda bulundu. Ercan, bölgede daha büyük artçı deprem yaşanmayacağını söyledi...

dask elazığ depremi hasar ödemeleri Haberi

dask elazığ depremi hasar ödemeleri

Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrası DASK’a 15 bin konuttan hasar ihbarı geldi. 350 konut için 2 milyon TL ödeme yapıldı. DASK dışında da sigorta şirketlerine bölgeden 355 konut ve 377 işyeri için ihbar geldi, 150 bin liraya yakın ödeme yapıldı. Şirketler, 10 milyon liranın üzerinde tazminat ayırdı.

Hürriyet'te yer alan habere göre; Elazığ Sivrice ilçesinde meydana gelen deprem sonrası sigortacılar, hasar tespit çalışmalarını yerinde incelemek için 7 Şubat’ta Elazığ ve Malatya’daydılar. Sanayi ve ticaret odalarını da ziyaret eden sigortacılar, düzenledikleri toplantılarda sigorta acente ve eksperleri ile de bir araya gelerek sorunları dinledi.

Toplantılarda; Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Yönetim Kurulu Başkanı Mete Güler, Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli, DASK Yönetim Kurulu Üyesi İsmet Güngör, Türkiye Odalar Borsalar...