06 / 05 / 2024

değer tespiti

değer tespiti

Son yıllarda sürekli konuştuğumuz ve hakkında pek fazla bilgi sahibi olmadığımız kamulaştırma ile acele kamulaştırma hakkında bilmemiz gerekenleri Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş anlatıyor :

Ziraat GYO İzmir Kordon Konak projesinin değeri belli oldu! Şube ve ofisler için tam bu kadar değer biçildi! 

Ziraat GYO İzmir Kordon Konak projesinin inşaatına başlanması için gayrimenkul değer tespiti yapıldı. Peki Ziraat GYO İzmir Kordon Konak projesinin değeri ne kadar oldu? İşte o rakam...

Kentsel dönüşümde değer tespiti nasıl yapılır?

Kentsel dönüşümde maliklerin merak ettiği konular arasında taşınmazın değerinin tespiti yer alıyor. Peki, kentsel dönüşümde değer tespiti nasıl yapılır?

Emlak vergisi değer tespiti ve ortaya çıkan sorunlar!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Akif Akarca, bugünkü yazısında emlak vergi değer tespiti ve ortaya çıkan sorunlardan bahsetti. İşte o haber...

Esenyurt Akbatı AVM'nin kira değer tespiti!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Esenyurt'ta yer alan Akbatı Alışveriş Merkezi'nin kira değer tespitini yayınladı.

Emlak Vergisi'nde birim değer tespiti 2 yıla iniyor!

Yeni Vergi Usul Kanunu’nun taslağında Bakanlar Kurulu’na Emlak Vergisi için 4 yılda bir belirlenen birim değer tespitini 2 yıla kadar indirme ve 8 yıla kadar çıkarma yetkisi veriliyor. Bu 2016’da zam sinyali demek.

Değer artış kazancı tespiti!

Değer artış kazancı vergisi, Gelir Vergisi Kanunu gereğince ödenmesi gereken bir vergi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, değer artış kazancı tespiti nasıl yapılır? İşte vergilendirme esasları...

Safi değer artışının tespiti 2015!

Gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde değer artış kazancı vergisi ödeniyor. Değer artış kazancında vergilendirilecek kazanca "safi değer artışı" deniliyor. Peki, safi değer artışının tespiti 2015 nasıl yapılır?

Kentsel dönüşümde değer artışı tespiti!

Dönüşüm sürecinin en önemli bileşenlerinden biri "değer" tespiti. Yeni imar planları çerçevesinde değer artışı doğru belirlenmezse vergi tutarının tespitinde sorunlar kaçınılmaz..

Rant vergisinde değer tespiti doğru yapılmazsa mağduriyet olabilir!

Rant Vergisi’nde değer tespiti doğru yapılamazsa mağduriyetler yaşanabileceğini ve bunun da ciddi sorunları beraberinde getireceğini söyleyen TDUB Başkanı Bekir Yener Yıldırım’ın konu ile ilgili açıklaması yaptı.

Kentsel dönüşümde değer tespiti nasıl yapılır?

Kentsel dönüşümde taşınmazların değerinin tespiti ile ilgili esaslar, Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun Uygulama Yönetmeliğinde yer alıyor. Buna göre, kentsel dönüşümde değer tespiti nasıl yapılır?

Kentsel dönüşüm eski binaların değerine değer kattı!

Dönüşümün yoğunlaştığı kent merkezlerinde eski yapıların değeri astronomik rakamlara çıktı. Yeni trend ise evi satıp çıkmak değil, yenilemeyi beklemek. Kentsel dönüşüm eski binaların değerine değer kattı.

Moody’s: Türk Lirası'ndaki değer kaybı negatif unsur!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türk Lirası’nda yaşanan değer kaybının, şirketlerin kredi notu için negatif unsur olduğunu bildirdi. Moody’s: Türk Lirası'ndaki değer kaybı negatif unsur olarak belirtti.

Safi değer artışı nasıl tespit edilir?

Gelir vergisi kanununa göre gayrimenkullerin elden çıkarılmasında bazı vergisel sorumluluklar bulunuyor. Değer artış kazancında vergilendirilecek kazanca “safi değer artışı” deniliyor. Peki, safi değer artışı nasıl tespit edilir?

değer tespiti Haberi

değer tespiti

2942 sayılı Kamulaştırma Kanununun 27. maddesinde acele kamulaştırmanın hangi şartlarda yapılabileceğinden, şartların oluşması durumunda diğer işlemlerin sonra yapılması koşuluyla bilirkişiler tarafından değer tespitinin yapılması, belirlenen değerin bankaya yatırılması ve taşınmazın idarece el konulmasına ilişkin hususlara değinilmiştir. Acele kamulaştırma işlemlerinin 2000’li yıllardan sonra artması sonucu acele kamulaştırma insanlar arasında az bilinen ve açıklanması gereken bir model oldu.

Kamulaştırma, kamu gücüne dayanarak kamu yararı amacı ile özel mülkiyet hakkının bilirkişiler tarafından tespit edilen gerçek bedelinin ödenerek ilgili idareye geçmesi işlemine denir. Kamulaştırma işleminin gecikmemesi gerektiği yani kamu yararının acil olduğu durumlarda kamulaştırma işleminden farklı olarak ilk başta bilirkişi raporu düzenlenir ve geri kalan işlemler kamulaştırma işlemlerinden sonra yapılır. Bu süreç ile yapılan kamulaştırma türüne acele kamulaştırma denir. Değer tespiti yapılan taşınmazın değeri...