30 / 04 / 2024

Demir Madencilik çatalağzı santrali

Demir Madencilik çatalağzı santrali

Yatağan Termik Santrali'nde en yüksek teklif sahibi olan Elsan, nisan ayında gerçekleştirilen ihalede iki ünitede 300 MW kurulu gücü sahip Zonguldak Çatalağzı Termik Santrali için 350 milyon dolar teklif vermişti.

1939'da Karadeniz Çatalağzı limanı 12 milyon liraya mal olacakmış!

Karadeniz'de inşa edilmesi planlanan Çatalağzı limanı için 12 milyon lira harcanmış. 1939'da Söz konusu proje için İngiliz Kredisi temin edilmiş...

Elazığ'daki binalarda düz inşaat demiri kullanımı yıkımı artırdı mı?

Türkiye Çelik Üreticileri Birliği Derneği Genel Sekreteri Mehmet Veysel Yayan, Elazığ'daki binalarda nervürlü demir yerine düz inşaat demiri kullanıldığını ve bu durumun hasarı arttırdığını söyledi...

Samsun kentsel dönüşüm ihalesi şubat ayında yapılacak!

Samsun'da 2020 yılında başlaması öngörülen 'kentsel dönüşüm' çalışmaları öncesinde, vatandaşların 'mağdur olmak istemiyoruz'  taleplerini duyan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Vatandaşımızın içi rahat olsun, kimse mağdur olmayacak" dedi...

Demir Yıldız Metal Analiz Ekipmanları İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Demir Yıldız Metal Analiz Ekipmanları İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Serdar Yıldız tarafından kuruldu. 

Demir Country Beylikdüzü teslimleri!

İstanbul Beylikdüzü'de Demir İnşaat tarafından hayata geçirilen Demir Country projesinde toplam 1.160 daireye yer veriliyor. Beylikdüzü teslimleri ne zaman?

Demir Country Beylikdüzü fiyat!

Beylikdüzü Yakuplu'da Demir İnşaat tarafından hayata geçirilen Demir Country Evleri iki etap olarak yükselecek. Demir Country Beylikdüzü fiyat listesi minimum 240 bin TL'den başlıyor...

Demir Anatolia Beylikdüzü projesi ay sonu satışta!

Demir Anatolia Beylikdüzü projesi ay sonu satışa sunulacak. Demir Anatolia projesinde konut sayısı 1.100'e çıktı...

Manisa Turgutlu'da yollar asfaltlanıyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Fevzi Demir, Turgutlu’da asfaltlamaları devam eden Cephanelik Yolu’nu inceledi. Selvilitepe Mahallesi için Cephanelik Yolunun önemli olduğunu belirten Demir, yolun kazasız belasız kullanılmasını diledi.

Demir Romance Sitesi satılık daire fiyatları!

Demir Romance Sitesi satılık daire fiyatları 480 bin TL'den başlıyor. Demir Romance Beylikdüzü'nde yüzde 1,09 faizle taksitli ödemeler yapılıyor...

Hızır Demir kimdir?

KC GROUP'un Yönetim Kurulu Başkanı Hızır Demir kimdir? Hızır Demir, inşaat sektörüne ne zaman ve nasıl girdi? Bugüne kadar hangi firmalarda hizmet verdi? İşte Hızır Demir..

Özdemir Lacivert Diyet İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Özdemir Lacivert Diyet İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Gökhan Demir, Aliye Yağız, Hüseyin Dilaver Dericioğlu ortaklığıyla 500 bin TL sermaye ile 3 Şubat'ta Pendik, Doğu Mahallesi'nde kuruldu.

Zonguldak Çatalağzı'ndaki yeni santrallere dur denilmeli!

8 bin nüfuslu Çatalağzı beldesinde 3'ü çalışır vaziyette 7 termik santral projesi bulunuyor. Bölgeye 4 yeni santralin yapılacağının açıklanması tepki çekti.

Zonguldak Çatalağzı'nda santral sayısı 7'ye yükselecek!

Zonguldak'ın 8 bin nüfuslu Çatalağzı beldesinde, halen üç termik santral faaliyet gösterirken, tamamlanma ve ÇED sürecinde olan projelerle birlikte kömürle çalışan santral sayısı 7'ye yükselecek.

Demir Madencilik çatalağzı santrali Haberi

Demir Madencilik çatalağzı santrali


Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın (ÖİB) EÜAŞ'a ait Çatalağzı Termik Santrali ve taşınmazların özelleştirilmesi ihalesinde 351 milyon dolar ile en yüksek teklifi veren Demir Madencilik'in Yönetim Kurulu Başkanı Salih Demir, talep edilen ek teminatı yatırmadıkları için ÖİB'nin ikinci sıradaki teklif sahibi Elsan Elektrik'e çağrıda bulunulduğunu söyledi.


Yatağan Termik Santrali'nde en yüksek teklif sahibi olan Elsan, nisan ayında gerçekleştirilen ihalede iki ünitede 300 MW kurulu gücü sahip Zonguldak Çatalağzı Termik Santrali için 350 milyon dolar teklif vermişti.


Reuters'in sorularını yanıtlayan Demir Madencilik'in Yönetim Kurulu Başkanı Demir, teklif safhasında ÖİB'nin talep ettiği 10 milyon dolarlık geçici teminatı yatırdıklarını belirterek, "Ek geçici teminat olarak talep edilen ikinci 10 milyon dolar için teminat mektubumuz hazırdı, ancak, son kabul edilen torba kanununun getireceği ek maliyetleri hesaplamak için ÖİB'den...