05 / 05 / 2024

dask fiyatları nedir

dask fiyatları nedir

DASK, zorunlu deprem sigortası oluyor. DASK sigortasının mesken ve işyeri gibi yapılar için yapılması zorunlu oluyor. Peki, DASK fiyatları ne kadar? DASK fiyatları değişir mi?

İkinci el araç fiyatlarında son durum nedir? Yükseliş tekrar başladı mı?

Otomobil piyasasında yaşanan yükseliş tarihi zirvelere kadar çıkmış durumda. Sürekli artan enflasyon, Türk Lirası'nın değer kaybetmesi ve otomotiv sektöründe yaşanan tedarik problemi araç fiyatlarını rekor düzeyde yükseldiğini kaydetti. Otomobil piyasasında fiyat yükselişi devam edecek mi?

Ev sahipleri dikkat! Konut sigortası ve DASK arasındaki fark nedir?

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin ardından pek çok ev sahibi de DASK ile ilgili detayları araştırmaya başladı. Peki Konut sigortası ve DASK arasındaki fark nedir?

Akaryakıtta güncel fiyatlar nedir? Benzin fiyatı ve motorin fiyatları bugün ne kadar? 

Benzin fiyatı ve motorin fiyatları (mazot fiyatı) başta olmak üzere akaryakıt fiyatları, petrol piyasasında gelişmeler yaşanmaktadır. Akaryakıt fiyatları ve haberin ayrıntıları...

Tüp fiyatlarında zam kapıda! Tüp fiyatlarında son durum nedir?

Tüp fiyatlarında son durum nedir? 6 Aralık 2023 tüp fiyatlarında liste güncellendiği kaydedildi. İşte Aygaz, İpragaz, Bizimgaz güncel tüp fiyatları ve haberin detayları...

Hangi taşınmazlarda DASK aranır? 

DASK, Zorunlu Deprem Sigortası olarak bilinir ve bir sigorta türüdür. Bu sigorta türün için bazı yapıları kapsar, bazılarını ise kapsamaz. DASK sıklıkla duyulan bir terim olup bazı binalar için yaptırılması zorunludur. Peki DASK nedir ve hangi binalar için zorunludur?

Çelik ev fiyatları ne kadar? Çelik ev nedir, depreme dayanıklı mıdır?

Betonarme konut fiyatlarının zamlanmasından sonra gündeme gelen çelik ev fiyatlarının ne kadar olduğu merak ediliyor. Peki, Çelik ev fiyatları ne kadar? Çelik ev nedir, depreme dayanıklı mıdır?

Prefabrik ev yaptırmanın maliyeti nedir? 2 katlı prefabrik ev fiyatları ne kadar?

Prefabrik evler, kolay kurulumu açısından pek çok kişinin tercih ettiği bir yapı türüdür. Bu yapıların fiyatları da metrekaresine, kullanılacak malzemenin kalitesine göre değişiklik göstermektedir. İşte detaylar!

Fındık kaç TL oldu? Şu an fındık fiyatı ne kadar? İşte 3 Haziran 2023 güncel fındık fiyatları!

Fındık fiyatlarının ne kadar olduğu araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki fındık fiyatlarındaki son durum nedir? İşte detaylar!

Akaryakıt alacaklar elini çabuk tutsun! İşte 22 Mayıs 2023 güncel benzin ve motorin fiyatları!

Motorin ve benzinde son durum nedir? Brent petrol fiyatlarındaki hareketlilik doğrudan akaryakıt fiyatlarını etkilemektedir. Peki akaryakıtta son durum nedir? İşte detaylar!

Araç sahiplerine kara haber geldi, fiyatlar zamlanıyor! İşte 21 Mayıs 2023 güncel benzin ve motorin fiyatları!

Motorinden sonra benzine de zam gelecek mi? Akaryakıt fiyatlarındaki son durum nedir? İşte 21 Mayıs 2023 güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!

Akaryakıt alacaklara kötü haber! Zam yolda! İşte 20 Mayıs 2023 güncel benzin ve motorin fiyatları!

Motorinden sonra benzine de zam gelecek mi? Akaryakıt fiyatlarındaki son durum nedir? İşte 20 Mayıs 2023 güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!

Bugünkü buğday fiyatları nedir? 18 Mayıs 2023 arpa ve buğday fiyatları!

Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından buğday ve arpa alım fiyatları belirlenmektedir. İşte 18 Mayıs 2023 arpa ve buğday fiyatlarına dair detaylar!

Benzin litre fiyatı ne kadar? Mazotun fiyatı ne kadar oldu? İşte 16 Mayıs Salı benzin, motorin ve LPG fiyatları!

Benzine ve motorine indirim mi yoksa zam mı yapıldı? Seçimden önce akaryakıtta son durum nedir? İşte 16 Mayıs Salı benzin, motorin ve LPG fiyatları!

dask fiyatları nedir Haberi

dask fiyatları nedir

DASK fiyatları değişir mi?

DASK, zorunlu deprem sigortası oluyor. DASK sigortasının mesken ve işyeri gibi yapılar için yapılması zorunlu oluyor. Aksi halde bu sigorta yapılmadan alım satım ve kiralama gibi işlemler yapılamıyor.


Bu sigorta, Zorunlu Deprem Sigortası ile depremin ve deprem sonucu meydana gelen yangın, infilak, tsunami ve yer kaymasının doğrudan neden olacağı maddi zararları, poliçede belirtilmiş limitler dahilinde nakit olarak karşılıyor.


DASK ile olası bir depremde de teminat altına alınan yerlerin zararı maddi olarak karşılanır. Peki, 2015 yılı için DASK fiyatları ne kadar? DASK fiyatları değişir mi?


Deprem sigortası hesaplamasında kullanılan ve yapı tarzına göre tespit edilen metrekare birim maliyetleri ise, 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren aşağıda yer aldığı gibidir: 


* Çelik / Betonarme Karkas Yapılar: 700 TL 

* Yığma Kagir Yapılar: 500 TL 

*...