19 / 05 / 2024

DASK olmayan eve yardım

DASK olmayan eve yardım

Türkiye’de her evin otomatik olarak DASK’a dahil edilmesi projesinin Çanakkale ve Adıyaman depremlerinin ardından ortaya çıkan bir zorunluluktan kaynaklandığı ortaya çıktı. 

Feraye Tanyolaç'ın kira dilekçesi şaşırttı: 'Ölümle burun burunayım; fareli, pireli eve 80 bin TL çok' dedi!

Bebek’te kiracı olduğu evin kirasının 80 bin TL olması için mahkemeye verilen Kaya Çilingiroğlu'nun eski eşi Feraye Tanyolaç'ın dilekçesi şaşırttı. Tanyolaç, 'Fareli, pireli eve 80 bin TL çok' dedi ve yıkılma riski çok yüksek, doğalgazı olmayan, çöp manzaralı evde oturduğunu söyledi.

Fransa'da yalıtımı olmayan eve kira artışı yapılamayacak!

Fransa'da yürürlüğe giren yasa ile yalıtım seviyesi F ve G olan evlerde kira artışı yapılamayacak. 

Kat irtifakı olmayan eve kredi yok!

Yeni bir ev almak istiyorsunuz, bir evi görüp beğendiniz. Karar vermeden önce tapudan kat irtifaklı olup olmadığını araştırın. Kat irtifakı olmayan evlere bankalar kredi vermiyor.

Tapuda DASK zorunlu mu?

Yıllık olarak düzenlenen, DASK poliçesi için DASK bedelinin ödenmesi gerekiyor. Peki, tapuda DASK zorunlu mu? DASK poliçesi olmayan taşınmaz malların alım-satım ve kiralama işlemleri yapılabilir mi?

Arsa tapulu eve konut kredisi verilir mi?

Ev sahibi olmak isteyen ancak yeterli nakit parası olmayan kimseler, bankaların konut kredisi kullanabiliyor. Konut kredisi için bazı koşullar aranıyor. Peki, arsa tapulu eve konut kredisi verilir mi? Verilmez mi?

Daire satışında DASK yapılır mı?

Bir vergi türü olmayan DASK, depremin yol açtığı zararın karşılanmasını sağlayan bir sigorta ürünü olarak ifade ediliyor. Peki, daire satışında DASK zorunlu mu? Daire satışında DASK yapılır mı?

Arsa tapulu olan eve dask yapılır mı?

Toprak tapusu inşaatı tamamlanmayan bir yapıdan konut alındığı zaman, alınan tapuya deniyor. Bu tarz yapılara sigorta yaptırılır mı? Arsa tapulu olan eve dask yapılır mı?

Tapusu olmayan eve aile konutu şerhi konur mu?

Aile konutu için tapu üzerinde "aile konutu şerhi" konulabiliyor. Bu şerh malik olan eşin tasarruf hakkını kısıtlıyor. Peki, evin tapusu yoksa ne olur? Tapusu olmayan eve aile konutu şerhi konur mu?

İskanı olmayan eve kredi verilir mi?

Ruhsatlı olarak inşa edilen binaların tamamlanmasından sonra belediyelere bağlı olarak hizmet veren İmar ve Şehircilik Müdürlüğü gerekli evraklar sunularak binanın iskan raporu isteniyor. Peki, iskanı olmayan eve kredi verilir mi?

İskansız eve kredi çıkar mı?

İnşaat çalışmaları tamamlanan bir yapının projesine ve bölgenin imar planına aykırı olması halinde iskan verilmiyor. İzni olmayan bir evi kredi ile almak istediğinizi farz edelim. Peki, iskansız eve kredi çıkar mı?

Dubleks eve DASK yapılır mı?

Binaları tamamen ya da kısmi olarak zarar görmüş olsa da teminat altına alan DASK, meskenlere yönelik bir sigorta türü olarak nitelendiriliyor. Peki, Dubleks eve DASK yapılır mı?

Ruhsatsız eve kredi alınır mı?

Konut kredisi, mesken sahibi olmak isteyen ancak yeterli nakit parası olmayan kimselere bankalar tarafından sunulan uzun vadeli ve düşük faiz oranlı kredi paketleri olarak karşımıza çıkıyor. Peki, ruhsatsız eve kredi alınır mı?

DASK zorunlu olmayan yerler!

DASK, belediye sınırları içinde kalan meskenlere yönelik olarak geliştirilmiş bir sigorta sistemi olup; Köy yerleşik alanları kapsam dışında yer alıyor. İşte DASK zorunlu olmayan yerler...

DASK olmayan eve yardım Haberi

DASK olmayan eve yardım

Habertürk Gazetesi'nin haberine göre, Önceki hafta Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in açıkladığı her hanenin zorunlu olarak deprem sigortası yaptıracağına yönelik sözlerinin arkasından önemli bir kanuni zorunluluk çıktı. 

Kanuna göre devlet artık depremde evi hasar gören veya yıkılanlara eğer DASK’ı yoksa yardım edemiyor. Bu zorunluluk Çanakkale ve Adıyaman depremlerinde ortaya çıktı. 

Bu depremlerde hasar gören evleri onarmak için harekete geçen Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı yani AFAT, kanun nedeniyle durmak zorunda kaldı. Çünkü yıkılan evlerin hiçbirisinin DASK’ı yoktu. 

HANGİ KANUN?
2012’de çıkarılan 6305 sayılı Afet Sigortaları Kanunu’nun 16’ncı maddesi, DASK yaptırmayanlara artık devletin ev yapmayacağını ve deprem dolayısıyla ucuz maliyetli kredi verilmeyeceğini söylüyordu. Madde şöyle: “Zorunlu deprem sigortası kapsamındaki binalar için, bu kanundan ve ilgili diğer mevzuattan doğan devletin konut kredisi açma ve...