18 / 05 / 2024

datça Çevre Düzeni Planı revizyonu

datça Çevre Düzeni Planı revizyonu

TMMOB, büyük tartışma yaratan Datça’daki Çevre Düzeni Planı revizyonuyla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Muğla İl Müdürlüğü’ne itirazda bulundu. Oda, planla ‘turizm tesis alanlarının genişletildiğini ve gizli yapılaşmanın önünün açıldığını’ öne sürdü

Datça Yat Limanı Projesi için nihai kararda son 10 gün!

Muğla Datça'da yapılması planlanan ve bölge halkının doğal yapının bozulacağı gerekçesiyle karşı çıktığı Datça Yat Limanı Projesi için nihai karar verildi. Söz konusu rapor halkın görüş ve önerileri için Bakanlıkta ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nde 10 gün görüşe açıldı.

Eyüpsultan Pirinççi Rezerv Yapı Alanı 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği askıda!

İstanbul İli Eyüpsultan İlçesi Pirinççi Mahallesi Rezerv Yapı Alanı 1/100.000 Ölçekli İstanbul İli Çevre Düzeni Planı Değişikliği 1/5000 Ölçekli Revizyon + İlave Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Revizyon + İlave Uygulama İmar Planı askıda...

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi çevre düzeni planı değişikliği askıda!

İstanbul İli 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği (İstanbul İli Bakırköy İlçesi Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi ve Çevresi) askıya çıkarıldı.

Sira Çevre Düzeni İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sira Çevre Düzeni İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Fatih'te Cihat Albayrak tarafından kuruldu.

Datça'da 9 milyon 67 bin TL'ye satılık arazi!

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü Muğla Datça'da yer alan araziyi 9 milyon 67 bin TL bedelle satışa çıkardı.

Datça Demokrasi Platformu’ndan özelleştirmeye itiraz: Bırakın cennet kalsın!

Datça Demokrasi Platformu’ndan Güngör Erçil özelleştirme ile ilgili olarak "Datça - Bozburun çevre koruma düzeni planı 144 bin hektarlık bir alanı kapsıyor ve 128 dönümlük bir parsel için plan değiştirilmek isteniyor. Planlama ilkelerine, planlamanın genellik ilkesine aykırıdır." dedi.

Kanal İstanbul Çevre Düzeni Planı TBMM gündeminde!    

Kanal İstanbul Çevre Düzeni Planı meclis gündemine taşındı. CHP'li Zeybek, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kanal İstanbul'un çevre düzeni planı değişti!

Kanal İstanbul'un 2011 yılında hazırlanan tanıtımındaki ilk çevre düzeni planı değişti. Bugünkü tanıtım filminde bölgede gökdelenler bulunmuyor, adeta yemyeşil bir kasaba görülüyor.

Avrupa Yakası Rezerv Yapı Alanı 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı değişikliği askıya çıktı!

İstanbul İli Avrupa Yakası Rezerv Yapı Alanı 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği askıya çıktı.

Bursa'da yeni çevre düzeni planı: Sanayi alanları artacak mı?

Bursa’nın 2040 Yılı 1/100.000’lik Çevre Düzeni Planı, kentte bir kez daha ‘sanayi alanları’ tartışmasını gündeme taşıdı. Sanayiciler, kentte büyük ölçekli yatırımlar için alan kalmadığını ileri sürdü.

Datça’da ruhsat mağdurları için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı devreye giriyor!

Muğla´nın Datça ilçesinde, belediye tarafından verilen inşaat ruhsatlarının iptal edilmesine karşın eylem düzenleyen mağdurlar, Belediye Başkanı Gürsel Uçar'a tepkiliydi. Uçar'ın konunun çözümü için yarın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkileriyle görüşeceği belirtildi.

Avrupa Yakası Rezerv Yapı Alanı 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı değişikliği askıya çıktı!

İstanbul İli Avrupa Yakası Rezerv Yapı Alanı 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği askıya çıktı.

Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu Çevre Düzeni Planı’ndaki değişikliğe itiraz etti!

Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Çevre Düzeni Planı’nda yaptığı değişikliğe itiraz etti. Bir araya gelen yurttaşlar "Kanala değil, depreme bütçe" pankartı açarak "Rant ve talan projesi", "Kanal İstanbul'a hayır" yazılı pankartlar taşıdı...

datça Çevre Düzeni Planı revizyonu Haberi

datça Çevre Düzeni Planı revizyonu


TMMOB, büyük tartışma yaratan Datça’daki Çevre Düzeni Planı revizyonuyla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Muğla İl Müdürlüğü’ne itirazda bulundu. Oda, planla ‘turizm tesis alanlarının genişletildiğini ve gizli yapılaşmanın önünün açıldığını’ öne sürdü.


ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı’nın Datça Bozburun’da yapılaşmanın önünü açan plan revizyonu tartışılırken, TMMOB 1 Nisan’da askıya çıkan Çevre Düzeni Planı revizyonuna itiraz etti. TMMOB itiraz dilekçesinde plan değişikliğiyle “turizm tesis alanlarının genişletildiğini ve gizli yapılaşmanın önünün açıldığını” öne sürdü. TMMOB, büyük tartışma yaratan Datça’daki revizyonla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Muğla İl Müdürlüğü’ne itirazda bulundu. TMMOB’un itiraz dilekçesinde planın hiçbir yerden görüş alınmadan dayatmayla oluşturulduğunu savunarak, “Bundan sonraki süreçlerde hazırlanacak olan alt ölçekli planların da bakanlık yetkisiyle onanması durumunda planlamaya ilişkin bu sürece, yerel yönetimlerin dahil edilmemesinin önü...