07 / 05 / 2024

DASK her sene yenilenir mi

DASK her sene yenilenir mi

Senelik olarak yatırılan DASK her sene yenilenir mi? Merak ediyorsanız detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

1942'de alınan karar: Karayolları ve köprüler için her sene 5 milyon lira harcanacak!

1942 yılında karayolları ve köprüleri ilgilendiren bir kanun projesi hazırlanmış. Projeye göre her sene karayolları ve köprüler için 5 milyon lira harcanılmasına karar verilmiş. 

Gıda enflasyonu bu nedenden dolayı her yıl yüzde 3 artabilir!

Küresel ısınmayla ilgili korkutucu bir öngörü geldi. Küresel ısınmanın gıda enflasyonunu 2035 yılına kadar dünyada her sene yüzde 3 oranında ve manşet enflasyonu ise yüzde 1'in üzerinde artırabileceği açıklandı.

New York Manhattan'da gökdelenler her yıl birkaç milim batıyor! Uzmanlar İstanbul için de uyardı! 

New York Manhattan'da gökdelenlerin her sene birkaç milim battığının belirlenmesi, tüm dikkatleri depremi bekleyen megakent İstanbul'a çevirdi. Uzmanlar İstanbul için de uyardı. İşte o açıklamalar...

New York gökdelenlerin ağırlığı sebebiyle her yıl 1 ila 2 milimetre çöküyor!

ABD'de yapılan bir araştırmada, New York kentinin üzerindeki gökdelenlerin ağırlığı nedeniyle her sene 1 ila 2 milimetre çöktüğü kaydedildi.

Zorunlu Deprem Sigortası nasıl yapılır? 2023 DASK ne kadar? Neleri kapsıyor? 

Tüm konut sahiplerinin yaptırması gereken ve her sene yenilenen DASK, özellikle son depremlerin ardından daha sık araştırılmaya ve merak edilmeye başlandı. Peki Zorunlu Deprem Sigortası nasıl yapılır? 2023 DASK ne kadar? Neleri kapsıyor? 

Başarılı öğrencilere her ay 663 TL ödeme yapılacak! Tarihler açıklandı hemen bakın!

Öğrencilerin eğitim ihtiyaçlarını karşılaması için her sene Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bursluluk sınavı düzenleniyor. Sınavda başarılı olan öğrencilere bu sene 663 TL'lik burs verilecek. İşte ayrıntılar...

7. Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi'nde neler konuşuldu?

Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfının liderliğinde Management Plus Danışmanlık ve Eğitim tarafından her sene organize edilen bu sene de 7. si gerçekleştirilen “Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi” 26 Mayıs Perşembe günü Fairmont Quasar Otel'de yapıldı. İşte detaylar...

Gayrimenkul sektöründe hareketlenme başladı! Türkiye'de her sene 1 milyon yeni konut ihtiyacı var!

FuzulEv Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Akbal, sektörle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Türkiye'de her sene 1 milyon yeni konut ihtiyacı olduğunun altını çizen Akbal, gayrimenkulde toparlanmanın başladığını belirtti...

Trendyol’da mega mayıs indirimi! Her şeyde dev indirim kaçırmayın...

Trendyol’da Mega Mayıs indirimleri başlıyor! Trendyol geniş satış ağıyla akla gelen her şeyi bünyesinde satışa sunmasıyla biliyor. Ev aletlerinden kozmetik ürünlerine kadar ürün yelpazesi çok geniş. Bu özelliklerinin yanında her sene dönem dönem çeşitli kampanyalar düzenleyerek kullanıcılarına büy

Her yıl 500 bin konut yeniden inşa edilmeli!

9. Gayrimenkulde Liderler Zirvesi'nde konuşan Helmann Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Selman Özgün, Türkiye'de her sene 500 bin konutun yeniden inşa edilmesi gerektiğini dile getirdi. 

Türkiye'de her sene 750 bin konuta ihtiyaç var!

MÜSİAD’ın 2021-2023 dönemi Yönetim Kurulu’nun tanıtım toplantısında konuşan Genel Başkan Mahmut Asmalı, ülkede her sene 750 bin konut yapılması gerektiğini dile getirdi.

Her yıl 300 bin konut dönüşecek!

Kentsel dönüşümde kredi desteği 200 bine yükseldi. Kredi desteğinin yüzde 60 artmasıyla her sene 300 bin konutun dönüştürülmesi hedefleniyor.

10 soruda DASK tüm detaylarıyla!

Bütün konutları ödenebilir primler karşılığında depreme karşı sigorta güvencesi altına almak için kurulan Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), her geçen gün güçlenerek vatandaşın umudu oluyor. DASK’ın hedefi, adım adım Türkiye’deki tüm binalara sigorta yapılması. 

DASK her sene yenilenir mi Haberi

DASK her sene yenilenir mi

DASK her sene yenilenir mi?

Depremin meydana getirdiği maddi zararların teminatı için ödenmesi zorunlu olan "DASK her sene yenilenir mi?" sorunuzun yanıtını haberimizde bulabilirsiniz. Gayrimenkuller için zorunlu tutulan DASK kapsamına Çelik/Betonarme Karkas Yapılar, Yığma Kagir Yapılar ve diğer yapılar giriyor. Peki DASK her sene yenilenir mi?


DASK sigortası yapılmayan daireler üzerinde kiralama ve alım-satım işlemleri yapılamıyor. Tapu müdürlüğünde yapılan işlemlerde DASK sigortası olması şartı aranıyor. Ayrıca DASK'ı olmayanların elektrik, su ve doğalgaz abonelikleri onaylanmıyor.


DASK her sene yenilenir mi?

Yıllık olarak düzenlenen DASK'ın süresinin dolması halinde tekrar belirlenen DASK sigorta bedelinin ödenmesi halinde yenileniyor. Buna göre DASK kendiliğinden yenilenemiyor.



Işıl Seren...