28 / 04 / 2024

Dask primi nasıl tespit edilir

Dask primi nasıl tespit edilir

DASK; deprem, deprem sonrası yangın, deprem sonrası tsunami, deprem sonrası yer kayması gibi doğal felaketler sonucu konutta oluşan maddi hasarları sigorta ediyor. Peki, Dask primi nasıl tespit edilir?

Evi olan herkesin bilmesi gerekiyor: DASK adres kodu nereden nasıl öğrenilir?

1 Mart 2013'ten itibaren zorunlu hale gelen DASK'a başvuruların nasıl yapıldığı merak ediliyor. İşte DASK adres kodu öğrenme işlemi aşamaları...

Zorunlu Deprem Sigortası nasıl yapılır? 2023 DASK ne kadar? Neleri kapsıyor? 

Tüm konut sahiplerinin yaptırması gereken ve her sene yenilenen DASK, özellikle son depremlerin ardından daha sık araştırılmaya ve merak edilmeye başlandı. Peki Zorunlu Deprem Sigortası nasıl yapılır? 2023 DASK ne kadar? Neleri kapsıyor? 

DASK prim hesaplama nasıl yapılır?

DASK yani Zorunlu Deprem Sigortası, meskenleri deprem ve deprem sonucu meydana gelen afetlerin maddi zararlarını teminat altına alan bir sigorta türüdür. Peki, DASK prim hesaplama nasıl yapılır? İşte tüm detaylar...

DASK için gerekli belgeler nelerdir? DASK nasıl yaptırılır?

DASK, evinizi depremin neden olabileceği maddi hasarlara karşı güvence altına alan ve teminatı Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından verilen yaptırılması zorunlu bir sigortadır. Peki, DASK için gerekli belgeler nelerdir? DASK nasıl yaptırılır? İşte tüm detaylar..

DASK sigorta primi hesaplama 2021!

Depremden dolayı meydana gelen maddi zararların karşılanması için yılda bir kez DASK sigorta bedelinin ödenmesi gerekiyor. Peki DASK sigorta primi nasıl hesaplanıyor? İşte DASK sigorta primi hesaplama 2021...

DASK nasıl yapılır?

Dün Silivri açıklarında yaşanan deprem sonrasında DASK yeniden akıllara geldi. Peki DASK nasıl yapılır? Hangi binalar DASK kapsamında alınır? İşte detaylar....

DASK hasar ödemeleri nasıl yapılır?

Zorunlu Deprem Sigortası mesken ve işyerleri yaptırılıyor. Ödenen poliçe doğrultusunda yaşanan olası bir afetten sonra hasar ihbarı yapılıyor. Daha sonra hasar ödemeleri yapılıyor. Peki, DASK hasar ödemeleri nasıl yapılır?

DASK primi nasıl hesaplanır?

DASK deprem sigortası, belediye sınırları içerisinde yer alan meskenler için zorunlu oluyor. Senelik olarak düzenlenen DASK poliçesinin süre sonunda yenilenmesi gerekiyor. Peki, DASK primi ne kadar? DASK primi nasıl hesaplanır?

Hisseli tapuda DASK nasıl yapılır?

Tapu birden fazla kişinin adına iken sigortanın tamamı sadece bir kişi için yapılabilir mi? Ya da hissedarlardan biri kendi hissesi oranında ZDS yaptırabilir mi? Hisseli tapuda DASK nasıl yapılır?

Dask poliçe bedeli nasıl belirlenir?

Dask sigortasındaki en temel amaç, depreme karşı güvence olduğu için, bulunduğunuz şehir ve semtin deprem riski, sigorta primlerinizin belirlenmesinde en temel etken oluyor. Peki, Dask poliçe bedeli nasıl belirlenir?

Adres kodu nasıl öğrenilir?

Adres kodu ülke sınırları içindeki tüm konutlara ait 10 haneli özel bir numara olarak karşımıza çıkıyor. DASK ve kira gelir beyannameleri gibi birçok iş ve işlemde gerekli olan adres kodu nasıl öğrenilir?

Dask primi nasıl tespit edilir?

DASK; deprem, deprem sonrası yangın, deprem sonrası tsunami, deprem sonrası yer kayması gibi doğal felaketler sonucu konutta oluşan maddi hasarları sigorta ediyor. Peki, Dask primi nasıl tespit edilir?

Zorunlu deprem sigorta primi nasıl hesaplanır?

Ülkemizde 1999 depremi sonrasında gündeme gelen zorunlu deprem sigortası Kat Mülkiyeti Kanunu'nda belirtilen usul ve esaslara göre düzenleniyor. Peki, zorunlu deprem sigorta primi nasıl hesaplanır?

Dask primi nasıl tespit edilir Haberi

Dask primi nasıl tespit edilir

Dask primi nasıl tespit edilir?

DASK, son zamanlarda zorunlu deprem sigortası yerine kullanılıyor. Zorunlu deprem sigortası priminin poliçe düzenlendiği zaman yılda 1 kez olmak üzere peşin olarak ödeniyor.


DASK ile ilgili hükümler Kat Mülkiyeti Kanunu'nda açıklanıyor. Kanun gereğince DASK, tapulu ev ve işyerleri ile bunlara ait meskenleri doğal afetlerle oluşabilecek hasarlara karşı sigortalayan sistem olarak tanımlanıyor. 


Sigorta Bedeli en fazla 150000 TL kadar olabiliyor. Evin yeniden inşa maliyetinin daha fazla olacağı durumlarda ayrıca konut sigortasının yapılması zararın tamamının karşılanmasını sağlıyor. Peki,  Dask primi nasıl tespit edilir?


Ödenmesi gereken prim tutarı binanın bulunduğu deprem risk bölgesi, binanın yapı tarzı ve sigortalanacak meskenin brüt yüzölçümü kriterlerine göre belirleniyor. 


Deprem sigortası primleri, Hazine Bakanlığı tarafından yayınlanan Zorunlu Deprem Sigortası tarife ve talimatlarına da esas alınıyor. 


Yönetici tarafından yaptırılan...