02 / 05 / 2024

DASK tazminatı nasıl ödenir

DASK tazminatı nasıl ödenir

Meydana gelen bir deprem sonrasında Zorunlu Deprem Sigortası bulunan kişiye Zorunlu Deprem Sigortası'nda tazminat nasıl ödenir?

Evi olan herkesin bilmesi gerekiyor: DASK adres kodu nereden nasıl öğrenilir?

1 Mart 2013'ten itibaren zorunlu hale gelen DASK'a başvuruların nasıl yapıldığı merak ediliyor. İşte DASK adres kodu öğrenme işlemi aşamaları...

Yeni kıdem tazminatı kaç TL oldu? Kıdem tazminatı hesaplama 2023! Yeni tavan kimi nasıl etkileyecek? 

1 Temmuz’dan itibaren işçilere ödenecek kıdem tazminatının tavan tutarında da artış yaşandı. Peki yeni kıdem tazminatı kaç TL oldu? Yeni tavan kimi nasıl etkileyecek? İşte ayrıntılar...

Zorunlu Deprem Sigortası nasıl yapılır? 2023 DASK ne kadar? Neleri kapsıyor? 

Tüm konut sahiplerinin yaptırması gereken ve her sene yenilenen DASK, özellikle son depremlerin ardından daha sık araştırılmaya ve merak edilmeye başlandı. Peki Zorunlu Deprem Sigortası nasıl yapılır? 2023 DASK ne kadar? Neleri kapsıyor? 

Kıdem tazminatı nasıl hesaplanır? Asgari ücretli çalışan ne kadar kıdem tazminatı alır?

EYT düzenlemesinin meclise gelmesi ve yürürlüğe girmesi beklenirken kıdem tazminatı hesaplama da araştırılan konular arasında yer alıyor. tazminat hesaplama, gündemde yer almaya devam ediyor. Peki Kıdem tazminatı nasıl hesaplanır? İşte bütün detaylar…

Hasar sonrasında sigorta tazminatı nasıl hesaplanır?

Hasar sonrasında sigorta tazminatı nasıl hesaplanır? sorusunun yanıtı araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki hasar sonrasında sigorta tazminatı nasıl hesaplanır?

Kıdem tazminatı nasıl alınır? İstifa etmeden bunlara dikkat edin

İş Kanununa tabi olan çalışanlar, aynı işverene bağlı bir veya birden fazla işyerinde en az bir yıl boyunca çalışmaları durumunda kıdem tazminatına hak kazanırlar. Hak kazanmakla birlikte kıdem tazminatını da alabilmek için bazı koşulların yerine getirilmiş olması gerekiyor.

Ecrimisil davasına nasıl itiraz edilir?

Ecrimisil, bir gayrimenkulün sahibinin izni dışında kullanılması işlemidir. Haksız işgal tazminatı olarak da bilinen ecrimisil için dava açılabilir. Peki, Ecrimisil davasına itiraz edilebilir mi? Ecrimisile itiraz nasıl olur?

Ecrimisil davası dilekçesi nasıl yazılır? Ecrimisil davası dilekçe örneği!

Ecrimisil davası, bir gayrimenkulü hakkı olmadan işgal eden kişiden tazminat talep etmek amacıyla açılan dava türüdür. Peki, Ecrimisil davası dilekçesi nasıl yazılır? İşte, ecrimisil davası dilekçe örneği 2022!

Ecrimisil davası nedir? Ecrimisil davası nasıl açılır?

Ecrimisil, bir malın izin dışı kullanılması işlemidir. Ecrimisil, haksız işgal tazminatı olarak da tanımlanabiliyor. Peki, ecrimisil davası nedir? Ecrimisil davası nasıl açılır? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

DASK prim hesaplama nasıl yapılır?

DASK yani Zorunlu Deprem Sigortası, meskenleri deprem ve deprem sonucu meydana gelen afetlerin maddi zararlarını teminat altına alan bir sigorta türüdür. Peki, DASK prim hesaplama nasıl yapılır? İşte tüm detaylar...

Kıdem tazminatı nasıl alınır? Kıdem tazminatı için şartlar nelerdir?

Kıdem tazminatı nasıl alınır? Kıdem tazminatı şartları nelerdir? çalışanların sıkça sorduğu sorular arasında yer alıyor. Kıdem tazminatının belli bir süresi ve şartları vardır. İşte o şartlar!

DASK için gerekli belgeler nelerdir? DASK nasıl yaptırılır?

DASK, evinizi depremin neden olabileceği maddi hasarlara karşı güvence altına alan ve teminatı Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından verilen yaptırılması zorunlu bir sigortadır. Peki, DASK için gerekli belgeler nelerdir? DASK nasıl yaptırılır? İşte tüm detaylar..

Kıdem tazminatı hesaplaması nasıl yapılır? Kıdem tazminatı şartları nelerdir?

Tüm çalışanları yakından ilgilendiren kıdem tazminatı konusu gündemden düşmüyor. Kıdem tazminatı nedir, nasıl alınır? Kıdem tazminatı hesaplaması nasıl yapılır? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılıyor. Kıdem tazminatına dair tüm soruları sizler için yanıtladık...

DASK tazminatı nasıl ödenir Haberi

DASK tazminatı nasıl ödenir

Zorunlu Deprem Sigortası'nda tazminat nasıl ödenir?

Deprem nedeni ile evi zarar gören ve Zorunlu Deprem Sigortası bulunan kişilerin söz konusu zararların giderilmesi için DASK'a başvurmaları, deprem nedeni ile zarar gördüklerini bildirmeleri gerekiyor.


Başvuru noktaları;

* DASK Çağrı Merkezi: 0 (212) 368 0 800

* DASK'ın internet sitesi

* Zorunlu Deprem Sigortası poliçesi düzenleyen sigorta acentesine başvurulabiliyor.


Hasar tespit işlemi ve sonrasında hazırlanan ibranameleri doğrultusunda hasarın meydana gelen konutun yer aldığı bölgedeki banka şubeleri aracılığı ile ödeniyor.


Bu ödemeler en geç bir ay içerisinde ödeniyor. Bu ödemelerin herhangi bir nedenle uzaması durumunda ise ilgili kişilere avans ödemesi yapılıyor.



Işıl Seren...