17 / 05 / 2024

Demir Kilise restore ediliyor

Demir Kilise restore ediliyor

Haliç'in kıyısında bulunan ve 'Demir Kilise' olarak bilinen Sveti Stefan Bulgar Kilisesi yeniden hayat buluyor. Kilisenin dış cephe restorasyonu devam ederken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi kilisenin içinin yenilenmesi için de ihaleye çıktı.

1500 yıllık Tol Kilisesi restore edildi!

Kayseri Talas'taki 1500 yıllık tarihi Tol Kilisesi, restore edildi. Kilise, restorasyonun ardından sanat galerisine dönüştürüldü.

Hicaz Demir Yolu'nun restore edilmesi planlanıyor!

İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi, Sultan 2. Abdülhamid döneminin önemli projeleri arasında yer alan Hicaz Demir Yolu'nun restorasyon çalışmaları için Ürdün'de toplandı.

Mimar Fikriye Bulunmaz'a Bulgaristan'dan ödül!

Balat'taki "Demir Kilise" olarak bilinen Stevi Stefan Kilisesi'ni restore eden Fikriye Bulunmaz yaptığı çalışmasıyla Bulgaristan'dan ödül aldı. 

800 yıllık Molla Gürani Camii restore edilecek!

Fatih Süleymaniye’de yer alan ve “Vefa Kilise Camii” adıyla da bilinen Molla Gürani Camii, yıllar sonra restore edilecek.

Balat'taki Demir Kilise açıldı!

Balat'taki "Demir Kilise" olarak bilinen Stevi Stefan Kilisesi'nin açılış töreni gerçekleşti. Kilisenin açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım katıldı..

Balat'taki Demir Kilise bugün açılıyor!

İstanbul'un Fatih İlçesi'ne bağlı Balat'ta yer alan Demir Kilise (Sveti Stefan Kilisesi), restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından bugün açılıyor..

Balat'taki Demir Kilise yarın açılıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Balat'taki Demir Kilise'nin açılışını yarın yapacak. Kilise 9 yıl sonra ibadete açılacak.

Balat'taki Demir Kilise 7 Ocak 2018'de açılacak!

Tamamen demirden oluşan ve Haliç'in kıyısında monte edilerek, 1898'de hizmete açılan Balat'taki kilise, kapsamlı restorasyonunun ardından 7 Ocak 2018'de yeniden açılacak.

Bursa'daki tarihi kilise kültür merkezi oluyor!

Bursa'nın eski köylerinden Mudanya'nın Aydınpınar köyünde cami olarak kullanılan 2 asırlık kilise kültür merkezi olacak. Bina restore edilirse kültürel faaliyet ve toplantılarda kullanılabilecek.

Nevşehir'deki tarihi kilise restore edilecek!

NEVŞEHİR'de geçen yıl keşfedilen dünyanın en büyük yeraltı şehir yerleşiminde ortaya çıkartılan tarihi kilisede gerçekleştirilmesi planlanan restorasyon ve konservasyonuna yönelik ön hazırlık çalışmaları sürüyor.

Hicaz Demir Yolu restore ediliyor!

Ürdün Hicaz Demir Yolu Genel Müdürü Luzi,"Hicaz, Orta Doğu'daki en eski demir yolu. Hala kullanılıyor. Suriye'ye yapılan seferler ise son olaylar nedeniyle durduruldu" dedi.

Dünyanın tek Demir Kilise'si restore ediliyor!

Haliç'in kıyısında bulunan ve 'Demir Kilise' olarak bilinen Sveti Stefan Bulgar Kilisesi yeniden hayat buluyor. Kilisenin dış cephe restorasyonu devam ederken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi kilisenin içinin yenilenmesi için de ihaleye çıktı.

Demir Demirgil Tiyatro Salonu restore edildi!

Boğaziçi Üniversitesi’nin 100 yıla yakın süredir sanat ile yaşamış Demir Demirgil Tiyatro Salonu kapılarını tekrar seyircisine açtı. Salon, orijinal haline sadık kalınarak baştan sona restore edildi.

Demir Kilise restore ediliyor Haberi

Demir Kilise restore ediliyor

Haliç'in kıyısında bulunan ve 'Demir Kilise' olarak bilinen Sveti Stefan Bulgar Kilisesi yeniden hayat buluyor. Tahta iskelelerle çevrelenen kilisenin dış cephe restorasyonu devam ederken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi kilisenin içinin yenilenmesi için de ihaleye çıktı. Tarihi kilisenin iç ve dış restorasyonu için yaklaşık 10 milyon lira harcanacak.


Tonlarca ağırlıktaki demir parçalar, gemilere yüklenerek Avusturya'nın başkenti Viyana'dan Tuna nehri ve Boğazlar yoluyla İstanbul'a doğru yola çıktı. İstanbul'un Altınboynuzu Haliç'in kıyısında adeta bir yap-boz gibi birleştirilen demir yığınları, 1898'de ibadete açılarak Bulgarların önemli dini sembollerinden biri oldu. Dünyada sadece 2 tane olan demir kiliselerden diğeri zamanla yok olunca Stevi Stefan kilisesi dünyadaki tek demir kilise olarak varlığını sürdürmeye devam ediyor.


Demir kiliseye tahta iskele


İBB Fenerde bulunan kilisenin restorasyonu için düğmeye bastı. Zemin güçlendirme çalışmalarının...