20 / 05 / 2024

David Harvbey Bilgi Üniversitesine geldi

David Harvbey Bilgi Üniversitesine geldi

Radikal Gazete Yazarı Pınar Öğünç'ün David Harvey ile kentsel dönüşüm, konut projeleri ve Marx ile ilgili röportajı! İşte o yazı!

Kentsel dönüşümde en önemli sorun bilgi eksikliği ve yetki karmaşası!

Kentsel dönüşümde en önemli sorun bilgi eksikliği ve yetki karmaşası yaşanıyor. Gediz Üniversitesi'nden Prof. Dr. Yasin Sezer, Afyon İdare Mahkemesi Başkanı Hüseyin Bilgin'le 2 bin dava dosyasını inceledi.

Aslan Bilgi: Kıyı Tasarımı Projesi Narlıdere'den uzak!

İzmir'in deniz kıyısındaki en güzel ilçelerinden biri olan Narlıdere, sahilini kullanamıyor. Narlıdere AK Parti İlçe Başkanı Aslan Bilgi, "61 bin nüfusu olan Narlıdere'de insanlar sahili sadece seyrediyor" dedi

Kredi sözleşmelerine ilişkin sözleşme öncesi bilgi formu!

Finansmanın türüne göre, ilgili yönetmelik gereğince Sözleşme Öncesi Bilgi Formunun, sözleşme öncesinde tüketiciye yazılı olarak verilmesi gerekiyor. İşte kredi sözleşmelerine ilişkin sözleşme öncesi bilgi formu örneği...

Konut kredisi sözleşme öncesi bilgi formu yönetmelik!

Konut kredisi sözleşme öncesi bilgi formu hakkında yönetmelik 31 Mayıs 2007 tarihinde 26538 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik tüketicilere verilecek olan sözleşme öncesi bilgi form esaslarını belirliyor..

Çemtaş Çelik toplu iş görüşmeleri hakkında bilgi yayınladı!

Çemtaş Çelik Makina Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Çemtaş Çelik toplu iş görüşmeleri hakkında bilgi yayınladı.

Aksu Enerji güneş santrali yatırımlarını hakkında bilgi verdi!

Aksu Enerji ve Ticaret A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Aksu Enerji ve Ticaret A.Ş. güneş santrali yatırımlarını hakkında bilgi verdi.

Özak GYO grup şirketleri hakkında bilgi yayınladı!

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. grup şirketleri hakkında bilgi yayınladı.

Rüstem Keleş Karasu Atıksu Arıtma Tesisi hakkında bilgi verdi!

11 milyon TL'lik yatırımla hayata geçirilen proje hakkında bilgi veren SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, "Karasu'da inşa ettiğimiz arıtma tesisiyle ilçenin atık suları arıtılacak" dedi

İzmir Büyükşehir Belediyesi 30 ilçe ile Bilgi Sistemi İşbirliği Protokolü imzaladı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi sahip olduğu bilişim altyapısını kentteki 30 ilçe belediyesinin de kullanıma açıyor. Bu amaçla hazırlanan ve kentteki tüm ilçe belediyelerinin katıldığı “Bilgi Sistemi İşbirliği Protokolü” törenle imzalandı.

Küçükçekmece Kanarya'da bilgi evi ve sağlık ocağı yapılacak!

Küçükçekmece Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü; Kanarya Mahallesi'ne sağlık ocağı, muhtarlık ve bilgi evi yapım işini 17 Kasım'da ihaleye çıkarıyor. Söz konusu iş 500 günde tamamlanacak.

Maliye Bakanlığı, Gayrimenkul Bilgi Sistemi kuracak!

Maliye Bakanlığı gayrimenkulleri takip etmek için Gayrimenkul Bilgi Sistemi kuracak. Sistemde hem kurum içi bilgiler hem de kurum dışı bilgiler toplanarak çapraz kontroller yapılacak.

Tuzla AÇEM ve bilgi evleri törenle açıldı!

Tuzla Belediyesi Anne Çocuk Eğitim Merkezi ile Bilgi Evleri’nin toplu açılışına katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, “Tuzla Belediyesinin tüm çalışmalarında belediye başkanımızın arkasında durduğumuzu, duracağımızı ifade etmek istiyoru

İhlas Madencilik sermayesi ile ilgili bilgi verdi!

İhlas Madencilik A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre İhlas Madencilik sermayesi yani fiyat ve miktar hareketleri ile ilgili bilgi yayınladı.

David Harvbey Bilgi Üniversitesine geldi Haberi

David Harvbey Bilgi Üniversitesine geldi

Gezegenin en fazla atıfta bulunulan sosyal bilimcilerinden ğrencilerin imza almaya çalıştığı bir şöhret. İngiliz Marksist düşünür, coğrafyacı, siyasal iktisatı, sosyal kuramcı ve aktivist David Harvey'nin bu ilk Türkiye ziyareti. Kitaplarını basan Sel ve Metis Yayınlarının işbirliği ve Bilgi niversitesi Mimarlık Fakltesinin katkılarıyla gelen Harvey, cumartesi günü Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsünde Kapitalizmin Krizi ve Kentsel Mücadele başlıklı bir konferans verdi. 



30'lar ABD'si neden uydu kentler yapmaya girişmişti? 

Gayrimenkul piyasasındaki kriz, finans piyasasına nasıl sıçradı? 

2008 krizinin farkı ne? 

Neden politik mücadele alanı şehirler olmak zorunda? 

Konvansiyonel örgütlenmeler neden artık işleyemez? 

Yeni proletarya kim? 

Bir şehir nasıl örgütlenir? 



Bu akşam saat 18.00de Sermayenin Sınırları ve Antikapitalist Hareket başlığında Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampsünde, Çarşamba saat 17.00'de de Ankarada, ODTÜ Kültür Kongre Merkezinde konuşacak olan Harvey'yi şehir turunda yakaladık. Boğaza şöyle...